1. HABERLER

  2. SPOR

  3. YDÜ’nün yıldızları geldi
YDÜ’nün yıldızları geldi

YDÜ’nün yıldızları geldi

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı’nın Amerikalı transferleri Alyssa Thomas, Kelsey Bone ve Tiffany Hayes Pazar gecesi adaya geldi, dün sağlık kontrolünden geçerek takıma katıldı

A+A-

Yakın Doğu Üniversitesi’nin WNBA’de Oynayan Amerikalı Transferleri KKTC’de…

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı’nın Amerikalı transferleri Alyssa Thomas, Kelsey Bone ve Tiffany Hayes Pazar akşamı adaya geldi.

WNBA’de oynayan oyuncular, WNBA Ligi’nin bitmesinin ardından adaya geldiler. WNBA Play-Off’ta oynayan diğer yabancı transfer 2015 Avrupa Şampiyonası MVP’si Sırp yıldız Ana Dabovic’in ise bu hafta içinde takıma katılacak.

Sağlık kontrolünden geçtiler

Ercan Havalimanı’nda YDÜ Kadın Basketbol Takımı Genel Menajeri Erhan Ayaz ve İdari Menajer Umar Göker tarafından karşılanan yıldız oyuncular, dün Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde sağlık kontrollerinden geçtiler.

Sağlık kontrolleri kapsamında bir dizi testten geçen Amerikalı oyuncular; iç hastalıkları, göz, kulak-burun-boğaz, ortopedi, genel cerrahi ve kardiyoloji bölümlerinde muayene oldular.

2-3-4 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek Erciyes Cup’ta takım kadrosunda yer alacak oyuncular, takım ile idmanlara da sağlık kontrollerinin ardından başladılar.

Durur: “Önceliğimiz takım olarak oynayabilmek”

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı Baş antrenörü Alper Durur yaptığı açıklamada yabancı transferlerin takıma katılmaları ile birlikte farklı kurgular ve stratejiler üreteceklerini söyledi. “Bizim için bireysel antrenmanlardan ziyade WNBA’den gelen yeni oyuncularımız ile takımın uyum antrenmanları son derece önemli” açıklamasında bulunan Durur “Birlikte oynayabilmeleri, mevcut oyuncularımızla birlikte geliştirecekleri taktikler ve bir takım olarak oynayabilmek en büyük önceliğimiz” dedi. Üç oyuncunun gelmesi ile takımın büyük ölçüde tamamlandığını belirten Durur, bir diğer transfer Ana Dabovic’in hafta içinde takıma katılacağını söyledi.

Bu haber toplam 1667 defa okunmuştur