1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Çok sayıda uyuşturucu ve yüz binlerce lira para bulundu, 3 kişi tutuklandı
Çok sayıda uyuşturucu ve yüz binlerce lira para bulundu, 3 kişi tutuklandı

Çok sayıda uyuşturucu ve yüz binlerce lira para bulundu, 3 kişi tutuklandı

Narkotik tarafından Tatlısu’dan başlayıp Vadili’ye kadar uzanan operasyonda, uzun süredir takip altında olan 3 kişi tutuklandı.

A+A-

Narkotik tarafından Tatlısu’dan başlayıp Vadili’ye kadar uzanan operasyonda, uzun süredir takip altında olan 3 kişi tutuklandı.

Zanlıların tasarruflarında; toplam 50 gram ağırlığında hintkeneviri, 5 gram ağırlığında metamfetamin ve 42 gram ağırlığında kokain türü uyuşturucu olduğuna inanılan maddeler, MDMA türü uyuşturucu madde içerdiğine inanılan toplam 7 adet hap, üzerinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan 2 adet hassas terazi, içerlerinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan 2 adet öğütücü, 2 adet el yapımı cam pipo, 2 adet ucu yanık sarma sigara, 6 adet kağıt parçası ve uyuşturucu madde satışından temin edildiğine inanılan toplam 169.900 TL, 3000 Stg ve 200 Euro nakit para tespit edilerek emare olarak alındı.

Mahkemede, olaya ilişkin bulguları aktaran polis, Çarşamba sabahı zanlıların tasarrufunda uyuşturucu madde olduğu bilgisini aldıklarını ve takibe başladıklarını mahkemeye aktardı.

Polis zanlıların ilk etapta kiralık araçla, Tatlısu yakınlarında tespit edildiğini, zanlı B.Y.’nin araçtan inmesinin ardından, diğer zanlılar Ö.K. ile E.K.’nın polisleri fark etmeleri üzerine hızla bölgeden uzaklaştıklarını açıkladı.

Polis, ilk etapta B.Y.’nin suçüstü tutuklandığını, takip edilen diğer iki zanlının, Tirmen köyünde yeniden tespit edildiğini, ancak dur ihtarına uymayarak, havaya 4 el ateş açılmasına rağmen, araçtan bir poşet atarak kaçtıklarını belirtti.

Polis memuru, zanlıların attıkları poşetin emare yapıldığını, zanlıların kaçtıkları aracın Vadili’de terk edilmiş halde bulunduğunu ve konu araçta yapılan arama sonucunda, 35 gram kokain türü uyuşturucu madde ile uyuşturucu satışından elde edilen 162 bin 40 TL, 3 bin sterlin ve 200 Euro nakit para bulunduğunu açıkladı.

operasyonnnnnn.jpg

Polis, tespit edilen uyuşturucu maddeleri paylaştı

Polis zanlıların kaçarken Tirmen bölgesinde attıkları poşet içerisinde ise yapılan kontrolde, 50 gram hintkeneviri, 4 gram metamfetamin, 2 gram kokain ve 6 adet uyuşturuculu hap bulunduğunu açıkladı.

Polis, iki zanlının akşam saatlerinde Vadili’de tespit edildiğini, evlerinde ve üzerlerinde yapılan arama sonucunda 6 adet uyuşturuculu kağıt, 5 gram kokain ve 1 gram metamfetamin bulunduğunu da mahkemeye aktardı.

Polis mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın yeni olduğunu zanlıların yaptıkları beyanların teyit tekzip edileceğini ve alınan emarelerin analize gönderileceğini belirterek soruşturma maksatlı ilk etapta 1 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Semra Kaymaklılı Güven zanlıların soruşturma maksatlı 1 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 1579 defa okunmuştur