1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. Başbakan Yorgancıoğlu YENİDÜZEN'e konuştu
Başbakan Yorgancıoğlu YENİDÜZENe konuştu

Başbakan Yorgancıoğlu YENİDÜZEN'e konuştu

Başbakan ve CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, YENİDÜZEN Haber Merkezi’nin sorularını yanıtladı

A+A-

 “Kamuda herkese eşit artış verebilmek adına girişimde bulunduk. Yasasını yapacağız”
 “Hükümet Programı’nı 5 yıl için yaptık, halen 11’inci aydayız.”
“Çevre Bakanı’ndan doğrudan bilgi isteyeceğim.”

“ ‘Nasıl bir Cumhurbaşkanı profili’ tartışılacak, sonra buna uyanlar aynı ortamda değerlendirilecek ve karar verilecek.”

“Parti aday belirledikten sonra bütün partililerin o adayın peşinde kenetlenmesi gerekir”

“‘Gelin bizi destekleyin’ demek, ‘Peşimizden sürüklenin’ demektir ki CTP kimsenin peşinden sürüklenecek bir parti değildir.”
“Cumhurbaşkanı’nın herhalde vazgeçmesinin de mümkün olmadığı bir huyu, hem UBP’ye, hem de DP’ye müdahil olmasıdır.”


YENİDÜZEN (Özel)
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, YENİDÜZEN Ekibi’yle bir araya geldi, değerlendirmelerini paylaştı.
YENİDÜZEN ekibinin sorularını yanıtlayan Yorgancıoğlu’nun röportajının bir kısmını dün yayınlamıştık. Bugün ikinci kısımla devam ediyoruz.
Başbakan Yorgancıoğlu, Hükümet’in 11 ayda ortaya koyduğu icraatları, Cumhurbaşkanlığı seçimi aday belirleme sürecinde CTP’nin izleyeceği yolu anlattı. Başbakan Yorgancıoğlu ayrıca, 2 defaya mahsus kamu çalışanı herkese ‘eşit maaş artışı’na ilişkin yasal düzenleme yapıldığını açıkladı.
İşte Başkan Yorgancıoğlu ile gerçekleştirdiğimiz röportajın son bölümü;

“Bütün hedeflere ulaştık mı diye sorarsanız, ulaşmadık”
 

Cenk MUTLUYAKALI: Siz ne kadar memnunsunuz Hükümet’ten? Yani şunları yaptık, iyi ki yapmışız, ya da bunları yapamadık dediğiniz neler var?
Başbakan YORGANCIOĞLU:
Bütün hedeflere ulaştık mı diye sorarsanız, ulaşmadık. Bunu sıralayabilmek adına, bütün olayları bir bir listelemek lazım. Ben şunu söyleyebilirim İyi İdare Yasası’ndan, ki ben yeterince kullanılmadığı için şikayetçiyim, geçtiğimiz günlerde çıkardığımız kanun gücünde kararnamelere, Anayasa değişikliğine kadar bir hayli iş yaptı bu Hükümet…
Anayasa geçmemiş olabilir ama ben bundan halkımızın birazcık olumsuz etkileneceğini düşünüyorum. Sebepleri, sonuçları ayrı, kim daha iyi çalıştı, kim daha kötü çalıştı, keşke daha iyi çalışılsaydı, keşke ayrı bir referandum yapılsaydı, bunlar olabilir ama sonuç olarak bu değişiklikler halkın yararına bir şeydi olmadı ama parti de, hükümet de bu konudaki görevini yerine getirdi.
Sağlıkta epeyi şey yapıldı, yeni hastane yapılıyor, randevu sistemine geçildi, insanlar bundan mutlu. Eğitimde bazı düzenlemeler oldu, tarımda bazı düzenlemeler oldu, oluyor, istediğimiz düzeyde mi hayır ama biz Hükümet Programı’nı 5 yıl için yaptık, halen 11’inci aydayız. Dolayısıyla bu hükümeti, hükümet programıyla değerlendirirken bu 5 yıllık süreyi gözetmemiz gerekir.
Bu hükümet birçok iş yaptı… Meclis tatilinin kısaltılması, polis terfileri, BRT Yasası’nın yenilenmesi, Toma, itfaiye, helikopter konusu, mazbata mağdurları konusunda atılan adımlar, banka faizlerinin düşürülmesi, kayıttan düşen araçların geçmiş borçlarının affı, esnafa yönelik vergi indirimi ve af,  mali düzenleme, yarım kalan inşaatların bitirilmesi için adımlar, küçükbaş hayvan üreticilerine gelir desteği, özel sektörde istihdam edilen engellilerin maaşlarına yönelik destek, askerlik süresinin kısaltılması konusu gündemde tutulması, Turizm Master Planı, belediyelerin borçlarının yapılandırılması, Organik Tarım Yasa Önerisi, Alayköy Çevre Yolu ve Cezaevi Değişiklik Tüzüğü ilk etapta aklıma gelenler.

