1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 2 fetüs kalıntısı daha saptand
2  fetüs kalıntısı daha saptand

2 fetüs kalıntısı daha saptand

Girne’de 4’ü doktor 8 kişi ‘yasa dışı kürtaj yapmak’ ve suça ortak olmak iddiasıyla tutuklandı

A+A-

 

Girne’de dün ortaya çıkarılan yasa dışı kürtaj olayıyla ilgili polisin çok yönlü soruşturması sürerken bugün Çatalköy yakınlarındaki Hz. Ömer Türbesi civarındaki ağaçlık alanda 2 fetüs kalıntısı daha bulundu.
Polis Basın Subaylığı’nın TAK’a yaptığı açıklamaya göre, 4’ü doktor toplam 8 kişinin tutukluluğunun devam ettiği olayla ilgili soruşturma sürüyor. Zanlılardan birinin ifadesi uyarınca bugün Hz. Ömer Türbesi civarında yapılan kazıda, 2 fetüs kalıntısı daha saptandı.
Böylece bulunan fetüs kalıntısı sayısı 7’ye yükseldi. Dün bir de 7 aylık bebek cesedi bulunmuştu.
2013’ten beri yasa dışı kürtajların yapıldığı belirlenen Girne Ada Hospital’de görevli 4 doktor 1 hemşire, 1 ebe, 1 güvenlik ve 1 sekreter hakkında dün çıkarıldıkları mahkemede 3’er gün tutukluluk kararı alınmıştı.
Sağlık Bakanlığı da Ada Hospital’i 3 ay süreyle kapatmıştı.
(TAK)

 

----------------------

 

 

 

Girne’de 4’ü doktor 8 kişi ‘yasa dışı kürtaj yapmak’ ve suça ortak olmak iddiasıyla tutuklandı. ‘Ada Hospital’ isimli özel bir hastanede aralarında 7 aylık bebeğin de bulunduğu 5 yasa dışı kürtaj  vakası ile suçlanan hastane sahipleri Dr. Mehmet Ali Tunçbilek ile eşi Dr. Verda Tunçbilek, Başhekim Dr. Fahri Karagözlü, Anestezi uzmanı Dr. Rasiha Serdaroğlu, ebe hemşire Ayşegül İşbilen, hemşire Taner Okburan, sekreter Cemaliye Ölmez ve güvenlikçi Aziz Dağgün göz altına alındı.


Didem MENTEŞ

Kuzey Kıbrıs dün ‘yasa dışı kürtaj’ haberiyle sarsıldı. Girne’de 4’ü doktor 8 kişi ‘yasa dışı kürtaj yapmak’ ve suça ortak olmak iddiasıyla tutuklandı. On haftadan büyük fetüs ameliyatıyla gebelik yapıldığı bunun sonucunda 7 aylık bir bebek ve 4 fetüs (anne karnında gelişmemiş bebek) alınarak Çatalköy’de Hz. Ömer Türbesi ve Zeyko Yağ Fabrikası’nın bulunduğu bölgelere gömüldüğü ortaya çıktı. Geniş çaplı yürütülen soruşturmanın Türkiye bağlantısı da bulunduğu iddia edilirken, KKTC Sağlık Bakanlığı’na Türkiye’den yapılan ihbar üzerine soruşturmanın başlatıldığı öğrenildi.

4 fetüs, bir bebek gömülü bulundu, soruşturma başladı
Girne’de özel bir hastanede hamiliklerin yasal olmayan bir şekilde sonlandırılması ve 4 fetüs ile 1 bebeğin gömülü yerden çıkarılması ardından tutuklamalar başladı. Girne’de faaliyet gösteren ‘Ada Hospital’ isimli özel bir hastanenin sahipleri Dr. Mehmet Ali Tunçbilek ile eşi Dr. Verda Tunçbilek, Başhekim Dr. Fahri Karagözlü, Anestezi uzmanı Dr. Rasiha Serdaroğlu, ebe hemşire Ayşegül İşbilen, hemşire Taner Okburan, sekreter Cemaliye Ölmez ve güvenlikçi Aziz Dağgün tutuklandı.
İki gün boyunca çok geniş çapta sürdürülen soruşturmada 26 Şubat günü Tunçbilek çifti, Dr. Karagözlü, Cemaliye Ölmez, hemşire Ayegül İşbilen ve Aziz Dağgün tutuklandı. Mahkeme günü ise Dr. Serdaroğlu ve hemşire Taner Okburan tutuklanarak mahkemeye getirildi.  Bu arada olayda tutuklananlar arasında UBP Girne Milletvekili Ergün Serdaroğlu'nun eşi Anestezi uzmanı Dr. Rasiha Serdaroğlu'nun da olması dikkat çekti. 

