1. HABERLER

  2. SPOR

  3. YDÜ’nün yıldızları WNBA’de yükseliyor
YDÜ’nün yıldızları WNBA’de yükseliyor

YDÜ’nün yıldızları WNBA’de yükseliyor

TKBSL’de mücadele eden YDÜ’nün 4 yeni transferi WNBA’deki performanslarıyla göz dolduruyor

A+A-

 

 

Eren ŞİŞİK

Bu sezon Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi (TKBSL)’nde mücadele edecek olan Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ)’nin Amerikan Kadınlar Ulusal Basketbol Ligi (WNBA)’nde forma giyen oyuncuları istikrarlı performanslarıyla göz dolduruyor. Ana Dabovic, Kelsey Bone, Alyssa Thomas ve Tiffany Hayes oynadıkları oyunla YDÜ teknik ekibinin yüzünü güldürdü.

Hayes, Bone ve Thomas’ı üzdü
WNBA Ligi’nde geçtiğimiz gün oynanan karşılaşmada Tiffany Hayes’li Atlanta Dream, Alyssa Thomas ve Kelsey Bone’un formasını giydiği Connecticut Sun’la karşı karşıya geldi. Karşılaşmada gülen taraf maçı 90-77 kazanan Atlanta Dream oldu. Tiffany Hayes bu karşılaşmada 10 sayı, 2 ribaunt, 2 asist ve 3 top çalma ile oynarken, Connecticut forması giyen Kelsey Bone maçı 8 sayı, 7 ribaunt, 3 asist ve 1 top çalma ile maçı noktaladı. Connecticut’ın bir diğer YDÜ’lü oyuncusu Alyssa Thomas maçta forma giymedi.

Dabovic’li Sparks kazandı
YDÜ’nün son transferi Sırp Ana Dabovic de oynadığı istikrarlı oyunla takımının geçtiğimiz gün oynadığı Chicago Sky maçını kazanmasında önemli rol oynadı. Los Angeles Sparks forması giyen Ana Dabovic takımının maçı 76-64 kazanmasında oynadığı oyunla katkı sağladı. Maçı 8 sayı ve 2 ribaunt ile tamamlayan Sırp basketbolcu Avrupa Şampiyonası’nın ardından gittiği WNBA’de 14 maçta forma giydi.

Thomas ve Hayes’in performansları
Tiffany Hayes, Alyssa Thomas, Kelsey Bone ve Ana Dabovic sezon boyunca bu güne kadar forma giydikleri maçlarda etkili denebilecek performanslar sergilemeyi başardı. Atlanta Dream forması giyen Tiffany Hayes WNBA’de forma giydiği 18 maçta maç başına 25,6 dakika sahada kaldı. Hayes bu maçlarda maç başına 11 sayı, 3,1 ribaunt ve 2,1 asist ortalamalarıyla oynadı. Connecticut Sun forması giyen Alyssa Thomas ise 22 maçta forma giydi. Bu maçlarda ortalama 26,8 dakika sahada kalan Thomas, 9,5 sayı, 5,1 ribaunt ve 1,4 asist ortalamalarıyla oynuyor.

Dabovic ve Bone göz dolduruyor
Yakın Doğu Üniversitesi’nin en önemli transferlerinden biri ise kuşkusuz Sırp oyuncu Ana Dabovic. WNBA takımlarından Los Angeles Sparks forması giyen son Avrupa Şampiyonası’nın MVP’si bu takımda 14 maçta forma giydi. Maç başına 16,5 dakika sahada kalan Dabovic bu maçlarda ortalama 6,2 sayı, 1,4 asist ve 1,1 ribaunt ortalamaları yakaladı. YDÜ’nün bir diğer önemli transferi ise WNBA takımlarından Connecticut Sun forması giyen Kelsey Bone. WNBA’de bu sezon 23 maça çıkan pivot oyuncusu bu maçlarda 23,4 dakika sahada kaldı. Bone şimdiye kadar maç başına 9,8 sayı ve 5,7 ribauntluk ortalamalar tutturdu.

Bu haber toplam 1808 defa okunmuştur