Kamuda herkese eşit artış verebilmek adına girişimde bulunduk, yani toplam hayat pahalılığının getireceği yükü toplam çek sayısına bölüp eşit artış vermek. Maliye Bakanı bu öneriyi koydu, sendikalar reddedeceklerini söylediler. Şimdi biz bunun yasasını yapacağız, iki kez bunu uygulayacağız. Ondan sonra eskisine dönülecek.


“Çevre Bakanı gelsin, bilgi isteyeceğim”

Cenk MUTLUYAKALI: Çevre Bakanı’nın yurt dışı gezisi var… İlgili şirket finanse etmiş… Bununla ilgili bir bilginiz var mı?
Başbakan YORGANCIOĞLU:
Bayram öncesine denk düştü, ondan sonra görüşmedik. Dolayısıyla kendisinin ağzından duymadığım sürece bu konuda bir açıklama yapmak istemiyorum ama önümüzdeki günlerde bu konuda ben de kendisinden doğrudan bilgi isteyeceğim. Bir şirketin katkılarıyla gittiği söyleniyor, ailesini götürdüğü söyleniyor, ailesiyle gittiği, eşiyle gittiği doğru ama finansmanı kimin sağladığıyla ilgili kendi ağzından duymadıkça bir yorum yapmak istemiyorum.

 

“Herkesin mutabık olacağı bir Cumhurbaşkanı aday olmayabilir ama…”

Meltem SONAY: Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili olarak belirlediğiniz bir yöntem var mı?
Başbakan YORGANCIOĞLU:
Partimiz yerel seçimlerden sonra bir süreç başlattı, bu süreçte partide çok değişik kesimlerle görüşülüyor, tartışılıyor. Bu sürecin ilk aşamasında nasıl bir Cumhurbaşkanı profili diye bir tartışma süreci yaşanıyor. Bu süreç tamamlandıktan sonra bu profile en uygun kimler olur diye devam edecek, sonra da kimi aday göstereceğine partimiz kararını verecek.

Cenk MUTLUYAKALI: Farklı kesimler kim mesela? Ölçülebilir bir süreç mi olacak?
Başbakan YORGANCIOĞLU:
Önce parti içinde… Partinin önde gelen insanları, Parti Meclisi Üyeleri, Belediye Başkanları, İlçe Yönetim Kurulları… Değişik kesimler tartışacak ondan sonra bu birazcık daha halk genişletilecek.

Cenk MUTLUYAKALI: ‘Yerel seçimlerden ders alırsak başarıyla çıkarız bu süreçten’ demiştiniz… Yerel seçimlerde ders alınması gereken süreçlerden biri kanımca adayları belirleme yöntemiydi. Adaylar Parti Meclisi’nde belirlenmişti. Bundan ders alarak bölgelerde seçim yapmayı düşünür müsünüz, yoksa yine aynı yöntemle merkezde mi belirleyeceksiniz?
Başbakan YORGANCIOĞLU: 
Ben bunun için ‘nasıl bir başkan profili’ dedim… Bu profil çıktıktan sonra, bu profile kimler uyar, onların arasından seçim yapılacak. Seçim ilçelerde de olabilir, önce ilçelerde sonra parti meclisinde de olabilir, birlikte de olabilir. Ama önce nasıl bir başkan profili, o belirlenecek.
Benim ders çıkarma dediğim şudur, öyle veya böyle herkesin mutabık olacağı bir aday olmayabilir ama öyle veya böyle parti aday belirledikten sonra bütün partililerin o adayın peşinde kenetlenmesi gerekir. Benim dediğim, ders çıkarmamız gereken nokta budur.

