1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. CTP'nin Lefkoşa İlçesi Gençlik Örgütü Başkanı Sonay Demirpençe oldu
CTP'nin Lefkoşa İlçesi Gençlik Örgütü Başkanı Sonay Demirpençe oldu

CTP'nin Lefkoşa İlçesi Gençlik Örgütü Başkanı Sonay Demirpençe oldu

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Lefkoşa İlçesi Gençlik Örgütü başkanlığına Sonay Demirpençe getirildi.

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Gençlik Örgütü Lefkoşa İlçe kongresi dün akşam Dereboyu'ndaki Lefkoşa İlçesi Merkez Binası'nda gerçekleşti ve başkanlığa Sonay Demirpençe getirildi. İsmail Barbaros’tan görevi devralan Sonay Demirpençe kongrede gerçekleştirdiği konuşmada mücadeleye devam vurgusu yaptı. Sonay Demirpençe başkanlığındaki CTP Gençlik Örgütü Lefkoşa İlçesi yönetim kurulu ise Mehmet Hoca, Efe Aka, Salih Hafız, Ronahi Bulğan, Berke Sarcan ve Ahmet Kürt isimlerinden oluştu. Kongreye, Genel Sekreter Asım Akansoy, Lefkoşa İlçe Başkanı ve Milletvekili Devrim Barçın ve bazı milletvekilleri de katıldı.

 

Barbaros: Bu akşam bir veda değil, bayrak değişimidir

Görevi, Sonay Demirpençe’ye devreden eski Başkan İsmail Barbaros, “İki dönem boyunca beni her zaman destekleyen Lefkoşa gençlik örgütü üyeleri başta olmak üzere, tüm gençlik örgütü üyeleri, yöneticileri ve başkanları, birlikte çalışma imkanı bulduğum eski Lefkoşa İlçe Başkanı Rıfat Arşehit, Lefkoşa İlçe Başkanı Devrim Barçın ve yönetim kurullarına, tüm örgüt başkanlarına ve isimlerini şimdi sayamayacağım tüm partili yoldaşlarıma teşekkürü bir borç bilirim” diye konuştu. “Bu akşam aslında bir veda değil, bir bayrak değişimidir” diyen Barbaros, yeni dönemde görev alan arkadaşlarına başarılar diledi. Barbaros, “CTP Gençlik Örgütü Lefkoşa İlçesini bugün bulunduğundan daha iyi bir noktaya taşıyacaklarına dair şüphem yoktur” diye ekledi.

 

Mevlit: Bu ülkeyi hep birlikte güzel günlere taşıyacağız

Başta trafik kazaları olmak üzere, bugüne kadar hayatını kaybeden üyeleri anarak sözlerine başlayan CTP Gençlik Örgütü Başkanı Çise Mevlit, trafikte ciddi bir kaos bulunduğunu belirtti. Mevlit, “Bu kaos, aramızdan bir gün Çağrı’yı, Ali’yi, bir gün Kenan’ı alıyor. Yarın kimi alacağını bilmiyoruz” diye konuştu. Kıbrıs’ta gençlerin göç yollarına düştüğünü dile getiren Mevlit, “Bir yandan valizini toplayıp büyük bir umutsuzluk içerisinde, bir bilinmezliğe doğru yelken açarak bu adayı terk eden genç dostlarımız, diğer yanda yaratılan kaosun aramızdan aldığı arkadaşlarımız. Tümünün hesabını soracağız!” dedi. Kararlılıkla, cesaretle ve inançla çalışacaklarının altını çizen Mevlit, “Bu ülkeyi hep birlikte güzel günlere taşıyacağız” diye konuştu. Görevi devreden İsmail Barbaros’un yaptığı çalışmalardan söz ederek Barbaros’a teşekkür eden Mevlit, yeni görev alan herkese başarılar diledi.

