1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. “227 kadın ve 114 çocuğa barınma yeri”
“227 kadın ve 114 çocuğa barınma yeri”

“227 kadın ve 114 çocuğa barınma yeri”

Kadın Sığınma Evi 2011 yılından beridir 227 kadın ve beraberinde getirdikleri 114 çocuğa barınma yeri oldu

A+A-

Ayşe GÜLER

 

Sosyal Riskleri Önleme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Hatice Düzgün, ülkedeki ilk ve tek olan Kadın Sığınma Evi’nin 2011 yılından beridir 227 kadın ve beraberinde getirdikleri 114 çocuğa barınma yeri olduğunu söyledi.

Düzgün, aile içi şiddete maruz kalan kadın ve çocukları çok zor şartlarda çeşitli zaman dilimlerinde barındırdıkları ifade ederek, psikolojik ve hukuksal olarak iş ile ev bulma konusunda destek olduklarını dile getirdi.

Öte yandan geçtiğimiz yıl açılan kreşte 12 çocuğun hizmet aldığını aktaran Düzgün, Vakfın toplumun önünü açacak projelere devam ettiğini, bu konuda devlet desteğine ihtiyaç olduğuna vurgu yaptı.

Şiddet, ekonomik zorluklar, psikolojik durumlarla ilgili projeler…

2008 yılında kurulan Vakfın yaklaşık 8 yıldır şiddet, ekonomik zorluklar, psikolojik durumlar, madde bağımlılığı, eğitimde eşitsizlik gibi kadın ve çocukları ilgilendiren konularda projeler yürüttüğünü söyledi.

Vakıfta gönüllü psikologlar ile psikolojik destek verildiğini, aileyi güçlendirmek için ekonomik yardımlar yapıldığını dile getiren Düzgün, çocuklar için ise gönüllü öğretmenler tarafından etüt yapıldığını belirtti.

Düzgün, Vakfın bugüne kadar iki büyük projeyi hayata geçirdiğini, projelerin ilkinin 2008 yılında faaliyete başlayan Kadın Sığınma Evi diğerinin ise 2015 yılında açılan kreş olduğunu ifade etti.

“Devlet yapmalı, STÖ onlara destek vermeli”

Düzgün, “yaşanılan süreç aslında bu işleri devletin yaparak, sivil toplum örgütlerinin onlara destek vermesi gerektiğini gösterdi” dedi.

Şu anda Kadın Sığınma Evi dışında diğer risk teşkil eden konuların konuşulmadığına da değinen Düzgün sözlerini özetle şöyle sürdürdü: “Halen ülkemizde çocuk suçlularının cezaevinden çıktıktan sonra hayatlarını düzenleyecek kurumlar bulunmuyor. Vakfa böyle çocuklar da başvuruyor. Aslında bu konu bizim için çok büyük bir yaradır. Sivil toplum örgütleri böyle bir proje yapabilirler. Çocuk istismarını önleyici çalışmalar yapmalıyız. Meclis’te başta Doğuş Derya olmak üzere arkadaşlarımız çabalıyor. Başta kendisi olmak üzere herkese teşekkür ederim”

“Gençlik Merkezi de kapandı!”

Düzgün,  devlette yapılan işlerin kalıcılığı için takipte olmanın önemli olduğuna değinerek, Gençlik Dairesi tarafından Surlariçi bölgesinde açılan ve 250 çocuğun gittiği Gençlik Merkezi’nin de kapandığını ancak bu olayın sorgulanamadığını ifade etti.

Bu haber toplam 4021 defa okunmuştur