Cenk MUTLUYAKALI: Aday belirleme sürecinde sormadığınız insanlar ondan sonra niye desteklesinler ki… ‘Biz belirledik, siz destekleyin’… Böyle bir rahatsızlık, şikayet yok mu sizde?
Başbakan YORGANCIOĞLU:
Biraz önce söylediklerimi iyi dinlemediniz… Dedim ki partinin ileri gelenleri, parti meclisi, ilçe yöneticileri, yani partinin bütün kademelerinde ‘nasıl bir başkan profili’ tartışılacak, sonra buna uyanlar aynı ortamda değerlendirilecek ve karar verilecek. Hiçbir zaman, herkesin mutabık olduğu bir isim olmayabilir. Mümkün değil bu…

Cenk MUTLUYAKALI: CTP’nin geleneğinde seçimler vardı. Sanki bu seçimler son zamanlarda kalktı, atamayla belirlenmeye başlandı.
Başbakan YORGANCIOĞLU:
Yerel Seçimlerde 3 büyük kent hariç yine uzlaşılarak adaylar belirlendi, uzlaşılamayan noktalarda seçime gidildi. 3 büyükte de 2 yöntem önerildi. Bir delegeler belirlesin, iki parti meclisi belirlesin ve bu iki yöntem oylandı, parti meclisinin belirlemesi konusunda karar üretildi.
Kimin hangisini desteklediği ayrı bir sonuç ama sonuçta parti bu yöntemi belirledi, bu yöntemde de bu isimler çıktı. 
Şu söylediğiniz doğru, daha geniş kesimlerin fikri alınarak aday belirlenirse daha iyi olabilir, ona itirazım yoktur.


“‘CTP kimsenin peşinden sürüklenecek bir parti değildir”

Mert ÖZDAĞ: CTP’nin Cumhurbaşkanlığı seçiminde mutlaka bir adayı olacak mı, yoksa solda bir işbirliği adayı da desteklenebilir mi? TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit’le görüşmemizde, ‘Daha önce biz onların adayını destekledik, şimdi de CTP gelsin bizim adayımızı desteklesin’ gibi bir çağrısı var size, buna nedir yanıtınız?
Başbakan YORGANCIOĞLU:
Biz bu konularda tabi ki kendi içimizdeki tartışmaları bitirmeden, nasıl bir yol haritası izleyeceğimizi belirlemeden gidip ‘Biz sizi destekliyoruz’ demeyiz. Zaten TDP de geçmişte Sayın Talat’a ‘Biz sizi destekliyoruz’ demedi. Birçok görüşmeler yapıldı, birçok konu tartışıldı öyle ortaya çıktı.
‘Gelin bizi destekleyin’ demek, ‘Peşimizden sürüklenin’ demektir ki CTP kimsenin peşinden sürüklenecek bir parti değildir.
 

Cenk MUTLUYAKALI: CTP için son zamanlar yapılan bir yorum var… ‘Çok kibirli bir parti oldu CTP. Kimsenin yanına yaklaşmaz’ deniyor… Var mı böyle bir şey?
Başbakan YORGANCIOĞLU:
CTP kibirlidir de, ‘Gelin beni destekleyin’ diyen parti ne kadar alçakgönüllüdür bilmiyorum yani.

Meltem SONAY: Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik, ‘Gelin bizi destekleyin’ çağrısı çerçevesinde değil ama  ‘işbirliği görüşüz’ der misiniz?
Başbakan YORGANCIOĞLU:
Yani görüşme olabilir. Ama ‘Gelin beni destekleyin’ diyen bir anlayış o noktada durursa nasıl bir işbirliği çıkar bu görüşmeden ben şu anda bilemiyorum. Anlaşmanın koşulu birinin öbürünü desteklemesiyse nasıl bir işbirliği olabilir.
Olmasın anlamında söylemiyorum ama eğer bu konuda kilitlenecekse olay, çok doğru bir yaklaşım olmaz.

