1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 13 kişiye daha ‘gerekçeli’ yurttaşlık
13 kişiye daha ‘gerekçeli’ yurttaşlık

13 kişiye daha ‘gerekçeli’ yurttaşlık

Ülkede doğan veya çok küçük yaşlarda ülkeye gelip eğitimini burada tamamlayan 13 kişiye daha KKTC Yurttaşlığı verildi. Bakanlar Kurulu kararıyla verilen yurttaşlıklar, 2 Nisan tarihli Resmi Gazete’de gerekçeleriyle birlikte açıklandı.

A+A-

Ülkede doğan veya çok küçük yaşlarda ülkeye gelip eğitimini burada tamamlayan 13 kişiye daha KKTC Yurttaşlığı verildi.

Bakanlar Kurulu'nun 13 kişiye verdiği yurttaşlıklar, Resmi Gazete’nin 2 Nisan 2019 tarihli sayısında yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Resmi Gazete’de yayınlanan yurttaşlıklar, gerekçeleriyle birlikte detaylı olarak yer aldı.

Resmi Gazete’de yer alan Bakanlar Kurulu kararlarına göre, yurttaşlığa alınan kişilerin, burada doğup büyümüş olması, eğitimini burada tamamlamış veya yıllardır ülkede çalışmakta olduğu gerekçeleriyle yurttaş olduğu ifade dildi.

Yayınlanan kararlarda; yurttaşlığa alınan kişilerin, en az 10 yıldır ülkede yaşadığı, bu süre içerisinde ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini ülkemizde tamamladığı, ülkemiz kültürü ile büyüdüğü, 18 yaşını doldurduktan sonra da ya çalışma izni ya da öğrenci izni ile ülkemizde yaşamaya devam ettiği veya çalışma izni ile çalıştığı, 18 yaşından itibaren yurt dışında bulunduğu süre şartlarına uygun olduğu, tüm bunların yanında ise anne veya babalarının da resmi kararla yurttaş yapıldığına yer verildi.

Yurttaşlığa alınan isimler:

Resmi Gazete’nin 2 Nisan 2019 tarihli sayısında yurttaşlığa alınan isimler arasında; Cansu Renklitepe, Hüseyin Deste, Medet Durmaz, Eyüp Tuluk, Nesimi Soykan, Ebru Kömürcü, Hüseyin Kömürcü, Duygu Aslancan, Halegül Çakır, Ahmet Erol, Gökhan Mert Nazik, Umut Elmas, Mahmut Aslan yer aldı.

Yurttaşların ayrıntılı açıklamaları;

Nesimi Soykan, 25 yıldır burada yaşıyor

Bakanlar Kurulu, 16.6.1993 Yüreğir doğumlu Nesimi Soykan'ın, 1 yaşında ülkemize geldiği, 25 yıldır ülkemizde yaşadığı, bu süre içerisinde ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini ülkemizde tamamladığı, ülkemiz kültürü ile büyüdüğü, 18 yaşını doldurduktan sonra da çalışma izni ile ülkemizde yaşamaya devam ettiği, 18 yaşından itibaren yurt dışında bulunduğu sürenin 2 günü geçmediği, babasının Yurttaşlık Yasası'nın 8'inci maddesinin (1 )'inci fıkrası uyarınca Bakanlık onayı ile yurttaşlığa alındığı, buna bağlı olarak annesinin de yurttaşlığa alındığı, kendisinin 18 yaşını doldurmuş olması sebebiyle Bakanlıkça yurttaşlığa alınamadığı, iyi ahlak sahibi olduğu, genel sağlık bakımından tehlike teşkil eden hastalığı bulunmadığı ve devlet ile birey arasında yurttaşlık bağı kurulması için gerekli koşulların oluştuğu hususlarının tümü birlikte değerlendirildiğinde, 25/1993 sayılı Yurttaşlık Yasası'nın 9'uncu maddesinin (1 )'inci fıkrasının (C) bendinin öngördüğü koşulun yerine gelmiş olmasından, Nesi mi Soykan'ın KKTC Yurttaşlığına alınmasına karar verdi.

Cansu Renklitepe, 8 yaşından beridir burada, annesi, babası yurttaş…

1997 Kahramanmaraş doğumlu Cansu Renklitepe'nin, 8 yaşında ülkemize geldiği, 14 yıldır ülkemizde yaşadığı, bu süre içerisinde ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini ülkemizde tamamladığı, ülkemiz kültürü ile büyüdüğü, şu anda ise yurtdışında üniversite eğitimi almakta olduğu, babasının ve annesinin de yurttaş olduğu belirtildi. 

Hüseyin Deste, 20 yıldır burada yaşıyor…

1991 Reyhanlı doğumlu Hüseyin Deste'nin, 8 yaşında ülkemize geldiği, 20 yıldır ülkemizde yaşadığı, bu süre içerisinde ilkokul eğitimini ülkemizde tamamladığı, ülkemiz kültürü ile büyüdüğü, 18 yaşını doldurduktan sona da çalışma izni ile ülkemizde yaşamaya devam ettiği, 18 yaşından itibaren yurt dışında bulunduğu sürenin 71 günü geçmediği, babası ve annesinin de yurttaşlığa alındığı kaydedildi.

Medet Durmaz, ülkemiz kültürü ile büyüdü

1995 Adıyaman doğumlu Medet Durmaz' ın, 6 yaşında ülkemize geldiği, 18 yıldır ülkemizde yaşadığı, bu süre içerisinde ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini ülkemizde tamamladığı, ülkemiz kültürü ile büyüdüğü şu anda da üniversite eğitimi almakta olduğu ve öğrenci izni ile ülkemizde yaşamaya devam ettiği, babası ve annesinin de yurttaşlığa alındığı kaydedildi. 

