1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Fokaidis, terörizmde bölgesel işbirliğine vurgu yaptı
Fokaidis, terörizmde bölgesel işbirliğine vurgu yaptı

Fokaidis, terörizmde bölgesel işbirliğine vurgu yaptı

Kıbrıs Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis, terörizm konusunda bölgesel işbirliği çağrısında bulundu.

A+A-


Kıbrıs Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis, Mısır’ın Şarm-El Şeyh kentinde düzenlenen Sahel-Sahra Devletler Topluluğu (CEN-SAD) Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katılarak, terörizm konusunda bölgesel işbirliği çağrısında bulundu.
Fileleftheros gazetesi, CEN-SAD örgütü toplantısına İtalya, Fransa, Yunanistan ve İspanya gibi, AB üyesi Akdeniz ülkelerinin dışişleri bakanlarının gözlemci statüsünde katıldıklarını, Savunma Bakanı Fokaidis’in de toplantıda konuştuğunu yazdı.
Habere göre Fokaidis, terörizm, insan kaçakçılığı, silah kaçakçılığı gibi suçların tüm devletlerin sorunu olduğunu belirterek, bu sorunların çözülmesi için tüm ülkelerin işbirliği yapmaları gerektiğine vurgu yaptı.

İnterpol ve Europol’la işbirliği
Öte yandan Simerini gazetesi, Kuzey’den Güney Kıbrıs’a ve oradan da Avrupa’ya gitmek üzereyken yakalanan 30 kadar İslami terör örgütü mensubu olduğuna dair haberleri hatırlatarak, Kıbrıs Rum Hükümet Sözcüsü’nün bu konuda yaptığı açıklamaya yer verdi.

Habere göre Sözcü Nikos Hristodulidis, Kuzey’den Güney Kıbrıs’a geçen yabancı uyruklu kişilerin kontrolü konusunda Rum güvenlik makamlarının koordinasyon içerisinde olduğunu belirtti.

Gazete ayrıca, Kıbrıs Rum güvenlik birimlerinin, terör şüphesi bulunan kişilerin Rum havaalanlarından seyahat etmelerinin önlenmesi için İnterpol ve Europol’le işbirliği içerisinde olduğunu aktardı. TAK

Bu haber toplam 1533 defa okunmuştur