1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. DAÜ'ye 7 ABET akreditasyonu
DAÜ'ye 7 ABET akreditasyonu

DAÜ'ye 7 ABET akreditasyonu

DAÜ Mühendislik Fakültesi’nin 7 Programı ABET tarafından akredite edildi

A+A-

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mühendislik Fakültesi’ne bağlı 7 program, Amerika Birleşik Devletleri’nin mühendislik ve teknoloji eğitim programlarını kalite standartları açısından denetleyen ve akredite eden bağımsız kuruluşu ABET (Mühendislik ve Teknoloji Akreditasyon Kurulu) tarafından değerlendirilerek akredite edildi.

ABET heyeti tarafından gerçekleştirilen değerlendirmeler sonucunda Bilgisayar, Elektrik-Elektronik, Endüstri, İnşaat, Makine, Mekatronik ve Yazılım Mühendisliği, programları ABET akreditasyonuna sahip oldu. DAÜ’den yapılan açıklamada, “Böylelikle DAÜ, Türkiye’de sadece ODTÜ, Boğaziçi, Bilkent, İTÜ ve Hacettepe üniversitelerinin sahip olduğu ABET akreditasyonuna sahip olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki tek üniversite olma özelliğini de korumaya devam ediyor” denildi. Açıklama şöyle:

“ABET; öğrenciler, eğitim hedefleri, program çıktıları, sürekli gelişme döngüsü, müfredat, öğretim kadrosu, bina ve olanaklar, yönetim desteği ve programa özgü kriterler ana başlıkları altında değerlendirme yaparak öğrenci kabulünden danışmanlık hizmetlerine, mezunların belirlenen eğitim hedeflerine ulaşıp ulaşmadığından, program hedefleri ile üniversite hedeflerinin birbiri ile olan uyumuna, sürekli gelişme ve ilerleme sürecinden, çağdaş bir eğitim müfredatına, öğretim kadrosundan bölüm olanaklarına kadar farklı alanlarda değerlendirmelerde bulunuyor.

DAÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aykut Hocanın, ABET öz değerlendirme raporlarının ABET Mühendislik Akreditasyon Komisyonuna Temmuz 2016’da gönderildiğini, ziyaretin ise Kasım 2016 tarihlerinde gerçekleştirildiğini belirterek, Amerika’dan gelen uzman ekibin ziyareti sırasında idari ve yönetsel birimler de dahil olmak üzere değerlendirmeler yapıldığını vurguladı. Prof. Dr. Hocanın, denetlemeden geçen programların yanında mühendislik fakültesi öğrencilerinin ders aldığı diğer fakülte ve bölümler, öğrenci işleri, kütüphane, rektörlük gibi birimlerin de ziyaret edildiğini aktardı.

Karar raporunda DAÜ’nün uluslararası bir üniversite olduğunun vurgulandığını belirten Prof. Dr. Hocanın, raporda ayrıca programda olan öğrencilerin staj ve uygulamalı eğitim yapabildiklerinin de üzerinde durulduğunu belirtti. Prof. Dr. Hocanın, değerlendirme raporunda DAÜ mezunlarının uluslararası piyasalarda kolaylıkla iş bulabileceğinden ve kadrosunun son derece yetkin olduğundan da bahsedildiğini belirtti.

Eğitim çıktılarının, programlar tarafından oluşturulan ölçme ve değerlendirme sistemleriyle çok iyi denetlendiğini ve sürekli iyileştirme düngüsünün de öğrencilerin eğitiminin iyileştirilmesinde önemli rol oynadığına vurgu yapıldığını aktardı. 

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam konu ile ilgili yaptığı açıklamada, elde edilen başarıdan dolayı gurur duyduğunu dile getirerek DAÜ Rektörlüğü’nün belirlediği vizyon ve hedefler doğrultusunda ilerlemeye devam edeceklerinin altını çizdi. DAÜ’nün akreditasyonlara verdiği önemi vurgulayan Prof. Dr. Osam, her zaman kaliteye önem verdiklerinin altını çizdi. Prof. Dr. Osam, uluslararası platformda elde edilen en önemli başarılardan birinin Times Higher Education (THE) 2016 – 2017 Akademik Yılı Dünya Üniversiteler Sıralaması’na girmeyi başaran ilk ve tek KKTC üniversitesi olması olduğunu vurguladı.”


 

Bu haber toplam 2605 defa okunmuştur
Etiketler :