 

Barçın: Bu yolu birlikte yürüyeceğiz

Kongrede konuşma yapan CTP Lefkoşa İlçe Başkanı ve Milletvekili Devrim Barçın, kendi dönemlerindeki gençlik örgütlenmelerinden anılarını paylaştı. Barçın, “Gençliğin CTP’deki farkı, kol değil, örgüt olmasıdır. Kendi karar mekanizması olan bir yapıdır” dedi. Barçın, gençlerin politika üretecek bir noktada olmasının önemine işaret etti. Gençlerin yaşadığı sorunlara işaret eden Barçın, CTP Gençlik Örgütünün mücadelesinin önemine dikkat çekti. Barçın, “Birlikte bu yolu yürüyeceğiz. Gençlerin sorunlarını görünür hale getirelim” diye konuşan Barçın, görev alan herkese başarılar diledi.

 

Akansoy: Sorunları hep birlikte çözeceğiz

CTP Efsanevi Genel Sekreteri Naci Talat’ı 33’üncü ölüm yıldönümünde anarak sözlerine başlayan CTP Genel Sekreteri Asım Akansoy, “Naci Talat’ın örgütsel ve siyasi yaklaşımlarını anlamak, tartışmak ve yol haritamızı belirlerken göz önünde tutmak, oldukça önemlidir.  Özellikle Gençlik Örgütümüzün örgütlenme ve siyasi çalışmaları için ışık tutacak nice örnek mevcuttur” dedi. Kıbrıslı Türklerin kendi bölgelerini özgürce yönetecekleri demokratik bir düzen kurmanın önemine işaret eden Akansoy, “Ekonomik ve sosyal gelişmeyi sağlamak dünden bugüne çok değerli bir siyasi çerçevedir” diye konuştu. Akansoy, “Ancak bu bizzat Naci Talat abimizin de ifade ettiği gibi, Kıbrıs sorununun federal bir çerçevede çözümlenmesi mücadelesi ile doğrudan bağlantılıdır. Bu iki çizgi birbirini tamamlayan, bütünleyen siyaset perspektifidir. Ve biz CTP olarak bu perspektifin dünden bugüne taşıyıcısı savunucusuyuz” dedi. CTP Gençlik Örgütü’nün bir “okul” olduğuna dikkat çeken Akansoy, her gençlik kongresinin, kendisi için ayrı bir heyecan olduğunu ifade etti. Gençlerin çok büyük sorunlarının olduğunu dile getiren Akansoy, “Ekonomik sorunları başta olmak üzere, işsizlik konuları, burs sorunları, barınma sorunları önceliklidir. Bizim görevimiz genç kardeşlerimizle birlikte olduğumuzu, sorunlarının sorunumuz olduğunu ve birlikte çözeceğimizi, hep birlikte elimizi taşın altına sokacağımızı anlatmaktır” dedi ve görev alan gençlere başarılar diledi.

 

Demirpençe: Mücadeleyi sürdürmek boynumuzun borcudur

CTP Gençlik Örgütü Lefkoşa İlçe Başkanlığına seçilen Sonay Demirpençe yaptığı konuşmada, “CTP'nin tarihi, adalet, eşitlik ve özgürlük mücadelesiyle dolu. Ve bu mücadeleyi hakkıyla sürdürmek bizim boynumuzun borcudur” ifadelerini kullandı. “Bu çürümüş düzenin ve statükonun içine doğmuş gençler olarak bizler, geleceğimizi karartmak ve memleketimizi parsel parsel satmak isteyenlerin aksine daha aydınlık kılmak için gençliğimizin enerjisi, heyecanımız ve yenilikçi bakış açımızla büyük bir azimle çalışacağız” diyen Demirpençe, Lefkoşa’nın ve Kıbrıs’ın daha güzel ve yaşanabilir bir yer olması için mücadeleye devam edeceklerinin altını çizdi.

ctp-lefkosa-genclik-2.jpg

whatsapp-image-2024-06-27-at-16-20-09-1.jpeg

Bu haber toplam 1592 defa okunmuştur