Zanlılar ‘kelepçesiz’ getirildi
Zanlılar dün Girne Kaza Mahkemesi’ne geniş güvenlik önlemleri altında, ‘kelepçesiz’ olarak getirildi.
Kulak, Burun ve Boğaz Uzmanı Dr. Mehmet Ali Tunçbilek, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Verda Tunçbilek, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Fahri Karagözlü ve Dr. Rasiha Serdaroğlu’nun mahkemeye getirilirken oldukça bitkin olduğu dikkat çekti. Girne Kaza Mahkemesi’nde görüşülen ve 3’er gün tutukluluk alınan davadan kısa bir süre sonra Dr. Karagözlü ve Dr. Serdaroğlu’nun rahatsızlanarak Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı ve müşahede altına alındığı belirtildi.

-------------------------------------------------------------------

MAHKEMEDE NELER KONUŞULDU? İŞTE OLAYIN DETAYLARI…

Sekreter ve güvenlikçinin telefonlarında kayıt bulundu

‘Yasa dışı kürtaj’ olayıyla ilgili olarak 8 zanlı dün Kıdemli Yargıç Fatma Şenol, huzuruna çıkarıldı. Meseleyle ilgili davada İddia Makamı’nda Başsavcılık adına Savcı Emine Taşkın ve zanlıların avukatları mahkemede hazır bulundu. Savcı Taşkın, meseleyle ilgili olarak Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli Polis Çavuşu Namık Kemal Baz’ı mahkemeye tanık olarak dinletti. Baz, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili bulguları aktardı. 
Namık Baz, ilk olarak mahkeme huzurunda fetüsleri gömdükleri ve ‘suçu örten suç’ iddiasıyla tutuklanan zanlılar Aziz Dağgün ve Cemaliye Ölmez ile ilgili şahadet verdi.

Polis: “1 adet bebek ve 4 adet fetüs kalıntısı tespit edildi”

Polis Çavuşu Baz, 2013-2016 yılları arasında Girne’de faaliyet gösteren Ada Hospital adlı özel hastanede, yasal sınır olan 10 haftadan büyük fetüslerin ameliyatla alınarak gebeliğin sonlandırıldığının tespit edildiğini açıkladı. Zanlılar Aziz Dağgün ve Cemaliye Ölmez’in, Çatalköy Hz. Ömer Türbesi ve Çatalköy Zeyko Yağ Fabrikası bölgesinde fetüsleri gömmek suretiyle suçu örtme suçu işlediklerinin tespit edildiğini söyleyen Baz, yapılan soruşturma kapsamında, şu ana kadar (dün öğle saatleri) 1 adet bebek ve 4 adet fetüs kalıntısı tespit edildiğini vurguladı.

“Cep telefonunda kayıtlar bulundu”

Namık Baz, her iki zanlının cep telefonlarında, bu işlemleri yaptıklarına dair kayıtlar bulunduğunu belirterek, telefonların incelemeye alındığını dile getirdi.
Zanlılar Dağgün ve Ölmez’in, olayla ilgili olarak açık ifade vererek bu işi yaptıklarını söylediklerini kaydeden polis çavuşu, bu ifadelerin teyit ve tekzibinin yapılması gerektiğini söyledi. Savcının sorusu üzerine zanlıların serbest kalması durumunda, alınacak başka kişilerin ifadelerine etki edebileceklerini söyleyen Namık Baz, tahkikatın sağlıklı yürütülebilmesi için zanlıların 3’er gün süreyle tutuklu kalmalarını talep etti.

3’er gün tutukluluk

Zanlı avukatları Mustafa Şener ve Güneş Menteş, talep edilen 3 günlük tutukluluk süresine itirazda bulunmazken, gömülü yerden çıkarılan fetüs ve bebekle ilgili otopsinin ardından soruşturmanın 3 günden önce tamamlanması halinde, zanlıların mahkeme huzuruna çıkarılarak tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlanması talebinde bulundu.
Huzurunda yapılan beyanları değerlendiren Girne Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Fatma Şenol da, meselenin ciddiyetine değinerek, suçu örtme suçuyla ilgili tutuklanan zanlılar aleyhine 3’er gün tutukluluk emri verdi. Ayrıca otopsi soncu ardından zanlılar hakkındaki soruşturmanın tamamlanması halinde daha kısa sürede mahkemeye çıkarılarak teminata bağlanmalarına da direktif verdi.

