1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 2 bin TL para cezasına mahkum edildi…
2 bin TL para cezasına mahkum edildi…

2 bin TL para cezasına mahkum edildi…

“Sahte resmi belge düzenleme”, “Sahtelenmiş resmi belgeyi tedavüle sürme”, “Başkasının kimliğine bürünme”, “Sahte davranışla kayıt temin etme” ve “Sahtekarlıkla kayıt temin etme” davalarından suçlu bulundu

A+A-

Mağusa’da 1999 yılında vefat eden babası Emir Ali Felek’in adına kayıtlı bulunan E 238 plakalı aracı satmak için 2003 yılında motorlu araç devretme müracaat formuna babasının imzasını atan ve konu aracı 750 TL’ye satan sanık Nejmi Felek, dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. “Sahte resmi belge düzenleme”, “Sahtelenmiş resmi belgeyi tedavüle sürme”, “Başkasının kimliğine bürünme”, “Sahte davranışla kayıt temin etme” ve “Sahtekarlıkla kayıt temin etme” davalarından itham edilerek suçlu bulunan sanık Felek, 2 bin TL para cezasına mahkum edildi.

Babasına ait aracı satmıştı…

1 Kasım 2016 tarihinde sanık Nejmi Felek’in kız kardeşi Nesrin Bahçesular adli şubeye giderek babası Emir Ali Felek’in 1999 yılında vefat ettiğini, kardeşi Necati Felek’in ise 2004 yılında tereke idare memuru olduğunu ancak 2016 yılında mahkemeye yaptığı başvuru sonucu kendisinin tereke idare memurluğuna tayin edildiğini ve yaptığı araştırmalar sonucu vefat eden babasının adına kayıtlı bulunan E 238 plakalı aracın 2003 yılında başkasına satıldığının öğrendiğini söyleyerek şikayetçi olmuştu. Yapılan şikayet üzerine 2016 yılında motorlu araçlar mukayyitliğinden yapılan araştırmada motorlu araç devretme müracaatı formu polis tarafından teslim alınmış ve tahkikat başlatılmıştı. Yapılan tahkikat sonucunda ise sanık Nejmi Felek’in konu aracı bir başkasına sattığı tespit edilmişti.

Esendağlı: “Sanık, aracın bedeli olan parayı annesinin tedavisi için kullandı…”

Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Heyet Başkanı Melek Esendağlı, sanık Nejmi Felek’i itham edildiği davalardan suçlu bulup mahkum ettiklerini açıkladı. Sanığın mahkum olduğu başlıca davaların “Sahte resmi belge düzenleme” ve “Sahtelenmiş resmi belgeyi tedavüle sürme” olarak belirtilen ciddi suçlar olup 10 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılabildiğini belirten Esendağlı, sahte resmi belge düzenleme ve tedavüle sürmenin doğrudan kamu üzerinde etki yaratan ve kamu menfaatini etkileyen suçlardan olduğunu ifade etti. Esendağlı, doğrudan kamu menfaatini etkileyen ciddi, ağır ve yaygın suçlarda caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğinin prensip olarak kabul edildiğini belirterek, meseleye özgü olgulara bakıldığında sanığın sahtelemiş olduğu belgenin  motorlu araç devir müracaatı formu olduğuna dikkatleri çekti. Sanık Felek’in, vefat eden babasının aracını satmak için konu müracaat formunu imzalayarak belgeyi sahte olarak düzenlediğini yineleyen Esendağlı, sanığın konu aracı satarken mirasçılardan biri olduğunu ve diğer mirasçıların bilgi ve onayını almadan gerekli işlemler hakkında yasal prosedür dışı aracı sattığını belirtti. Esendağlı, sanığın, babasının ölümünden sonra yaşlı annesinin bakımını üstlenmiş ve annesinin katarak ameliyatı olması gerektiği için paraya ihtiyaç duyulduğundan sanığın tedavi masraflarını karşılamak için babasının aracını sattığını ve aracın bedeli olan 750 TL ile annesini Türkiye’ye götürüp tedavisini yaptırdığını ifade etti. Esendağlı, sanık Felek’e ceza takdir ederken sanığın lehine ve aleyhine olan hususları birlikte değerlendirerek, sanığa para cezası vermenin adil olduğu kanısına vardıklarını belirterek, sanığı 2 bin TL para cezasına mahkum ettiklerini açıkladı.  

Bu haber toplam 2228 defa okunmuştur
Etiketler : , ,