1. HABERLER

  2. SPOR

  3. YDÜ’den pivota alternatif
YDÜ’den pivota alternatif

YDÜ’den pivota alternatif

TKBSL’de mücadele edecek olan YDÜ transferde Adana ASKİ’den Tuğçe Murat’ı kadroya dâhil etti

A+A-

 

 

Eren ŞİŞİK

2015-2016 sezonunda Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi (TKBSL)’nde mücadele eden Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) transferde geçen sezon Adana ASKİ forması giyen Tuğçe Murat’ı kadrosuna kattı. Pivot bölgesinde Amerikalı transfer Kelsey Bone’a alternatif isim yaratma adına transfer edilen 24 yaşındaki Tuğçe 1.91’lik boyuyla pota altında gelecek vaat eden oyuncular arasında gösteriliyor.

Adana’da çok fazla şans bulamadı

Geçen sezon TKBSL ekibi Adana ASKİ’de forma giyen Tuğçe bu ekipte çok fazla forma şansı bulamadı. Alternatif olarak kadroya katılan Tuğçe, geçen sezon 28 maçta ortalama 6,8 dakika süre aldı. Sezonu 1,8 sayı ve 0,9 ribaunt ortalamalarıyla tamamlayan 24 yaşındaki basketbolcu Türkiye Kupası’nda da 6 maçta forma giydi. Kupada maç başına 10 dakika ortalama süreyle oynayan Tuğçe, 2,3 sayı ve 2,2 ribaunt ortalamaları ile sezonu kapattı.

Tuğçe Murat, Adana ASKİ’den önce Konak Belediyespor, TED Ankara Kolejliler, Samsun Canik Belediye ve Samsun Basket takımlarında forma giymişti. Son 3 sezonunu Süper Lig’de geçiren genç pivot kariyerine Kıbrıs’ta devam edecek.

YDÜ transferde daha önce Ana Dabovic, Kelsey Bone, Alyssa Thomas, Tiffany Hayes, Lucie Melek Bouthors, Gizem Sezer ve Asena Yalçın’ı kadrosuna katmıştı. Kıbrıs temsilcisi ayrıca baş antrenör değişikliğine de giderek takımın başına geçen sezon Orduspor’u çalıştıran Alper Durur’u getirmişti.

Bu haber toplam 1866 defa okunmuştur