1. HABERLER

  2. SPOR

  3. YDÜ ONAYI ALDI
YDÜ ONAYI ALDI

YDÜ ONAYI ALDI

Türkiye Basketbol Federasyonu, Yakın Doğu Üniversitesi’nin Kadınlar Süper Ligi’nde yer alması yönünde onay verdi

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Kadın Basketbol Takımı’nın Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde (TKBSL) yer alması yönünde hiçbir engel kalmadı. Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Yönetim Kurulu dün gerçekleştirdiği toplantıda YDÜ’nün ligde yer alacak olan 14’üncü takım olduğunu tescil etti.

Yönetim onayı verdi
Cuma günü İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu’nda gerçekleştirilen fikstür çekimine YDÜ, TBF tarafından dahil edilmemiş, kurada “14. Takım” ibaresi kullanılmıştı. TBF yaptığı açıklamada Uluslararası Basketbol Federasyonları Birliği (FIBA), dolayısı ile TBF mevzuatı açısından bir takım sorunların olduğu ileri sürmüştü. YDÜ, kura çekimi öncesi lige katılım için gerekli belgeleri ibraz ederken, konunun Yönetim Kurulu toplantısında değerlendireceği açıklanmıştı.

TBF Yönetim Kurulu dün gerçekleştirdiği toplantısında YDÜ’nün durumunu değerlendirdi ve Kuzey Kıbrıs ekibinin 2015 – 2016 sezonunda Kadınlar Süper Ligi’nde yer almasını tescil etti.

TBF: “YDÜ’nün alınmasına karar verildi”
TBF Yönetim Kurulu toplantı sonrası aldığı kararları yayınlarken YDÜ kararı şu şekilde duyuruldu: “Yakın Doğu Üniversitesi kulüp yapısının ülkemiz mevzuat hükümlerine uygun hale getirilmiş olması sonucunda elde ettiği kazanımlarının sportif açıdan da değerlendirilmesiyle 2015 – 2016 sezonunda Kadınlar basketbol Süper liginde yer almasına karar verilmiştir.”

Atamtürk: “Bir hayal gerçek olacak”
Konu ile ilgili olarak YDÜ Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Murat Tüzünkan ve YDÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hakan Atamtürk ve YENİDÜZEN’e açıklamalarda bulundu. Sözlerine “Hayırlısı olsun” diyerek başlayan Atamtürk, “Bir hayal gerçek olacak. Bu karar öncesinde ikinci kez lige çıktık diyenler var, ikinci tescilimizi alıyoruz gibi oldu. Şunu söylemek gerek, Fenerbahçe ve Galatasaray ile Kıbrıs’ta maç yapamayacağız ama bu takımlar YDÜ ile karşılaşacak. Bu açıdan bakıldığında TBF çok önemli ve değerli bir karar aldılar, onları kutlamak lazım” şeklinde konuştu.

Tüzünkan: “Son derece mutluyuz”
YDÜ Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Murat Tüzünkan yaptığı açıklamada son derece mutlu olduklarını belirtti. “Geçtiğimiz yıl elde ettiğimiz sportif başarı bugün itibarı ile TBF tarafından tescillendi. Son derece mutluyuz” şeklinde konuşan Tüzünkan “Süreç içerisinde biz üzerimize düşeni fazlası ile yaptık. Bu kararla YDÜ’nün Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde 14’üncü takım olarak mücadele edeceği açıklandı. Hayırlısı olsun” dedi.

Bu haber toplam 2139 defa okunmuştur