1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. “2. Gravür Resim Çalıştayı” Mağusa’da
“2. Gravür Resim Çalıştayı” Mağusa’da

“2. Gravür Resim Çalıştayı” Mağusa’da

Uygulamalı gerçekleşen atölye çalışmalarında üretilen eserlerin DAÜ koleksiyonuna girecek

A+A-

“2. Gravür Günleri Çalıştayı”, DAÜ Güzel Sanatlar Kulübü organizasyonunda, kulüp eğitmeni Ayhatun Ateşin küratörlüğünde yapılıyor.

DAÜ’de gerçekleştirilen çalıştayda üretilen eserler, 30 Nisan Çarşamba günü saat 16.00 da “Mağusa Gravürleri” ismiyle Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı Küçük Salon’da seyirciyle buluşacak.

Sanatçı Ayhatun Ateşin yaptığı yazılı açıklamada, çalıştayın, sanata ilgi duyan ve sanat eğitimi alan öğrencilerin, alanlarında isim yapmış usta sanatçılar ile buluşarak, onların teknik ve artistik becerilerini, deneyimlerini gözleyebilmelerine, deneyim kazanmalarına olanak tanımak amacıyla yapıldığını belirtti.

Üniversite öğrencilerinin ve sanatseverlerin ilgisini çeken çalıştaya katılan sanatçılar; Mehmet Erim, Umut Germeç, Mustafa Öztunç, Nedret Yaşar, Mediha Sevinç, Vedia Okutan, Hikmet Uluçam, İlkay Önsoy, Cevdet Alparslan, Filiz Ankaç, Nurtane Karagil, Eser Keçeci, Ayhatun Ateşin gibi konularında isim yapmış kişiler.

Sanatçıları bir araya getirerek üretmelerini sağlayarak, aynı zamanda kültür ve sanata önemli bir ivme kazandıran 2. Kazı Resim Çalıştayı’nda, hayatlarında sanatla buluşmayan kişilerin sanat adına bilgi ve deneyim kazanmalarının da sağlandığını kaydeden Ateşin, etkinliğin hedefinin; sanat adına farkındalık yaratmak ve sanata bir nebze dikkat çekmek olduğunu ifade etti.

Uygulamalı gerçekleşen atölye çalışmalarında üretilen eserlerin DAÜ koleksiyonuna gireceğini belirten Ayhatun Ateşin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Resmin ve heykelin dışında kendi kuralları olan, sanatsal yapısıyla çalışanın el becerisi ve sanat kültürünü geliştirmesi yanında, hem resme hem heykele benzerken, her ikisi de olmayıp farklı bir disiplin olan gravür sanatçıların da sanatla ilgilenmek isteyenler için de zevkli ve ayni zamanda kollektif çalışmaya, yardımlaşmaya ve işin çoğaltılmasına müsait bir sanat. Öğrenci, bir bilen hocayla denerken öğreniyor, sorguluyor. Kültür ve sanata ivme kazandıran böylesi etkinlikler toplumsal farkındalığı oluşturmakta ve yaygınlaşmaktadır” dedi.

Bu haber toplam 1554 defa okunmuştur