1. HABERLER

  2. SPOR

  3. YDÜ’nün milli gururu
YDÜ’nün milli gururu

YDÜ’nün milli gururu

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı’nın üç oyuncusu, ülkelerinin milli takımlarına çağrıldılar.

A+A-

 

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Kadın Basketbol Takımı’nın üç oyuncusu, ülkelerinin milli takımlarına çağrıldılar. Simay Karaman, Marica Gajic ve Yelena Leuchanka; ülkelerinin milli takımlarında oynamak üzere davet aldılar. Karaman Türkiye Milli Takımı’nda, Gajic Bosna Hersek Milli Takımı’nda, Yelena Leuchanka ise Beyaz Rusya Milli Takımı’nda forma giyecek.

YDÜ Kadın Basketbol Takımı’nın Türk milli takımına çağırılan oyuncusu Simay Karaman, milli formayla çıktığı 9 maçta 7,4 sayı ortalaması, 2.3 ribaund ortalaması ve 0.7 asist ortalaması ile parkede mücadele etti. FIBA Avrupa Şampiyonası elemlerinde H grubunda yer alan Türkiye Kadın Basketbol Milli Takımı, Cumartesi günü Romanya, 24 Şubat Çarşamba günü ise İsrail ile karşılaşacak. Takımın en genç oyuncuları arasında olan 1995 doğumlu power forvet Marica Gajic, Bosna Hersek Milli Takımı’nda forma giyecek. 11 sayı ortalaması, 19 ribound ortalaması ve 1 asist ortalaması ile milli formayı giyen genç oyuncu, oynadığı 2 maçta toplam 32.5 dakika parkede kaldı. Bosna-Hersek, Avrupa Şampiyonası elemlerinde Cumartesi günü İsrail ile, 24 Şubat Çarşamba günü Romanya ile karşılaşacak.

Tecrübeli oyuncu Yelena Leuchanka ise Beyaz Rusya milli forması giydiği 2 maçta toplam 26.0 dakika sahada kalarak; 11.5 sayı, 9.0 ribaund ve 0.5 asist ortalaması ile oynadı. FIBA Avrupa Şampiyonası elemlerinde Beyaz Rusya, 24 Şubat 2016 Çarşamba günü Polonya ile karşılaşacak.

Bu haber toplam 1574 defa okunmuştur