1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. ‘DERİN’ SESSİZLİK
‘DERİN’ SESSİZLİK

‘DERİN’ SESSİZLİK

‘FETÖ soruşturması’ kapsamında Kıbrıs’tan 53 polis ile aralarında iş insanlarının da yer aldığı 300’e yakın sivil şüphelinin yer aldığı iddiaları, hiçbir resmi makam tarafından henüz doğrulanmadı.

A+A-

Fehime ALASYA


Türkiye’de 15 Temmuz darbe girişiminin ardından “Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması” kapsamında akademisyenden gazeteciye, polisten askere, memurdan sanatçıya kadar binlerce insan hapse gönderilirken, şimdi gözler Kıbrıs’a çevrildi.
Yurdumuzda “FETÖ soruşturması” kapsamında “korku dalgası” KIBRIS MEDYA GRUBU’nun iddiaları ile genişledi.
‘FETÖ soruşturması’ kapsamında Kıbrıs’tan 53 polis ile aralarında iş insanlarının da yer aldığı 300’e yakın sivil şüphelinin yer aldığı iddiaları, hiçbir resmi makam tarafından henüz doğrulanmadı.

Başbakan Hüseyin Özgürgün, 16. MUSİAD EXPO FUARI açılışı sırasında İstanbul’da bir konuşma yapmış ve “KKTC olarak 21 Temmuz günü FETÖ/PYD örgütünü KKTC'de terör örgütü olarak ilan ettik. Bütün faaliyetlerini yasakladık. Allah'a çok şükür ki en ufak faaliyetine rastlamadık ve bundan sonra da rastlamayacağız” demişti.


Polis Basın Subayı’dan bilgi isteyen YENİDÜZEN’e “Bu konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmayacak, en başından itibaren bu yöndeki soruşturma gizlilikle sürdürülmektedir” yanıtı verildi.
Başbakan Hüseyin Özgürgün, 16. MUSİAD EXPO FUARI açılışı sırasında İstanbul’da bir konuşma yapmış ve “KKTC olarak 21 Temmuz günü FETÖ/PYD örgütünü KKTC'de terör örgütü olarak ilan ettik. Bütün faaliyetlerini yasakladık. Allah'a çok şükür ki en ufak faaliyetine rastlamadık ve bundan sonra da rastlamayacağız” demişti.
Özgürgün’ün katıldığı bu etkinlikte, TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da yer almıştı.

“FETÖ soruşturması”nın iş piyasasına sıçradığı iddiaları huzursuzluğa neden olurken, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’dan Başbakan Hüseyin Özgürgün’e Polis Genel Müdürlüğü’nden iş örgütlerine kadar kimseden ses çıkmıyor.

 

İş dünyası örgütleri de suskun

Basına yansıyan haberlerde, FETÖ soruşturmasının iş piyasasına sıçradığı iddiaları içerisinde, 300 kişilik bir listenin polisin elinde olduğu, iş insanları ve polis içerisinde bu yönde operasyon düzenleneceği ileri sürüldü. İş piyasasıyla ilgili liste içerisinde ülkenin öne gelen isimlerinin de yer aldığı kaydedildi.

Bazı iş insanlarının ‘FETÖ listesinde adınız var’ denilerek korkutulduğu ve haraç istendiğine dair de farklı iddialar ortaya atılırken, bu iddiaların ne zaman yargıya intikal ettirileceği merak konusu oldu.
Kıbrıs Türk Ticaret Odası ve Kıbrıs Türk Sanayi Odası gibi geniş iş örgütleri, bu iddialar karşısında suskunluğa bürünürken, YENİDÜZEN’in soruları yanıtsız kaldı.
 

Kuzey Kıbrıs Genç İş Adamları Derneği’nden mesaj: “İş insanları ve dolayısıyla iş dünyası bu süreçte spekülasyonlarla boşuna zarar görmemeli”

 

Kuzey Kıbrıs Genç İş Adamları Derneği’nden net mesaj:
“İş insanları ve dolayısıyla iş dünyası bu süreçte spekülasyonlarla boşuna zarar görmemeli”

Kuzey Kıbrıs Genç İş Adamları Derneği (GİAD) Asbaşkanı Uğur ERGÜN yaptığı yazılı açıklamada suçu olan kişiler varsa bunların bir an önce yakalanması ve bu konuyla alakası olmayan iş insanlarının ve dolayısıyla iş dünyasının bu süreçte spekülasyonlarla boşuna zarar görmemesi temennisinde bulundu.

