1. HABERLER

  2. SPOR

  3. YDÜ yıldızlarını tanıttı
YDÜ yıldızlarını tanıttı

YDÜ yıldızlarını tanıttı

YDÜ’nün WNBA’den kadrosuna dahil ettiği Alyssa Thomas, Tiffany Hayes ve Kelsey Bone, basın mensupları ile bir araya geldi

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

Yakın Doğu Üniversitesi’nin WNBA’den transfer ettiği Amerikalı oyuncular Alyssa Thomas, Kelsey Bone ve Tiffany Hayes dün NEU RA 25 Spor Salonu’nda düzenlenen basın toplantısında basın mensupları ile bir araya geldi.

Bu sezon Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde mücadele edecek olan YDÜ Kadın Basketbol Takımı’nın tanıtıldığı basın toplantısında YDÜ Sağlık ve Spor Daire Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hakan Atamtürk ve YDÜ Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Murat Tüzünkan da yer aldı.

Atamtürk: “İlk 8 hedefi küçük kalır”

Basın toplantısında konuşan YDÜ Sağlık ve Spor Daire Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hakan Atamtürk, takım olarak hedeflerinin ilk 8 olduğunu ancak bu hedefin küçük kalacağını belirtti. Büyük maçlar yaparak liderliğe oynamak istediklerini dile getiren Atamtürk, en önemli hedeflerinden bir tanesinin önümüzdeki yıl Avrupa kupalarına katılmak olduğunu söyledi. Üç Amerikalı oyuncunun yanı sıra transfer edilen Sırp Ana Dabovic’in iki gün içerisinde adaya gelmesini beklediklerini söyleyen Atamtürk, genelde ülkeyi özelde üniversiteyi Türkiye’de en iyi şekilde temsil etme amacında olduklarını vurguladı.

Tüzünkan: “İddialı bir takım oluşturduk”

YDÜ Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Murat Tüzünkan yaptıkları transferlerle Türkiye Ligi’nde iddialı bir takım oluşturduklarını söyledi. Takıma dahil edilen oyuncuların Alper Durur’un verdiği raporlar doğrultusunda gerçekleştiğini dile getiren Tüzünkan, başlayacakları uzun yolda kendilerine destek veren basın mensuplarına teşekkür etti. Ülke sporuna destek olmaya devam edeceklerini aktaran Tüzünkan, ülkeyi Türkiye’de en iyi şekilde temsil edebilmek için çalıştıklarını söyledi.

YDÜ Kadın Basketbol Takımı menajeri Erhan Ayaz, WNBA’den 4 oyuncuyu kadrolarına katarak Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde tarihe geçtiklerini ve sezona iddialı hazırlandıklarını gösterdiklerini belirtti.

YDÜ’ye geliş sebeplerini anlattılar

Yeni transferler Alyssa Thomas, Kelsey Bone ve Tiffany Hayes basın toplantısında kısa birer konuşma yaptılar. Alyssa Thomas YDÜ’ye transferindeki memnuniyetini dile getirirken, hedefleri olan bir takımı seçtiği için mutlu olduğunu, takım olarak antrenmanlara başladıklarını ve ligde iddialı bir takım olacaklarını belirtti.

Kelsey Bone yaptığı konuşmada YDÜ’yü tercih etme sebebini anlattı. Daha önce Türkiye’de Galatasaray forması ile oynadığını hatırlatan Bone, takım koçunu tanıdığını, birçok oyuncu ile Türkiye’de rakip olarak karşılaştıklarını söyledi. Bone Alyssa Thomas ve Tiffany Hayes gibi oyuncuların da kadroda oluşunun YDÜ’yü tercih etme sebeplerinden biri olduğunu dile getirdi. Tiffany Hayes konuşmasında Kıbrıs’a ilk kez geldiğini, güzel bir sezon geçireceklerine inandığını söyledi. Thomas ve Bone ile aynı takımda oynayacak olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyleyen Hayes, “Güzel bir sezon geçireceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı. Basın toplantısı Amerikalı oyuncuların attıkları sembolik imzalarla sona erdi.

Takım Kayseri’ye gidiyor

YDÜ Kadın Basketbol Takımı kafilesi sezon öncesi hazırlık turnuvalarından bir tanesi olan Erciyes Kupası’na katılmak için bugün adadan ayrılacak. Turnuvanın 4 Ekim’de tamamlanmasının ardından Samsun’a geçecek olan kafile burada Türkiye Kupası karşılaşmaları oynayacak. YDÜ daha sonra ligin ilk haftasında oynayacağı BGD maçı için Ankara’ya geçecek.

Bu haber toplam 1780 defa okunmuştur