1. HABERLER

  2. ARŞİV

  3. BAF KALESİ TEHLİKE ALTINDA
BAF KALESİ TEHLİKE ALTINDA

BAF KALESİ TEHLİKE ALTINDA

Baf’ta bulunan ve gerek kültürel miras gerekse turizm açısından büyük öneme sahip Baf Kalesi’nin batı kısmının duvarının, geçtiğimiz ay bölgede yaşanan sert hava koşulları sebebiyle tehlikeli derecede aşınmaya maruz kaldığı bildirildi

A+A-

 

 

Baf’ta bulunan ve gerek kültürel miras gerekse turizm açısından büyük öneme sahip Baf Kalesi’nin batı kısmının duvarının, geçtiğimiz ay bölgede yaşanan sert hava koşulları sebebiyle tehlikeli derecede aşınmaya maruz kaldığı bildirildi.
Fileleftheros gazetesi, kalenin batı duvarındaki taşların sert hava koşulları ve nem sebebiyle son aylarda yoğun bir aşınmaya maruz kaldığını, bazı taşların da yerlerinden düştüklerini yazdı.
Kıbrıs Rum Arkeoloji Dairesi Müdürü Maria Hacikostis ise, kalenin yarısının tamamen su içerisinde olması ve çok nemli bir bölgede bulunmasından ötürü aşınmanın yoğun olduğunu ancak kalenin bakımının düzenli olarak yapıldığını açıkladı.
Hacikostis, Baf kalesinin geçen yıl onarımdan geçtiğini, akabinde Larnaka ve Limasol’daki kalelerin de bakımının yapılmakta olduğunu belirterek, bakım ekibinin Baf kalesini yeniden ele alacağını da vurguladı.

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 1561 defa okunmuştur