Cenk MUTLUYAKALI: TDP Başkanı Özyiğit sorumuz üzerine ‘CTP ve TDP Başkanları olarak hiç resmi görüşmedik’ demişti… Siz soldaki bir parti başkanı ile görüşmediniz. CTP’nin yakın görüşteki partiler, sivil toplum örgütleriyle görüşmeleri yok mu, yoksa hükümetten dolayı mı olamadı?
Başbakan YORGANCIOĞLU:
Benim mizacım hiçbir zaman kibirli olma yönünde değildir. Öyle bir derdim de yok. Öyle bir talebin gelip de reddettiğimi de hatırlamıyorum. Biz katılımcı olma adına hem yurttaşlık yasası, hem de polisin sivil otoriteye bağlanması yasa tasarısı, kamu hizmeti komisyonunun yeniden yapılandırılmasına ilişkin tasarıyı diğer partilerle birlikte TDP’ye de sunduk ama cevap aldınız mı diye sorarsanız, almadık. Sitem etmek kolaydır, ben de sitem ederim.
Önemli olan bunlar değildir, önemli olan bu ilişkileri nasıl geliştireceğimizdir. Ben geçmişe yönelik bunları söylüyorum ama yani eleştirmek adına değil, yeni bir süreç başlatılacaksa sitem ederek değil, nasıl bir işbirliği, nasıl bir görüşme süreci, nasıl bir yeniden yakınlaşma, onu konuşmak lazım. Yoksa sitem ederek bir yere varmak mümkün değil.

Mert ÖZDAĞ: Cumhurbaşkanı ile ilişkiler konusunda bir şey söylemediniz…
Başbakan YORGANCIOĞLU:
Cumhurbaşkanı ile iki farklı görüşe sahip olan iki insanın ilişkileri neyse odur ama şunu söyleyebilirim, hiçbir zaman makama yönelik bir önyargımız, saygısızlığımız olmadı. Farklılıklarımız oldu, Polis Genel Müdürü konusunda halen daha farklılıklarımız var. Yine geçirdiğimiz birkaç yasayı kendine göre gerekçelerle geri göndermiş olması nedeniyle farklılıklarımız oldu. Onun da bir tanesini kanun gücünde kararname ile hallettik. Yalnız tabi herkesin söylediği, bütün basının da bildiği ve herhalde vazgeçmesinin de mümkün olmadığı bir huyu da hem UBP’ye, hem de DP’ye müdahil olmasıdır. Bu sanırım siyasi anlayışının bir gereğidir. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine giderken kendi alt yapısını oluşturmada duyduğu bir ihtiyaçtır. Bu tabi kendisini ne kadar olumlu etkiler siyaseten, bunu önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Mert ÖZDAĞ: Müzakere sürecinin dışında tutulduğunuza yönelik şikayetleriniz vardı… Halen devam ediyor mu?
Başbakan YORGANCIOĞLU:
Tabi ki ben de söylüyorum, Sayın Özdil Nami de söylüyor. Hükümet yeterince dahil edilmiyor. Aslında bu da kendilerinin durumunu zorlaştırıyor. Çünkü sonuçta destek istiyorsanız birilerini ortak edeceksiniz. Bu konuda deneyimli olan Sayın Dışişleri Bakanı’nı dışarıda tutmanın izah edilir bir yanı yoktur. Bana göre nedeni kendilerinin bu işi yeterince bildiğini sanmalarıdır. Veyahutta Sayın Özdil Nami’nin geçmişte ortaya koyduğu performansın belki de yeni dönemde, yeni sonuçlar yaratacağına yönelik endişe duymalarıdır. Gelinen aşamada müzakerelerin durağanlaşması da sanırım Hükümet’i katmamalarının bir sonucudur. Bunu halk görüyor, değerlendiriyor. Bu anlamda, bundan herkes zarar görüyor. Bu tavrın doğru bir tavır olmadığını düşünüyorum.

---------------

Hükümet’in 11 aylık icraatlarından bazıları;

SAĞLIK’TA;
- Sağlıkta kaliteli sağlık hizmeti için randevulu poliklinik çalışma sistemine geçildi, ihtiyaçlar çerçevesinde öğleden sonra poliklinik çalışmaları devam ediyor.

