1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Erdoğan’dan KTFF - KOP yorumu
Erdoğan’dan KTFF - KOP yorumu

Erdoğan’dan KTFF - KOP yorumu

Röportajda Erdoğan Kıbrıs sorunu ile ilgili bir soruya KTFF – KOP ile ilgili cevap vermesi dikkat çekti.

A+A-

Erdoğan'dan KTFF ve KOP anlaşmasına destek

Türkiye Başbakanı Erdoğan Rusya'da yayınlanan Rossiyskaya Gazetesi'ne verdiği demeçte KTFF ve KOP arasında Zürih'te imzalanan anlaşmaya destek verdi ve bunun olumlu etkilerini siyasi süreçte de görmek istediğini söyledi.

Türkiye Başbakanı Erdoğan, Kıbrıs Futbol Federasyonu(KOP), Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu(KTFF), FİFA ve UEFA arasında 5 Kasım 2013′te Zürih’te imzalanan “Kıbrıs’ta Futbolun Birleştirilmesiyle İlgili Geçici Anlaşma”yı olumlu bir adım olarak niteleyerek bu adımın etkilerini siyasi süreçte de görmek istediğini belirtti.

Rus ‘Rossiyskaya Gazeta’ya’ mülakat veren Erdoğan, Kıbrıs konusundan da söz etti ve şöyle konuştu:

‘Güney Kıbrıs, Kuzey Kıbrıs’ın ne söyleyeceğini biliyor. Aynı şekilde Kuzey Kıbrıs da Güney Kıbrıs’ın ne söyleyeceğini biliyor. Hepimiz müzakere masasına oturalım ve bu konuya bir son verelim. Belki de en sonunda birleşik bir adaya sahip olacağız.
Çünkü Kıbrıs’ın AB’de olduğundan bahsedildiği zaman, birleşik bir adadan söz edilmiyor. Geçtiğimiz günlerde Kuzey Kıbrıs futbol federasyonu ile Güney Kıbrıs futbol federasyonu arasında tüm adayı temsil etme ve uluslararası futbol müsabakalarına tek bir takım olarak katılma konusunda anlaşma imzalandı. Ben bu adımın olumlu etkilerini siyasi süreçte de görmek istiyorum.”
Erdoğan'ın açıklamaları bugün Alithia, Politis ve Filelefteros gazetelerinde de yer aldı.

Bu haber toplam 3597 defa okunmuştur