1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Cezasını Kıbrıs’ta çekecek!
Cezasını Kıbrıs’ta çekecek!

Cezasını Kıbrıs’ta çekecek!

Dumlupınar’ın kadrosuna kattığı Müslüm Aydoğan’ın, TFF tarafından 6 ay futboldan men edildiği ortaya çıktı

A+A-

Eren ŞİŞİK

K-Pet Süper Lig’in yeni ekiplerinden Dumlupınar’da geçtiğimiz hafta kadroya katılan Türkiyeli futbolcu Müslüm Aydoğan’ın, Türkiye Futbol Federasyonu’ndan (TFF) ceza aldığı öğrenildi. Geçtiğimiz sezon, bir dönem Mustafa Yaşınses ve İbrahim Çıdamlı’nın da formasını giydiği Kastamonuspor’da forma giyen ve takımının Spor Toto 2.Lig’e yükselmesinde önemli rol oynayan savunma oyuncusunun TFF’den 6 aylık bir ceza aldığı ortaya çıktı. Başarılı stoperin cezası 3 Eylül 2016’dan itibaren geçerli olacak. Müslüm sahalara 3 Şubat 2017 tarihinde dönebilecek.

Eski kulüpleri arasındaki sorun cezayı getirdi
Daha önce formasını giydiği Bandırmaspor ile sözleşmesini tek taraflı fesh ederek Kırklarelispor’a transfer olan Müslüm Aydoğan’ın, Bandırmaspor’un TFF’ye itirazda bulunması ve Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’nun Bandırmaspor’u haklı bulması sonucu 6 aylık bir ceza aldı. Daha sonra yapılan itirazlar sonucunda konu TFF Tahkim Kurulu’na taşındı ve TFF Tahkim Kurulu da Müslüm Aydoğan’ın aldığı 6 aylık men cezasını onadı.

Cezasını Dumlupınar’da çekecek
Aldığı ceza sebebiyle Kastamonuspor yetkililerinin de bilgisi dâhilinde FIFA’nın tanımadığı bir ülke olan KKTC’ye gelen Müslüm Aydoğan’ın devre sonuna kadar Dumlupınar’da forma giyip ardından da yeniden Kastamonuspor’a döneceği öğrenildi.

Dumlupınar, KTFF’den onay aldı
Öte yandan Müslüm Aydoğan’ın cezasının KKTC’de geçerli olup olmadığı konusunda henüz net bir açıklama gelmezken, Dumlupınar yönetiminin transferi tamamlamadan önce Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) ile görüştüğü ve KTFF’nin onayıyla birlikte söz konusu oyuncuya imza attırdığı belirtiliyor.

Cezası Kastamonu basınında
Kastamonu’nun yerel gazetelerinde de söz konusu cezasının yankısı sürerken, oyuncunun Kıbrıs’a transfer olma olasılığı da sayfalara taşındı. Kastamonu’nun yerel gazeteleri Müslüm Aydoğan’ın 6 ay sonra yeniden Kastamonu’ya döneceğini belirtirken, oyuncunun yerine 2 stoperin transfer edildiğini de okuyucularına duyurdu.

Kastamonu taraftarları tepkili
Geçen sezon Kastamonuspor forması ile 41 maçta forma giyerek 2 gol atan Müslüm Aydoğan’ın cezasına Kastamonuspor taraftarlarının tepkisi büyük oldu. Eski kulüpleri arasında yaşanan sorunun cezasını Kastamonuspor’un çekmesinin adil olmadığını savunan taraftarlar, sosyal medyada durumu protesto etti.

Bu haber toplam 5331 defa okunmuştur