1. HABERLER

  2. ARŞİV

  3. CTP'DEN 'İLAHİYAT' TEPKİSİ
CTPDEN İLAHİYAT TEPKİSİ

CTP'DEN 'İLAHİYAT' TEPKİSİ

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), Haspolat Meslek Lisesi’nde ders yılı ortasında “ilahiyat bölümü” açıldığını ve yarından itibaren kayıtların başlayacağını belirterek, “Kıbrıs Türk toplumunu bilgi toplumu olma yaklaşımından uzaklaşt

A+A-

 

 

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), Haspolat Meslek Lisesi’nde ders yılı ortasında “ilahiyat bölümü” açıldığını ve yarından itibaren kayıtların başlayacağını belirterek, “Kıbrıs Türk toplumunu bilgi toplumu olma yaklaşımından uzaklaştıran bu uygulamanın tamamen siyasi çıkar elde etmek uğruna yapıldığını” savundu.

Açıklamada, “Beceriksizce ve sadece bazı belli çevreleri memnun etmeye dayalı bir eğitim anlayışıyla icraat yapan Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın, yaptığı bu türden plansız, programsız, tutarsız, dogmacı uygulamalarla eğitimi karmaşaya, başıbozukluğa, bağnazlığa ve kısaca kaosa doğru götürdüğü” öne sürüldü.

CTP Eğitim Komitesi imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, hükümetin attığı adımlar ve yaptığı uygulamalarla Kıbrıs Türk toplumunu temsil eden bir hükümet olma özelliğini çoktan kaybettiği görüşü ifade edilerek, UBP iktidarının uygulamaları protesto edildi.

Bir üniversitede açılan ilahiyat fakültesinden sonra şimdi de Haspolat Meslek Lisesi’nde ilahiyat bölümü açıldığının öğrenildiği belirtilen açıklamada, ilahiyat fakültesinin din adamı ihtiyacı açısından olumsuz karşılanmadığı ancak din adamı eğitimini lise düzeyine indirgeyerek ilahiyat bölümü açmanın ve bunu eğitim yılı başladıktan iki ay sonra tam da 15 Kasım’a denk getirmenin oldukça düşündürücü olduğu kaydedildi.

Eğitim Bakanlığı müsteşar, müdür ve uzmanlarının dün Haspolat Meslek Lisesi’ne gidip yerinde değerlendirme yaptığı kaydedilen açıklamada, bu durum “15 Kasım törenlerine katılacak TC yetkililerine ‘talimatlarınızı ve beklentilerinizi yerine getirdik’ mesajı vererek şirin görünme” olarak yorumlandı.

YANITLANMASI GEREKEN SORULAR

Açıklamada, bu uygulamanın hiçbir şekliyle eğitim bilimi ilkeleriyle bağdaşmadığı ve yanıtlanması gereken sorular bulunduğu belirtilerek, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst’ün şu sorulara cevap vermesi istendi:

“İlahiyat Bölümü neden açılıyor? İlahiyat Fakültesi kurulduğuna göre Kıbrıs Türk toplumunun lise düzeyinde İlahiyat Bölümü’ne ihtiyacı var mıdır? Bu bölümden mezun olan öğrenciler, hangi mesleğin yeterliliğini kazanmış olacaklar? Bu bölüme kayıt yaptıracak olan öğrenciler hangi yönlendirmelerle bu bölüme kayıt olacaklar? Bu bölümle ilgili bir ihtiyaç analizi yapıldı mı? Bu bölüme kaç öğrenci alınacak? Kayıtlara ihtiyaç fazlası öğrenci başvuru yaparsa seçim nasıl olacak? Bu bölümdeki öğrenciler; hangi öğretim programı ve ders kitabını okuyacaklardır? Niye bu bölüm, öğretim yılının ortasında açılıyor? Eğitimde böyle bir uygulama var mı? Neredeyse yarı dönemi okumayan ya da başka alanlarda okuyan ilahiyat bölümü öğrencilerinin denklik işlemleri nasıl olacak? Bu bölümde ders verecek öğretmen nitelikleri nelerdir? Bu öğretmenler ülkemizde mevcut mudur…”

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 1642 defa okunmuştur