 

Polis: “Hastane sahiplerinin maddi kazanç elde ettikleri şahadeti var”


Olayın tahkikat memuru daha sonra yasal sınır olan 10 haftadan büyük fetüslerin ameliyatla gebeliğin sonlandırılması meselesiyle ilgili olarak tutuklanan Dr. Mehmet Ali Tunçbilek, Dr. Verda Tunçbilek, Dr. Fahri Karagözlü, Dr. Rasiha Serdaroğlu, Ayşegül İşbilir ve Taner Okburan ile ilgili şahadet verdi.
Namık Kemal Baz,  2013-2016 yılları arasında Girne’de faaliyet gösteren Ada Hospital özel hastanesinde, yasal sınır olan 10 haftadan büyük fetüslerde ameliyatla gebeliğe son verme suçuyla bağlantılı olarak zanlıların 26 ile 27 Şubat tarihleri arasında tutuklandığını söyledi.
Suçu örtme suçuyla bağlantılı olarak tutuklanan zanlıların, yapılan tahkikat kapsamında, 4 fetüs ve 1 bebek kalıntısının tespit edildiğini söyledi.

“Operasyonda bulundular”

Polis çavuşu, zanlılar Mehmet Ali Tunçbilek, Verda Tunçbilek, Fahri Karagözlü’nün gönüllü ifade verdiğini, Rasiha Serdaroğlu ve Taner Okburan’ın ise yeni tutuklandığını, zanlı Ayşegül İşbilen’in ise herhangi bir ifade vermediğini vurguladı. Zanlı  MehmetAli Tunçbilek ve zanlı Verda Tunçbilek’in söz konusu hastanenin sahipleri olduğunu, yapılan operasyonlardan bilgileri olduğu ve maddi kazanç elde ettikleri yönünde ellerinde şahadet bulunduğunu vurgulayan polis çavuşu, zanlı Fahri Karagözlü, zanlı  Rasiha Serdaroğlu, zanlı  Ayşegül İşbilen ve zanlı  Taner Okburan’ın bu ameliyatlarda görev aldığına dikkat çekti.


-------------------------------------------------

Otopsi raporu bekleniyor

Polis Namık Kemal Baz, fetüs ve bebek kalıntılarının otopsiye gönderildiğini ve otopsi sonucunun beklendiğini belirterek, zanlıların ifadelerinin teyit ve tekzibinin yapılması gerektiğini söyledi. Baz, zanlıların serbest kalması halinde, yapılacak araştırma, alınacak ifadeler ve aranan emarelere etki edebileceğine vurgu yaparak tüm zanlıların 3’er gün tutuklu kalmalarını talep etti.

Avukatlar itiraz etmedi

Polis çavuşunun tutukluluk talebi üzerine Mahkemede söz alan Mehmetali Tunçbilek ve Verda Tunçbilek’in avukatı Mustafa Şener, müvekkillerinin, haklarındaki suçlamaları kabul etmediğini, hastane sahibi oldukları için şüpheli konumunda bulunduklarını ve ifade vererek polise yardımcı olduklarını iddia etti. Zanlı Fahri Karagözlü avukatı Güneş Menteş de, müvekkillinin, haklarındaki suçlamaları kabul etmediğini, çok detaylı ve kapsamlı bir gönüllü ifade vererek polise yardımcı olduğunu ileri sürdü. Şener ve Menteş, talep edilen tutukluluk süresine itirazda bulunmazken, soruşturmanın 3 günden önce tamamlanması halinde, zanlıların, mahkemeye çıkarılarak tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlanmasını talep etti.
Zanlı  Rasiha Serdaroğlu’nun avukatı Buğra Akter ise, müvekkilinin mahkemeden kısa bir süre önce tutuklandığını belirterek, Serdaroğlu’nun hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini ve gönüllü ifade vermeye hazır olduğunu kaydetti.

Yargıç: “Olay ciddi”

Huzurunda yapılan beyanları dikkate alan Kıdemli Yargıç Fatma Şenol da meselenin ciddiyetine vurgu yaptı. Şenol, meseleyle ilgili tahkikatın henüz tamamlanmadığına dolayısıyla tahkikatın selameti açısından tüm zanlıların 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi. Yargıç Şenol, ayrıca,  soruşturmanın 3 günden önce tamamlanması halinde, zanlıların teminata bağlanmak üzere yeniden mahkeme huzuruna çıkarılması yönünde direktif verdi.
Bu arada davadan kısa bir süre sonra Dr. Fahri Karagözlü ve Dr. Rasiha Serdaroğlu’nun rahatsızlanarak Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı ve müşahede altına alındığı belirtildi.

Bu haber toplam 6807 defa okunmuştur