“Aşk Grevi” yoğun ilgi gördü
Girne Belediyesi Tiyatro Stüdyosu (GİBETSU) ve Çatalköy Belediye Tiyatro Su’nun ortak projesi “Aşk Grevi” isimli müzikli komedi oyunu yoğun ilgi gördü.
Girne Belediyesi Tiyatro Stüdyosu (GİBETSU) ve Çatalköy Belediye Tiyatro Su’nun ortak projesi Aristophanes'in yazdığı “Lysistrata” adlı oyundan esinlenerek Savaş Aykılıç tarafından kaleme alınan T. Murat Demirbaş’ın yönettiği “Aşk Grevi” isimli müzikli komedi oyunu izleyicilerinden tam not aldı. Tiyatro severler oyunun gösterimde olduğu 7 gece de Çatalköy Erol Avgören Kültür Merkezi’ni hıncahınç doldurdu. Girne ve Çatalköy Belediyeleri Sanat Yönetmeni Derman Atik yaptığı açıklamada, her iki belediyenin de ortak ürünü oyunla ülkemiz ve dünyamız için en çok ihtiyaç olunan barış mesajını vermek istediklerini söyledi.
Derman Atik, oyunun gösterimde olduğu her akşam salonu dolduran izleyicilere teşekkür ederek, oyunu izleyemeyenlerden yoğun talep aldıklarını belirtti.
Sanat Yönetmeni Atik, “Aşk Grevi”nin Mart ayında Çatalköy’de 6. Beşparmaklar Tiyatro Festivali’nde yeniden izleyicisiyle buluşacağının müjdesini verdi.
Oyunda kimler var
Oyunda, yönetmenliği T. Murat Demirbaş, yönetmen yardımcılığını Derman Atik, dekor tasarımı Özlem Yetkili, ışık tasarımı Mahir Köksal, müzik tasarımı Kamil Atik, dans düzeni ise Phridon Kondselidze tarafından üstlenildi. Müzikli komedi oyunu Aşk Grevinin ışık ve müzikleri de oyuncuların muhteşem performansına bütünlük kattı.
Müzik uygulama ve şarkı seslendirmelerini Gülüşan Gazanfer, ışık kumandasını ise Ayla Öztaşçı yaptı.
Oyunda, İlkşen Varoğlu Atik, Haluk R. Serhun, Emine Gürçağ, Ersin Sargın, Sevil Sargın, Argun Doğruyol, Soner Eminağa, Özlem Akçal, Ayşen Rahvancıoğlu, Ömer Kadiroğlu, M.Evren Mercimekçi, Mehmet Saygıer, Gamze Doğruyol, Dilek Kurnaz, Aksel Kera, Aelita Futsi, Ayperi Paşaoğlu, Rafet Futsi, Cemaliye Soyukasap, Lamia Fikretler, Gülen Ataner, Simay Sargın, Derman Atik rol aldı.
Oyunda, toprak derdine düşen ve bu yüzden sürekli savaşan erkeklerini dize getirmeye çalışan kadınların hikayesi, antik dönemlerden günümüze bir bakış açısı ile anlatılıyor.