1. HABERLER

  2. ARŞİV

  3. '2011 YILININ ZAM ŞAMPİYONU UBP HÜKÜMETİ'
2011 YILININ ZAM ŞAMPİYONU UBP HÜKÜMETİ

'2011 YILININ ZAM ŞAMPİYONU UBP HÜKÜMETİ'

KTOEÖS ve KTÖS, ortak basın açıklaması yaptı, hükümete 10 Ocak'a kadar sendikalarla "masaya oturma" için süre verdi

A+A-

 

 

 

 

KTOEÖS ve KTÖS, ortak basın açıklaması yaptı, UBP Hükümeti’nin 2011 yılındaki icraatlarını değerlendirdi. KTOEÖS Mali Sekreteri Vedat Tek ile KTÖS Genel Saymanı Mustafa Baybora imzasıyla gönderilen açıklamada, hükümete, yeni asgari ücreti belirleme, vergi matrahlarında düzenleme, yasalarda oluşan adaletsizlikleri giderme ve diğer maaş düzenlemeleri için “masaya oturma” çağrısı yapıldı.

 

Açıklamanın tam metni şöyle;

                   

 

 

“UBP hükümeti 2011 yılını iğneden – ipliğe tüm mal ve hizmetlere zam yaparak tamamlamıştır.

         2011 yılı içerisinde boş durmayan hükümet yeni yıl gelmeden kimlik, ehliyet, pasaport harçları ve birçok hizmetlere yüklü zamlar yapmıştır. UBP hükümeti 2009 seçimleri öncesi verdiği sözleri unutarak 2011 yılında eşel-mobil sistemini rafa kaldırmış, maaşları dondurmuş, mal ve hizmetlere de sürekli zam yapmıştır.

         Aralık 2010 – Aralık 2011 tarihleri arasında akaryakıt fiyatlarında benzine ortalama % 30, mazota ise % 36 oranında zam yapılmıştır. Aynı dönemde elektriğe % 25-30, tüp gaza % 24, harçlara % 12-15 oranında zamlar yapılmıştır. Yine 12 aylık sürede Türk Lirası döviz sepeti ortalaması ile % 24 değer yitirmiştir. Devlet planlama örgütünün (DPÖ) yayınladığı resmi enflasyon rakamları ise yıllık bazda % 15’lerde seyretmektedir.

         Ülke sorunlarına çare üretemeyen UBP hükümeti, kararnamelerle ülkeyi yönetmekten, yasalarla oynamaktan, hak budamaktan vazgeçmelidir. Tüm dünyada hükümetler mevcut haklara dokunmadan sadece süreli olarak hak dondurma yolunu seçerken, işbirlikçi UBP hükümeti krizi fırsat bilerek kazanılmış hakların yasalarla ve kararnamelerle hepten budanması yolunu seçmiştir. Bunun krizle bir ilgisi yoktur. Kriz bahane edilerek fatura çalışanlara çıkarılmıştır. Çalışanların alım gücünü koruyan, gelir dağılımını dengeleyen, orta sınıfı koruyan eşel-mobil sistemi derhal uygulamaya konmalıdır.

         Hükümeti yeni asgari ücreti belirleme, vergi matrahlarında düzenleme, oynanan yasalarda oluşan adaletsizlikleri giderme ve diğer maaş düzenlemeleri için “masaya oturmaya” çağırıyoruz. 

         10 Ocak 2012 tarihine kadar hükümet kanadından davet gelmediği takdirde tepkimiz ve eylemlerimiz sınırsız olacaktır. Oluşacak kaostan ise halkını temsil etme yetkisini yitirmiş UBP hükümetinin olacaktır.”

  

 

 

 

 

Bu haber toplam 1184 defa okunmuştur