1. HABERLER

  2. ARŞİV

  3. BONZAI ve İMAM
BONZAI ve İMAM

BONZAI ve İMAM

Ülkedeki uyuşturucu sorunu, yeni değil. Genel anlamıyla gençler arasında madde bağımlılığının artış gösterdiği 90’lı yıllardan beridir çeşitli şekillerde gündeme geliyor. İlginçtir, şimdi TDP Genel Başkanı olan Mehmet Çakıcı’nın kamuoyu günd

A+A-

 

 

Ülkedeki uyuşturucu sorunu, yeni değil.

Genel anlamıyla gençler arasında madde bağımlılığının artış gösterdiği 90’lı yıllardan beridir çeşitli şekillerde gündeme geliyor.

İlginçtir, şimdi TDP Genel Başkanı olan Mehmet Çakıcı’nın kamuoyu gündemine ilk geliş vesilesi bu alanda yaptığı çalışmalardır.

Özellikle eğitim müfredatları arasına bağımlılık karşısında genç kuşakları eğitip düşündürecek dersler konulması önerileri de yeni değil.

Ancak Red Border şirketinin son anketiyle konu bir kez daha gündeme geldi ve gençler arasında alkol kullanımı %75’ler gibi oldukça yüksek bir oranda ortaya çıkarken, uyuşturucu türevleriyle ilişki de %6 olarak tespit edildi.

Bu rakamın %2’lerle telaffuz edildiği zamanlarda da artışa dikkat çekilmiş bu verinin önemine vurgu yapılmıştı.

Şimdi Eğitim Bakanı bu rakamı dikkate değer bulmayabilir ancak konu gerçekten de önemli.

Bu artışın nedenlerini toplum bilimciler araştırabilir ancak, bu artışın önüne geçilmesi için bütünlüklü bir çalışma yapılması da şart.

Görünen o ki devletin kurumsal olarak böyle bir gündemi yok.

Dış Türkler konusunda bir çalışma başlatıldığını açıklayan Başbakan toplumsal yaralar adına o kadar hassas değil.

İlahiyat eğitimi ihtiyacı konusunda son derece hassas davranan Eğitim Bakanlığı da bu verileri dikkate değer bulmuyor. Ya da belki de din eğitimiyle ile gençleri bu “illet”ten kurtarabileceğine inanıyordur.

Bugün biliniyor ki, şehir merkezlerinde çocuklar arasında bali ve türlü uyuşturucu madde kullanımı oldukça yaygın.

Uyuşturucu kullanımını ağır bir suç olarak tanımlayan ceza yasamız gramlık takipler yapıp hapis cezaları verirken, sorunun merkezine inmek yerine, bağımlı kurbanları yakalayarak günü kurtarmaya çalışıyor.

Dahası bağımlı kurbanlardan potansiyel suçlular yaratıp, sorunu katlıyor.

Ama bugün sadece liseler değil, ortaokul hatta ilkokul seviyesine kadar inen madde kullanımı kar topu gibi büyüyen toplumsal bir sorundur.

Ve bunun için artık sadece özel bilimsel araştırmalara da gerek yoktur.

Yeni kuşakla biraz sohbet edebiliyor olmanız, çevrenizde gözlem yapabilmeniz ürkütücü verilere ulaşabilmeniz için yeterli.

Sorunlar reddederek değil, ancak üzerinde çalışılarak giderilir.

O yüzden devletin imam yetiştirme hedeflerini ortaya koyarken, sosyal hizmetler uzmanları da yetiştirilmesinde, madde bağımlılığından aile içi şiddete kadar türlü sosyal sorunlar karşısında da vizyon üretebilmesi gerekiyor.

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 2447 defa okunmuştur