- Girne Akçiçek Hastanesi Acil Servisi tamamlanarak, hizmete açıldı

- Çamlıbel Sağlık Merkezi ve 112 Ambulans merkezi çalışmaları başladı, inşaatı devam etmekte olup Ekim ayı içerisinde hizmete başlayacak.

-Kuzey sahil yolunda büyük bir gereksinimi karşılayacak Tatlısu 112 Ambulans Merkezi açıldı, hizmete başladı.

- Onkoloji Hastanesinin ihalesi tamamlanmış, mukavelesi imzalanmış ve inşaat çalışmalarına başlandı.

-Hücre, Doku ve Organ Nakli Yasa’sı hazırlandı, Cumhurbaşkanından döndü.

İÇİŞLERİ’NDE;

-Yeni kimlik kartları çağdaş bir anlayışla ve yeni fonksiyonlar da eklenerek yeniden hazırlandı.

-Ülkeye giriş-çıkışlarda kolaylık getirmek amacıyla elektronik kimlik veya pasaport okuma cihazları ile ilgili gerek yazılım programları gerekse altyapı çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı.

-Cezaevindeki mahkumların topluma yeniden kazandırılması amacıyla “Topluma Yeniden Kazandırma Projesi” uygulamaya kondu. Proje çerçevesinde Esnaf ve Zanaatkarlar Odasıyla birlikte 11 alanda meslek edindirme kursları başlatıldı.

-Yeni Cezaevi Diplin Tüzüğü uygulamaya konularak güvenlik, disiplin, ödül-ceza, görüşmelerde yeni uygulamalar getirildi.

-Yeni Yurttaşlık, Beyaz Kimlik ve Af yasaları hazırlandı

-Belediyeler yasasında yeni değişiklikler yapılarak, belediyelerin gelirlerini, harcamalarını düzenleyici ve mali denetim sağlayacak yeni düzenlemeler yapıldı.

-Ülkenin fiziki yapısıyla birlikte doğası, kültürü, toplumsal ekonomik gelişimini dengeli ve uyumlu planlı programlı gelişimini sağlayabilmek amacıyla “Ülkesel Fiziki Plan” çalışması son aşamaya geldi.

-İskan Encümenliği atanan 16 üye devlete yaklaşık 2 milyon TL’lik yük getiriyordu. Yeni düzenlemeyle İçişleri Bakanlığı bünyesinden atamalarla oluşturulacak komisyon üyelerine herhangi bir maaş ödenmiyor.

-Tarımsal amaçlı arazilerin kiralanmasında hayvancılara ve çiftçilere öncelik verildi. -

-Taşınmaz mal almak isteyen yabancı evli çiftlerden sadece birinin taşınmaz mal alabiliyordu, eşlerin ayrı ayrı mal edinebilmeleri mümkün değildi. Yeni düzenlemeyle evli çiftlerin talep etmeleri halinde ayrı ayrı mal edinmelerinin yolunu açıldı.

-Tapu ve kadastro harçlarında indirme gidildi

-Ateşli Silahlar ve Özel Güvenlik yasası hazırlanarak Meclis alt komitelerine gönderildi. Dernekler Yasası ile ilgili de Hukuk Dairesi’nden görüş alınma aşamasında.

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK’TE;

- “Yerel İşgücü İstihdamının Desteklenmesi Projesi” hayata geçirildi. Proje kapsamında KKTC yurttaşlarını istihdam eden işverenlere sosyal güvenlik desteği olarak toplam 11,503,000 TL ödeme yapıldı.

- “Turizm Sektöründe Mesleki Eğitim ve İstihdam Projesi” hazırlandı ve Projenin  I. Etabı Karpaz bölgesinde hayata geçirildi.

-Özürlüleri Koruma, Rehabilite ve İstihdam Yasası’nda yapılan değişiklikle engelli istihdam eden işyerlerine sosyal güvenlik desteği verilmesi yanında, engellinin istihdamı süresince kendisine devlet tarafından verilmekte olan nakdi yardımın %30’unu almaya devam etmesi sağlandı.

- “Engelsiz Yaşam Evi Projesi”nin hayata geçirilmesi için somut adımlar atıldı. Projenin I.Etabı olan idari bölüm, atölyeler ve yatı evi bölümü için Ağustos 2014 ayı içinde ihaleye çıkılacak.

