1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. YDÜ’nün eş zamanlı gerçekleştirdiği kongrelere büyük ilgi
YDÜ’nün eş zamanlı gerçekleştirdiği kongrelere büyük ilgi

YDÜ’nün eş zamanlı gerçekleştirdiği kongrelere büyük ilgi

Dünya’nın pek çok ülkesinden sağlık alanında otorite bilim insanları yanısıra beş yüzden fazla kişi katıldı.

A+A-

YDÜ ev sahipliği ve Yakın Doğu Turizm İşletmeleri organizasyonu ile eş zamanlı olarak gerçekleştirilen kongrelere Dünya’nın pek çok ülkesinden sağlık alanında otorite bilim insanları yanısıra beş yüzden fazla kişi katıldı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; Dünya’nın bir çok ülkesinden bilim insanlarının büyük ilgi gösterdiği Küçük Hayvan Hekimliğinde Tanıya Giden Yolda Klinik Laboratuvar Uluslararası Kongresi ile IV. Ulusal Farmasötik Kimya Kongresi’nin, YDÜ ev sahipliğinde Cratos Otel ile Oscar Resort Otel’de gerçekleştiği belirtildi. 

Savaşan: “Sağlıklı nesillerin yetişmesi için çalışıyoruz”

YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel’in toplumun sağlığını bir bütün olarak gördüğünü vurgulayan Turizm İşletmeleri Genel Müdürü ve Hastane Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan, “öyle ki üniversitemizin 16 fakültesinin 5’ini oluşturan sağlık bilimleri fakülteleri yanısıra insan ve hayvan hastanelerine, toplumumuzun sağlık alanındaki ihtiyaçlarına cevap verebilmek ve sağlıklı nesillerin yetişmesine katkıda bulunmak ana hedefiyle hayat verilmiştir” dedi.  Eğitim hayatındaki 37 yıllık birikimiyle YDÜ'nün, gerek ülke içinde gerekse de uluslar arası platformlarda, çalışanları ve halkıyla birlikte elde ettiği başarılarını ülke insanı ve Dünya ile paylaşabilmek için bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanda pek çok nitelikli etkinliği hayata geçirdiğine dikkat çeken Savaşan “Bu kapsamda beş yüzden fazla bilim insanının katılımıyla gerçekleştirdiğimiz ve Dünya’da da ses getiren kongrelerimizin, gerek ülke turizmine gerekse de ülkemizin tanıtımına katkıda bulunması bizlerin en büyük mutluluğudur” diye konuştu.

Bu haber toplam 1406 defa okunmuştur