1. HABERLER

  2. SPOR

  3. YDÜ ‘ben de varım’ dedi: 98-71
 YDÜ ‘ben de varım’ dedi: 98-71

YDÜ ‘ben de varım’ dedi: 98-71

Basketbol Büyük Erkekler Ligi’nde YDÜ güçlü rakibi MGA’yı farklı mağlup etti

A+A-

Eren ŞİŞİK

Basketbol Federasyonu tarafından organize edilen Nicosia Sport Büyük Erkekler Ligi’nde haftanın önemli maçında Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) kendi evinde Mağusa Gelişim Akademisi (MGA)’ni konuk etti. NEU RA 25 Spor Salonu’ndaki karşılaşmada gülen taraf 98-71’lik skorla YDÜ takımı oldu. MGA aldığı yenilgiyle bu sezonki ilk mağlubiyetini alırken, geçtiğimiz hafta Koop karşısında mağlup olan YDÜ aldığı galibiyetle şampiyonluk yarışı içerisinde kalmayı sürdürdü. Karşılaşmanın en skorer ismi MGA oyuncusu Jordan Bedford olurken, YDÜ’de yeni transferler Mihajlo Pesic 25, Gary Browne de 23 sayıyla maçı tamamladı.

Yabancılar iş yapında
Zorlu karşılaşmaya hızlı başlayan ekip YDÜ takımı oldu. Özellikle yabancı oyuncuların müthiş bir performans gösterdiği maçta rakibini farklı mağlup eden YDÜ takımı ilk 5 dakikalık bölümde farkı bir ara 8 sayıya kadar çıkardı. Ancak daha sonra toparlanan MGA takımı oyunda dengeyi kurdu ve Jordan Bedford’la arka arkaya bulduğu sayılarla periyodu önde tamamlamayı başardı. İkinci periyotta YDÜ takımı özellikle Gary Browne ve Halil Kutruza ile kritik basketler buldu ve devreyi 45-40 önde tamamlamayı başardı.

İkinci devrede YDÜ fırtınası
Üçüncü periyotta ise bambaşka bir YDÜ takımı vardı. Savunmada ribaunt bırakmayan ve özellikle yakaladığı hızlı hücumları iyi değerlendiren YDÜ takımı yerli oyuncularının da oyuna katılımıyla farkı açmaya başladı. Bu periyotta MGA takımında yerli oyuncuların fazla varlık gösterememesi ve hem savunma hem de hücum ribauntlarında rakibin altında kalmaları oyundaki dengeyi bozdu. Son periyotta ise YDÜ’nün yükselen temposu tavan yaptı. Özellikle Mihajlo Pesic ve Halil Kutruza ile 3 sayılık atışlarda rakibinin oyun direncini iyice düşüren YDÜ takımı bu periyotta rakip potaya 32 sayı gönderdi ve potasında 17 sayı gördü.

-------------------------------------------------------------------------------------

SALON: NEU RA 25
HAKEMLER: Nusret Sırdar, Serdar Kızılsu
YDÜ: Doğukan Doğu (3), Halil Kutruza (20), İhsan Üğütücü, Kemal Taşçı (6), Filip Pajevic (17), Cenk Kanmaz, Şevki Keleş, Kaan Sütçü, Mihajlo Pesic (25), Vedat Kayapınar (4), Gary Browne (23), Ferit Narçın
MGA: Jordan Bedford (31), Lance Perique (24), İlhan Kalçay, Mert Akam, Hasan Kasap (7), Görkem Akdur, Erhan Gökcaylan, Hasan Dibes, Jansal Thomas (2), Diyar Othman (7), Hüseyin Güran
1.PERİYOT: YDÜ 17-18 MGA
2.PERİYOT: YDÜ 45-40 MGA
3.PERİYOT: YDÜ 66-54 MGA
4.PERİYOT: YDÜ 98-71 MGA

Bu haber toplam 1593 defa okunmuştur