1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 2 yıl hapse mahkum edildi
2 yıl hapse mahkum edildi

2 yıl hapse mahkum edildi

Lefkoşa’da, mahkeme karar kapsamında 200 metreden fazla yaklaşması yasaklanan eşinin evine zorla girip telefonunu çalan sanık Levent Kurtdağ, 2 yıl hapse mahkum edildi.

A+A-

Lefkoşa’da, mahkeme karar kapsamında 200 metreden fazla yaklaşması yasaklanan eşinin evine zorla girip telefonunu çalan sanık Levent Kurtdağ, 2 yıl hapse mahkum edildi.

Füsun Cemaller’in başkanlığında, Kıdemli Yargıç Vedia Berkut Barkın ve Yargıç Tutku Candaş’dan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin verdiği kararı Yargıç Candaş okudu.

Yargıç, sanığın 10 Şubat 2024 tarihinde, Lefkoşa Aile Mahkemesi’nin ayrılma aşamasında olan eşi K.K.’ya 200 metreden daha yakın bir mesafeye kadar yaklaşmamasına emir ve hüküm vermesine rağmen, 68 miligram alkol tesiri altında eşinin evine gittiğini söyledi.

Yargıç, sanığın yüksek sesle eşinin kapıyı açmasını isteyip, eşinin kapıyı açmaması üzerine, evin kapısına tekme atıp kapının kilit karşılığının kırılmasına sebep olarak hasar uğrattıktan sonra salon kısmına girerek, o anda polisi aramaya çalışan eşinin elinde bulunan cep telefonu zorla alıp kaçtığını söyledi.

Yargıç, bu kapsamda sanığın; soygun, geceleyin ev açma, kasti hasar, aile yasasına aykırı hareket, mülke tecavüz, rahatsızlık, uygunsuz tavır ve hareket ve sarhoşluk suçlarını işlediğini açıkladı.

Yargıç, sanığın evin kapısına tekme atarak, içeri girdiği esnada 12 ve 14 yaşlarındaki çocuklarının da evde olduğunu hem müştekinin hem de çocukların travma yaşamasına neden olduğunu belirtti.

Yargıç Candaş, sanığın işlediği soygun suçunun ömür boyu hapis öngören en ağır suçlardan olduğunu belirtti.

Geceleyin ev açma suçunun da 10 yıl hapis öngördüğünü kaydeden Yargıç, öngörülen cezalardan suçların ne derece ciddi ve vahim olduğunun ortada olduğunu belirtti.

Sanık hakkındaki şikâyetin devam ettiğini da kaydeden Candaş,  lehine ve aleyhine olan tüm olguları değerlendirdikten sonra 2 yıl hapse mahkûm ettiklerini açıkladı.

 

 

 

 

Bu haber toplam 1123 defa okunmuştur