1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Büyükkonuk renklendi…
Büyükkonuk renklendi…

Büyükkonuk renklendi…

Büyükkonuk Belediyesi’nin, Büyükkonuk Eko Turizm Derneği ile işbirliğinde düzenlediği 15. Geleneksel Eko Gün’e yüzlerce vatandaş akın etti, etkinliğe turistler de yoğun ilgi gösterdi

A+A-

Ayşe GÜLER

Büyükkonuk’ta bu yıl 15.’si düzenlenen Geleneksel Eko Gün etkinliklerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Büyükkonuk Belediyesi’nin, Büyükkonuk Eko Turizm Derneği ile işbirliğinde dün düzenlenen etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.
Sabahın erken saatlerinde başlayan etkinlik gün boyunca sürdü, halk Büyükkonuk’a akın etti.
Kıbrıs’a özgü yiyecek ve içeceklerin satıldığı eko günde folklor gösterileri de yapıldı.
Eko günün açılışına Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları, devlet üst düzey yetkilileri katıldı.
Eko güne turistler de yoğun ilgi gösterdi.

Sennaroğlu: “Kıbrıs Kültürünü geleceğe taşımak istiyoruz”
Eko günün açılış konuşmasını yapan Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu, eko günde bölge kadınlarının el emeklerini sergilediklerini, Kıbrıs Türk Kültürü’nü yaşatmak ve gelecek nesillere taşımayı amaçladıklarını dile getirdi

Yorgancıoğlu: “Her yıl daha da kalabalık gerçekleşiyor”
Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da, her yıl Büyükkonuk’ta iki kez düzenlenen eko günün her geçen yıl daha coşkulu ve kalabalık bir şekilde gerçekleştirildiğini söyledi.  Yorgancıoğlu, kültürün ve geleneklerin yaşatılması, geçmişten geleceğe taşınmasını sağlayan bu tür etkinliklere katkı koyan herkese teşekkür etti.

 


Stant sahipleri ne dedi?

“Yoğun ilgi var”

Yusuf Bayırlı: “5 senedir, Büyükkonuk’ta düzenlenen Eko Gün etkinliklerine katılıyorum. Zeytinyağı, karayağ, zeytin ve çakıstes gibi ürünler satıyoruz. Vatandaşlardan yoğun ilgi gördük. Çok mutluyuz. Yoğun ilgi her sene olduğu gibi bu sene de devam ediyor”

“Büyükkonuk Eko Gün bir marka oldu”

Dürdane Yiğit: “Büyükkonuk Eko Gün, artık ülkemizde bir marka oldu. Vatandaşların yoğun ilgisini bu duruma bağlıyorum. Her yıl, düzenlenen etkinliklere katılıyorum. Sadece geçtiğimiz Mayıs ayında olan etkinliklere katılamamıştım. Büyükkonuk’ta kalıyorum. Birçok börek çeşidi sattım. Vatandaşlar da ilgi gösteriyor, ev yapımı yiyecekleri tatmak istiyor”


“Yerli halk, eski tatları tatmak istiyor”

Yurdagül Arkan: “13 yıldır Eko Gün’e katılıyorum. Özellikle yerli halk, eski tatları burada tatmak istiyor. Ben pilavuna, katmer ve köy ekmeği satıyorum. Büyükkonuk’un bu alanda markalaştığına inanıyorum. Birçok köyde böyle etkinlikler düzenleniyor ama bu etkinlikleri ilk biz başlattık. O yüzden de en çok ilgiyi Büyükkonuk görüyor”

“Her sene bir adım daha ileri gidiyoruz”

Kıymet Alibey: “Her Eko Gün’de bir adım daha ileriye gidiyoruz. Bu sene stant sahipleri tek tip kıyafetlerle etkinliğe katıldı. Etkinlik öncesinde hijyen kursları düzenledik. Stant açacak olan kişilere bilgi verdik. Eko Gün’de çok titiz davranıyor, her şeye dikkat ediyoruz. Unutulan tatları vatandaşlara yeniden sunuyoruz. El yapımı kendime özel tatlılar ve reçeller yapıyorum. Özellikle bu reçeli almak için Büyükkonuk’a gelen yabancı turistler bulunuyor. Çanta ve bebek de yapıyorum. Onlarda yoğun ilgi görüyor”


“Unutulan birçok antik eşyayı tekrardan su yüzüne çıkardık”

Günay Akgürcü: “Antik eşyalar satıyorum. Vatandaşlar, standa yoğun ilgi gösteriyor. 2. kez katılıyorum. Diğer festivallere de katıldım ancak Büyokkonuk’taki gibi katılım onlarda olmuyor. Unutulan bir çok antik eşyayı tekrardan su yüzüne çıkarıyoruz.”

“20 yaşından beridir baston ve heykel yapıyorum”

İbrahim Akgürcü: “20 yaşından beridir baston ve heykel yapıyorum. El emeği olduğu için vatandaşlar çok ilgi gösteriyor. Boş vakitlerimi baston ve heykel yaparak geçiriyorum. Karşıkaya’dan gelerek festivale katıldık. İlgiden memnunuz”

“Saatlerce emek istese de hasır sandalye yapmayı seviyorum”

Bekir Moda: “Hasır sandalye yapıyorum. Saatlerce emek istese de işimi severek yapıyorum. 11 yaşından beridir bu işi yapıyorum. Şu an 58 yaşındayım. Festivale Lefkoşa’dan katıldım. Senede 2 kez buradaki etkinliğe katılırım”


“Organik üzümden zivaniya ve şarap yapıyorum”

Raşit Erdem: “Organik üzümden zivaniya ve şarap yapıyorum. Vatandaşlardan yoğun ilgi var. Yerli halk, organik olması nedeniyle merak edip, içkileri denemek istiyor.”


“Sabun yapıp satıyoruz”

Ayperi Gül: “Farklı sabunlar yaparak satışa sunduk. Vatandaşlardan yoğun ilgi görüyoruz. Festivale, Lefkoşa’dan katılıyorum. Bu yıl 3. kez festivaldeyim, çok memnunum”

Bu haber toplam 1922 defa okunmuştur