1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. 15 dakikada tedavi oldu…
15 dakikada tedavi oldu…

15 dakikada tedavi oldu…

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde ASD tanısı konulan hasta lokal anestezi altında ameliyatsız işlemle tedavi edildi

A+A-

Ritim bozukluğu şikayeti ile Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Kalp Merkezi’ne başvuran ve uzun yıllardır tanısı konulamayan 72 yaşındaki kadın hastanın kalbinin delik olduğu ortaya çıktı.  Doğuştan gelen ve tıp dilinde ASD (Antrial Septal Defekt) olarak bilinen kalp deliği teşhisi sonrasında hasta, kasıktan anjiyo benzeri bir işlemle 15 dakikada kalp deliğinin kapatılması suretiyle tedavi edildi.

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde ASD tanısı konulan hasta lokal anestezi altında ameliyatsız işlemle tedavi edildi

Kalp ritim bozukluğu, çarpıntı ve nefes darlığı şikayetiyle Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Kalp Merkezi’ne başvuran 72 yaşındaki hastaya Kardiyoloji Anabilim Dalı tarafından yapılan muayeneler sonucunda doğuştan gelen kalp deliği tanısı kondu. Hastanın cerrahi yöntem yapılmaksızın kasıktan anjio benzeri bir yöntemle kalpteki deliğinin kapatılmasına karar verildi.  Gerçekleştirilen işlem sonrasında 2-3 saat süre ile yoğun bakımda izlem altında tutulan hasta, yataklı servise alındıktan sonra bir gün içerisinde taburcu edildi.

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Kalp Merkezi’ne başvuran ASD hastası ve uygulanan tedavi ile ilgili açıklamalarda bulunan Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hamza Duygu, ASD, yani doğuştan gelen kalp deliği hastalığı tanısının konulabilmesinin çoğu zaman ileriki yaşlarda olabileceğini belirtirken, ASD tanısı konabilmesi için hastanın ayrıntılı şekilde muayene edilmesi gerektiğini ifade etti.  Prof. Dr. Hamza Duygu, ASD’nin temel tedavisinin cerrahi işlem olmasına rağmen son yıllarda, göğüs kafesi açılmadan kasıktan anjio benzeri bir yöntemle tedavi edilebileceğini belirtti

Bu haber toplam 3426 defa okunmuştur