Ergün, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Türkiye'de 15 Temmuz darbe girişiminden sonra gelişen olayları ve FETÖ olarak adlandırılan oluşumla ilgili gelişmeleri bizler de Kıbrıslı Genç İşadamları olarak takip ediyorduk. Son dönemde bu terör örgütünün Kuzey Kıbrıs'ta da bağlantıları bulunduğunu ve bu bağlamda çeşitli tutuklamalar yapıldığını yine basınımızdan öğrendik. GİAD olarak bu konudaki düşüncemiz çok net olup, suçu olan kişiler varsa bunların bir an önce yakalanması ve bu konuyla alakası olmayan iş insanlarının ve dolayısıyla iş dünyasının bu süreçte spekülasyonlarla boşuna zarar görmemesidir.”


İlk tutuklama Haziran’da…

Soruşturma kapsamında mahkemeye çıkarılıp, tutuklanan ilk zanlılar ‘FETÖ’ üyesi oldukları iddiası ile isimlerinin baş harfleri O.A ile S.G isimli şahıslar olmuştu.
Her iki zanlı da 22 Haziran’da tutuklanmıştı.
Tahkikat kapsamında adada 30 hücre evi olduğu da ortaya çıkmıştı. Soruşturma derinleşmiş, E.A da tutuklanmıştı.

Türkiye’de aranıyordu, Kıbrıs’ta yakalandı…

Türkiye’de FETÖ soruşturması kapsamında aranan İ. E, Kıbrıs’ın kuzeyinde tutuklanmıştı.
‘Diplomatik kanallar aracılığıyla’ yapılmadığı gerekçesiyle Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılmış, serbest kalmıştı.

Atalay da ‘FETÖ’ şüphelisiydi!...

Din İşleri Başkanı Prof Dr Talip Atalay da 10 Temmuz tarihinde Diyarbakır’da ‘FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturma kapsamında 3 gün gözaltında kaldıktan sonra ‘asli kontrol’ şartıyla serbest bırakılmıştı.
Atalay, gözaltı sürecinin ardından ilk kez YENİDÜZEN’e konuşmuş, ‘FETÖ’nün x-ray cihazından geçtik, fotoğrafımız çekildi, içerde bir şey’ şeklinde konuşmuş,  ‘Dosyada, FETÖ’nün Kıbrıs’taki ele başlarından diye geçiyorum’ demişti.

Kitaplar, dergiler bulundu: 1’i polis ve 1’i de imam olan 4 kişi tutuklandı

‘Fetö’ soruşturmasıyla ilgili geniş çaplı araştırma yapan polis ekipleri 10 Ağustos’ta 1’i imam, 1’i de polis memuru olmak üzere 4 kişiyi tutuklamıştı.
İsimlerinin baş harfleri A.K, F.K, E.G ve T.B olan 4 kişi Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılmış, haklarında 1’er gün tutukluluk kararı alınmıştı.
11 Ağustos’ta yeniden yargı huzuruna getirilen 4 zanlı hakkında bu kez 5’er günlük tutukluluk kararı verilmişti.
Zanlıların evlerinde yapılan aramada ‘FETÖ/PDY Terör Örgütü’ne ait kitaplar, ‘Nur Cemaati’ ile ilgili kitap, dergi bulunmuştu.
Soruşturma,  Ceza Yasası’nda ‘Anayasa ve mevcut sosyal düzene karşı suçlar’ başlığı altında düzenlenen ‘Yasa dışı terör örgütü ile ilgili propaganda nitelikli yayın bulundurma’ suçu ile ilgili yürütülüyordu.
Dün Mağusa Mahkemesi’ne yeniden çıkarılan zanlıların 2’si teminatla, 2’si de bağlantılı olmadıkları gerekçeyle serbest kaldı.

2 astsubay kardeş tutuklanmıştı…

Mağusa’da 13 Ağustos tarihinde ‘FETÖ/PDY’ soruşturması kapsamında 2 astsubay kardeş tutuklanmıştı.
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Karargah Merkez Şube Müdürlüğü’nde Piyade Kıdemli Astsubay olarak görev yapan A.B ile GKK Komutanlık Karargahı Lojistik Şubede Sağlık Kıdemli Astsubayı olan A.B tutuklanmıştı.
‘Yasa dışı terör örgütü ile ilgili propaganda nitelikli yayın bulundurmak’ ve ‘kanunsuz patlayıcı madde tasarrufu’ suçlamasıyla Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan her iki zanlı aleyhinde 3 gün tutukluluk kararı alınmıştı.

Son tutuklama Gönyeli’den…

Soruşturmadaki son tutuklama 16 Ağustos sabahı sabah gerçekleşti.
Art arda Mağusa’da operasyon yürüten ekipler, Gönyeli’de Z.A.C’yi tutuklamıştı.
Dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlının ‘FETÖ’ye ait kitapları yakmaya çalışırken yakalandığı öğrenilmişti.
Zanlı aleyhinde 2 gün tutukluluk kararı alınmıştı.

 

 

 

Bu haber toplam 4972 defa okunmuştur
Etiketler :