Eyüp Tuluk 3 yaşında ülkemize geldi

1995 Adıyaman doğumlu Eyüp Tuluk'un 3 yaşında ülkemize geldiği, 21 yıldır ülkemizde yaşadığı, bu süre içerisinde ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini ülkemizde tamamladığı, ülkemiz kültürü ile büyüdüğü, şu anda da üniversite eğitimi almakta olduğu ve öğrenci izni ile ülkemizde yaşamaya devam ettiği, babası ve annesinin de yurttaşlığa alındığı kaydedildi. 

Ebru Kömürcü, öğrenci izni ile ülkemizde yaşamaya devam ediyor

Bakanlar Kurulu, 10.1.1998 Mersin doğumlu Ebru Kömürcü'nün, 5 yaşında ülkemize geldiği, 16 yıldır ülkemizde yaşadığı, bu süre içersinde ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini ülkemizde tamamladığı, ülkemiz kültürü ile büyüdüğü, şu anda da üniversite eğitimi almakta olduğu ve öğrenci izni ile ülkemizde yaşamaya devam ettiği, 18 yaşından itibaren yurt dışında bulunduğu sürenin 130 günü geçmediği belirtildi.

Hüseyin Kömürcü yurt dışında bulunduğu süre 70 günü geçmedi

Bakanlar Kurulu, 21.5.1996 Mersin doğumlu Hüseyin Kömürcü'nün, 7 yaşında ülkemize geldiği, 16 yıldır ülkemizde yaşadığı, bu süre içerisinde ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini ülkemizde tamamladığı, ülkemiz kültürü ile büyüdüğü, şu anda da üniversite eğitimi almakta olduğu ve çalışma izni ile ülkemizde yaşamaya devam ettiği, 18 yaşından itibaren yurt dışında bulunduğu sürenin 70 günü geçmediği belirtildi.

Duygu Aslancan, 8 yaşında ülkemize geldi

Bakanlar Kurulu, 16.6.1997 Şahinbey doğumlu Duygu Aslancan'ın, 8 yaşında ülkemize geldiği, 14 yıldır ülkemizde yaşadığı, bu süre içerisinde ilkokul ve ortaokul eğitimini ülkemizde tamamladığı, ülkemiz kültürü ile büyüdüğü, Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkârlar Odası'ndan eğitim aldığı ve 18 yaşını doldurduktan sonra çalışma izni ile ülkemizde yaşamaya devam ettiği, 18 yaşından itibaren yurtdışında bulunduğu sürenin 30 günü geçmediği belirtildi.

Halegül Çakır, şu anda da üniversite eğitimi almakta

Bakanlar Kurulu, 19.12.1996 Ayvacık doğumlu Halegül Çakır'ın, 9 yaşında ülkemize geldiği, 14 yıldır ülkemizde yaşadığı, bu süre içerisinde ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini ülkemizde tamamladığı, ülkemiz kültürü ile büyüdüğü, şu anda da üniversite eğitimi almakta olduğu ve öğrenci izni ile ülkemizde yaşamaya devam ettiği belirtildi.

Ahmet Erol, 21 yıldır burada

Bakanlar Kurulu, 15.1.1996 Reyhanlı doğumlu Ahmet Erol'un, 2 yaşında ülkemize geldiği, 21 yıldır ülkemizde yaşadığı, bu süre içerisinde ilkokul ve ortaokul eğitimini ülkemizde tamamladığı, ülkemiz kültürü ile büyüdüğü, 18 yaşını doldurduktan sonra da çalışma izni ile ülkemizde yaşamaya devam ettiği, 18 yaşından itibaren yurt dışında bulunduğu sürenin 25 günü geçmediği, babasının Yurttaşlık Yasası'nın 8'inci maddesinin (1 )'inci fıkrası uyarınca Bakanlık onayı ile yurttaşlığa alındığı, buna bağlı olarak annesinin de yurttaşlığa alındığı, kendisinin 18 yaşını doldurmuş olması sebebiyle Bakanlıkça yurttaşlığa alınamadığı, iyi ahlak sahibi olduğu, genel sağlık bakımından tehlike teşkil eden hastalığı bulunmadığı ve devlet ile birey arasında yurttaşlık bağı kurulması için gerekli koşulların oluştuğu hususlarının tümü birlikte değerlendirildiği belirtildi.

Gökhan Mert Nazik, 20 yıldır ülkemizde yaşıyor

Bakanlar Kurulu, 15.10.1994 Antakya doğumlu Gökhan Mert Nazik' in, 5 yaşında ülkemize geldiği, 20 yıldır ülkemizde yaşadığı, bu süre içerisinde ilkokul eğitimini ülkemizde tamamladığı, ülkemiz kültürü ile büyüdüğü belirtildi.

Umut Elmas, eğitimini ülkemizde tamamladı

Bakanlar Kurulu, 1.8.1995 Nusaybin doğumlu Umut Elmas'ın, 8 yaşında ülkemize geldiği, 16 yıldır ülkemizde yaşadığı, bu süre içerisinde ortaokul eğitimini ülkemizde tamamladığı, ülkemiz kültürü ile büyüdüğü belirtildi.

Mahmut Aslan, Lefkoşa/KKTC doğumlu

Bakanlar Kurulu, 26.2.1999 Lefkoşa/KKTC doğumlu Mahmut Aslan'ın, doğduğu tarihten itibaren ülkemizde yaşadığı, bu süre içerisinde ilkokul ve ortaokul eğitimini ülkemizde tamamladığı, şu anda lise eğitimi almakta olduğu ve öğrenci izni ile ülkemizde yaşamaya devam ettiği belirtildi.

 

Bu haber toplam 5424 defa okunmuştur