1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Bölgeler arası işbirliği projeleri tanıtılıyor
Bölgeler arası işbirliği projeleri tanıtılıyor

Bölgeler arası işbirliği projeleri tanıtılıyor

‘Geçiş dönemlerinde sosyal değişimlerle ilgili deneyimlerin paylaşılması-The Power of One’ kapsamındaki projeler tanıtılıyor.

A+A-


Geçtiğimiz Ekim ayında Lefkoşa ara bölgede Peace it Together (Barışı Beraber Yapalım) projesi tarafından düzenlenen üç günlük ‘Geçiş dönemlerinde sosyal değişimlerle ilgili deneyimlerin paylaşılması-The Power of One’ kapsamındaki projeler tanıtılıyor.
Kıbrıs’ın her iki yanından, Doğu Avrupa’dan, Orta Doğu’dan ve Kuzey Afrika’dan katılan birçok sivil toplum örgütü tarafından belirlenen beş adet ortak proje, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve Güven ve İşbirliği için Hareketi (UNDP-ACT) tarafından tanıtılacak.
Seçilen projelerin amacı, gençlerin ve vatandaşların katılımcılığı; gönüllülük, Barış için güven artırıcı önlemler ve medya teknikleri konularını içeriyordu
Geçtiğimiz yıl 9-12 Ekim tarihleri arasında düzenlenen konferans, UNDP-ACT ve USAID (ABD Yardım Kurumu) tarafından da desteklenip, finanse edilmişti
Projeler ile ilgili açıklamalarda bulunan UNDP-ACT Program Koordinatörü Christopher Louise “Bu projeler sadece bölgeler arası işbirliği ve ortaklık konularını artırmakla kalmıyor, ayni zamanda bölgeler arası bilgi ve deneyimlerin paylaşılması konusunda tam bir ‘kuluçka makinesi’ görevini de görüyor. Bu da bölgeler arası etkileşimlerde çok önemli bir rol oynuyor” diye konuştu.
Konferansta seçilen beş projeye 30.000 Amerikan Doları yardım yapılırken, her projenin Kıbrıs, Orta ve Doğu Avrupa ve Orta Doğu-Kuzey Afrika ülkelerinden sivil toplum örgütlerinin ortaklığı da sağlandı.
Projeler hakkında açıklamalarda bulunan USAID’in Kahire merkezli Orta Doğu Kolu koordinatörü Jim Harmon “Arap Baharının bölgeye getirdiği yeniliklerden birisi de bölgeler arası bilgi ve deneyimlerin, bölgeler ve ülkeler arası paylaşımı ve etkileşimi oldu. Söz konusu projeler de amaç bu bilgi ve deneyimlerin, bölgeler ve ülkeler arası paylaşımı sağlamaktır. Bu sivil toplumun uyanışı için hayati önem taşıyor” diye konuştu.
UNDP-ACT, söz konusu sivil toplum katılımını sağlamak için Kıbrıs adasının Kuzeyinde Management Centre, Güneyinde ise NGO Support Centre ile çalışmalar yürütüyor.
Bu bağlamda, iki sivil toplumu arasında bölgeler arası işbirliğini sağlamak için dijital merkez de kuruldu. ‘Mahalle’ projesi adını alan bu proje, söz konusu kelimenin anlamına istinaden, iki bölgele arası komşuluk ilişkilerinin geliştirilmesini, insanların katılımcılığını sağlamak ve gelecekte kurulacak olan ortaklığın temellerini atma amacına hizmet ediyor. Kazanan projeler hakkında bilgi www.pof1.org. Sitesinden alınabilir. Konferans ile ilgili görüntüler için de  http://www.pof1.org/easyconsole.cfm/id/131 linki takip edilebilir. (YD)

Bu haber toplam 2460 defa okunmuştur
Etiketler : ,