1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Geniş güvenlik altında Newroz
Geniş güvenlik altında Newroz

Geniş güvenlik altında Newroz

Polis bölgede olağanüstü güvenlik önlemi aldı. Kutlamaların yapılacağı İskele Piknik Alanı’nda yol araç trafiğine kapatıldı.

A+A-

YENİDÜZEN (Özel)

Kıbrıs Pir Sultan Abdal Derneği ile Doğu ve Güneydoğulular Derneği tarafından düzenlenen Newroz kutlamaları, İskele’de başladı.

Polis bölgede olağanüstü güvenlik önlemi aldı. Kutlamaların yapılacağı İskele Piknik Alanı’nda yol araç trafiğine kapatıldı.

Piknik alanına girenler tek tek her aranıyor. Poliste izinler iptal edildi, bölgede 600-700 civarında polis bulunuyor.

Aramalar sırasında bir öğrencinin çantasından balta çıktı. Polis çantasından balta çıkan öğrenciyi gözaltına aldı.

Öte yandan 1'i Suriyeli,  görevli  iki kişi şüpheli görülüp ifadeleri alınmak üzere İskele Polis Karakolu'na götürüldü

SİYASİLERİN İLGİSİ

İskele'deki Newroz kutlamalarına siyasilerin de ilgiisi oldu. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Başbakan Ömer Kalyoncu ve CTP milletvekilleri Asım Akansoy, Doğuş Derya ve Erkut Şahali kutlamalara katılan siyasiler arasında.

Cumhurbaşkanı Akıncı, Newroz’un; “hem doğanın uyanışı hem de barış, dostluk ve kardeşlik anlamında çok önemli bir bayram” olduğunu ifade etti.

Başbakan Kalyoncu da, KKTC’nin bir hukuk devleti olduğunu belirterek, hukuk çerçevesinde herkesin bayramını dilediğince kutlayabileceğini söyledi.

 

 

Newroz kutlamaları olaysız geçiyor.  Birlik, barış ve  kardeşliğin simgesi olan Newroz ateşi yakıldı.

Polis Basın Subaylığı, Newroz kutlamalarının polisin geniş güvenlik önlemleri altında olaysız devam ettiğini, gerekli tedbirlerin alındığını ve herhangi bir tutuklama olmadığını kaydetti.

Fotoğraflar: Ayşe GÜLER

Bu haber toplam 4715 defa okunmuştur