1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Ekonomik Protokol
Ekonomik Protokol

Ekonomik Protokol

Kalyoncu, Türkiye'den görüş beklediklerini ifade ederek, kendilerinin görüşlerini verdiklerini ve yakında bu görüşmelerin sonuca bağlanacağını söyledi.

A+A-

Başbakan Ömer Kalyoncu, Türkiye ile Ekonomik Protokolün bir şekilde imzalanacağını belirterek, şu anda Elektrik ve yargı ile ilgili bir konuda tartışmaları olduğunu, bunlarla ilgili tarafların çalışmalarını tamamladığını ve ilgili yerlere görüşlerini sunacağını kaydetti.

Bir kabulü sırasında basının sorularını yanıtlayan Kalyoncu, Türkiye'den görüş beklediklerini  ifade ederek, kendilerinin görüşlerini verdiklerini ve yakında bu görüşmelerin sonuca bağlanacağını söyledi.

Başbakan Kalyoncu, Türkiye ile KKTC arasında elektrik kablosunun getirilmesi konusunda ise, dünyanın, arz güvenliğini sağlamak amacıyla enterkonnekte sisteme geçmek için bir çaba içerisinde olduğunu, ülkede de bu konuda makul olduğu sürece bu sürecin gelişebileceğine işaret etti.

Önemli olanın bu faaliyetin kime kaça mal olacağının olduğunu ifade eden Kalyoncu, "İsrail'den bize bizden Türkiye’ye rahat gidebilir öyle bir de gelişme var ortada" dedi.

(tak)

Bu haber toplam 2645 defa okunmuştur