1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Değirmenlik, Maraş ve Lapta sağlık merkezleri için ihale sözleşmeleri imzalandı
Değirmenlik, Maraş ve Lapta sağlık merkezleri için ihale sözleşmeleri imzalandı

Değirmenlik, Maraş ve Lapta sağlık merkezleri için ihale sözleşmeleri imzalandı

Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, Değirmenlik, Maraş ve Lapta sağlık merkezleri için ihaleyi alan müteahhitlerle sözleşme imzalandığını açıkladı.

A+A-

Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, Değirmenlik, Maraş ve Lapta sağlık merkezleri için ihaleyi alan müteahhitlerle sözleşme imzalandığını açıkladı.

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, ihaleyi kazanan müteahhitlerle sözleşmeler Bakanlık’ta yapılan törenle imzalandı.

İmza töreninde konuşan Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, göreve geldiği bir yıl içinde yoğun çalışmalar sonucunda üç önemli sağlık projesinin ihale süreçlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalandığını açıkladı.  Bakan Dinçyürek, bu hafta içerisinde yer teslimlerinin tamamlanacağını ve önümüzdeki hafta üç büyük projenin temel atma törenlerinin yapılacağını belirtti.

Bakan Dinçyürek, bu projelerden birinin Değirmenlik Sağlık Merkezi olduğunu, bu merkezin ihale süresinin sekiz ay olarak belirlenmiş olup, 680 metrekarelik alanda 28 milyon 479 bin TL maliyetle inşa edileceğini belirtti.  Finansmanın KKTC bütçesinden sağlandığını belirten Dinçyürek, merkezin mahalli kaynaklarla yapılacağını vurguladı.

İkinci büyük projenin Maraş Sağlık Merkezi olduğunu belirten Bakan, bu merkezin bin metrekarelik alanda 51 milyon 921 bin TL ihale bedeliyle hayata geçirileceğini açıkladı. Projenin finansmanının tamamen Türkiye Cumhuriyeti kaynaklarından sağlandığını belirten Dinçyürek, ihale süresi sekiz ay olarak belirlenen bu merkezin, tahmin edilenden daha kısa sürede tamamlanmasının öngörüldüğünü söyledi.

Son olarak, Lapta Sağlık Merkezi'nin ihalesinin de tamamlandığını duyuran Bakan Dinçyürek, bu merkezin hem tadilat ve tamirat işlemlerinin yapılacağını hem de merkezin büyütülüp modernize edilerek modern çağdaş, bölgenin ihtiyacına cevap verecek bir noktaya taşınacağını kaydetti. Dinçyürek, ihale süresi beş ay olan projenin maliyetini 21 milyon 125 bin TL olarak açıklarken, finansmanın 16 milyon 125 bin TL'sinin KKTC Sağlık Fonu'ndan, 5 milyon TL'sinin ise Türkiye Cumhuriyeti kaynaklarından sağlanacağını belirtti.

Bu haber toplam 635 defa okunmuştur