1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Meclis’te gündem futbol
Meclis’te gündem futbol

Meclis’te gündem futbol

Dün toplanan Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda KTFF ile KOP arasındaki görüşme süreci konuşuldu.

A+A-

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) ile Kıbrıs Futbol Federasyonu (KOP) arasında geçtiğimiz Salı günü Zürih’te adadaki futbol için geçici çözüm üretme amacı ile imzalanan metnin yankıları sürüyor. Dün toplanan Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda KTFF ile KOP arasındaki görüşme süreci konuşuldu.

Yorgancıoğlu: “Güvenmek gerek”
Başbakan Özkan Yorgancıoğlu Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda KOP ve KTFF ile ilgili görüşlerini anlattı. Bu konuda faaliyet yürüten kişilere güvenmek gerektiğini söyledi.
Spor ile siyasetin birbirinden ayrılması gerektiğini belirten Yorgancıoğlu, sporun siyasetten farklı olduğunu, kendine göre kuralları bulunduğunu ifade etti.
Federasyon Başkanı’nın kulüpler kabul ederse anlaşmanın uygulanacağını söylediğini belirten Yorgancıoğlu, anlaşmanın Kıbrıs sorunun çözümüne kadar geçerli olacağını söyledi.

Soyer: “Bu anlaşmanın faydası çok”
Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler Milletvekili Ferdi Sabit Soyer KOP ve KTFF arasındaki anlaşmaya değinirken, İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın yazdığı bir yazıyı okudu. Soyer, yazıda Talat’ın anlaşmayı destekleyen ifadeler kullandığını söyledi.
Anlaşmanın bir maddesinde KOP’un KTFF’unun otorite ve yetkisini kabul edeceğinin diğer bir maddesinden de komite kurulacağının yer aldığını söyleyen Soyer, “Bu nasıl KOP’un altına girmek olarak algılanıyor?” diye sordu.
Soyer, bu anlaşmanın faydasının çok olduğunu, yorumların bunlar dikkate alınarak yapılması gerektiğini kaydetti. Soyer, anlaşma ile FİFA’yla diyalog yolu açılacağını belirtti.

Çakıcı: “Sertoğlu’nun imzası doğrudur”
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı yaptığı konuşmada KOP ve KTFF konusuna değindi. Çakıcı, hükümetin bu konuda tavrının ne olduğunu merak ettiğini, Başbakan ile yardımcısı arasında farklı görüşler olduğunu ifade etti.
Çakıcı, “Sertoğlu’nun imzası doğrudur. Biz destekliyoruz. Bu sürecin ileriye taşınması gerekir” dedi.

Töre: “Anlaşma Meclis’te onaylanmalı”
Demokrat Parti Ulusal Güçler Milletvekili Zorlu Töre halkın, iyi idare edilmediğinden şikayet ettiğini söyleyerek, “Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu da iyi idare ediliyor mu?” diye sordu.
KTFF’nun kuruluş sürecini anlatan Töre, spor ambargosunun kalkmasına karşı olmadıklarını ama yöntemin önemli olduğunu söyledi.
Federasyonun varacağı anlaşmanın Meclis’te onaylanması gerektiğini belirten Töre, bunun tersi bir yaklaşımın doğru olmadığını savundu. Töre, “KTFF KOP’a üye olamaz” dedi.

Bu haber toplam 1986 defa okunmuştur