-Sosyal Sigortalı çalışanların, işverenlerin ve kamu kurumlarının Sosyal Sigortalar Dairesi kayıtlarına elektronik ortamda erişebilmesi, kendi kişisel verilerine ulaşabilmeleri ve bazı işlemlerin elektronik ortamda yapılabilmesi için çalışmalar tamamlanmış ve hizmete sunuldu.

-Sosyal hizmetler alanında, riskli davranış sergileyen bireylerin çağdaş bir şekilde hizmet alıp rehabilite edilmeleri için Sosyal Hizmetler Merkezi açılarak hizmete kondu.

-Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde “Gıda Bankası” faaliyete geçirildi. Bu güne kadar bu kapsamda toplam 500 ihtiyaçlı çocuğa yardım yapıldı.

- İhtiyat Sandığı Dairesi İskele Şubesi hizmete açılmıştır.

-Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi’nin (TOCED) kurulması amacıyla, TOCED Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları Yasa Tasarısı Bakanlar Kurulu’nca onaylanarak KKTC Meclisi’ne gönderildi.

MALİYE’DE;

-Ötelenmiş olan kamu mükellefiyetlerinin yerine getirilmesi için kolaylıklar, diğer taraftan zamanında yerine getirenlere de indirimler öngörüldü (Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, Katma Değer Vergisi Yasaları) , öte yandan bu çabalar sonrasında mükellefiyetlerini yerine getirmeyenlerin de müeyyidelerinin artırılmasını sağlayacak yasal düzenlemeler yapıldı.

-Planlama kapsamında “Mali Düzenleme ve Kamu Alacaklarının Tahsiline İlişkin Yasa Gücünde Kararname” zorunlu olarak hayata geçirildi.

-Vergi Usul Yasası Tasarısı ile yapılan kapsamlı değişikliklerle çağın gereklerine uygun yapısal düzenlemeler getirildi.

-Kamu İhale Yasası, Muhasebe Meslek Yasası, Kamu Mali İç Kontrol Yasası, Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Yasası ve Fonların Bütçeye Alınmasına Yönelik Yasa Tasarıları, kurumsal yapılanma ve dönüşüm ile şeffaflık ve hesap verilebilirlik kapsamında Cumhuriyet Meclisi gündemine getirildi.   

-Tüm ödemelerin alacaklı kişilerin banka hesabına gönderilmesi 1 Ekim 2013 tarihinden itibaren uygulamasına geçildi.

-Her hafta Cuma günleri, Hazine ve Muhasebe Dairesi’nde bekleyen ödemeler, bozdurulmamış çekler ve diğer mükellefiyetler belirlenerek, Gelir ve Vergi Dairesi’nin tahsilat verileri ile birleştirilip mevcut durum tablosu şeffaflık hedefleri gereği Bakanlığın internet sayfasından yayınlanmaya başlandı.

-“ALO MALİYE 124” hattı ile RHA takibi sağlanıp, dilek, şikayet ve öneriler alınmakta, geri dönüşler yapılıyor.

TARIM’DA;

-UBP Hükümeti döneminden kalan narenciye borçları ödendi.
-Kuraklık nedeniyle sıkıntısı çekilen havyan yemi içim sübvansiyonlu sano ithal edildi.
-Küçükbaş hayvan üreticilerinin pazarlama sorunlarını aşmak için 3 bin adet koyunun devlet eli ile alınmasına karar verildi.
-Doğrudan gelir desteğinin toplam, bir defada ödenmesi için işlem başlatıldı.
-Gıda Güvenliği Yasası ve Hal Yasası Meclis’e gönderildi.
-Su Kongresi yapılarak gelecek suyun yaratacağı ekonomik ve sosyal sonuçları tartışıldı.
-Yenilenebilir Enerji Tüzüğü yapılarak ev ve işyerlerinin solar enerji üretmeleri ve devlet ile ilişkileri değerlendirildi.
-KIBTEK yüksek faizli borçlarından kurtuldu ve mevcut borçlar yeniden yapılandırıldı. Alacaklar yeniden yapılandırıldı ve ödeme kolaylıkları sağlandı.
-‘Çöpten elektrik’te ihale aşamasına gelindi.

Fotoğraf: Burçin Aybars

Bu haber toplam 3434 defa okunmuştur