1. YAZARLAR

  2. Çilen Ulusoy

  3. Duran toplar ve bireysel çabalar
Çilen Ulusoy

Çilen Ulusoy

Duran toplar ve bireysel çabalar

A+A-


Play-out çizgisinden uzaklaşıp rahatlamak isteyen Lefke ve Doğan Türk Birliği puan alabilmek için kıyasıya mücadele ettiler.
Lefke, Doğan Türk Birliği’ne oranla daha rahattı. Oyuna daha kontrollü başladı. Rakibi üzerinde baskı kurdu. Bu baskısı sayesinde de altıncı dakikada da golü buldu. Bu gol Lefke için daha rahat bir maç çıkaracağı sinyalleriydi çünkü rakibinin mutlak gole ihtiyacı vardı. Maçın ilk yarısında da istediğini oyuna yansıttı.
Savunmadan başlayan pas trafiği takımı ileriye taşıdı. Rakibi bunalttı. Ancak üçüncü bölgeye atılan toplarda kimi zaman Kasım kimi zaman Koffi yalnız kaldı. Özellikle çabuk hücumlarda Lefke takımı ilerde çoğalamıyor. 
İlerde çoğalamayan takım nasıl altı gol atar diye düşünebilirsiniz.
Lefke takımının attığı altı golün üçü duran toptan, ikisi Kemal’in biri de Kasım’ın bireysel gayret ve yeteneklerinden geldi.
Özellikle Kemal Solkanat maça ayrı bir renk kattı. Duran topların arkasında o vardı. Nokta topları skoru değiştirirken attığı iki gol de on kişi kalan takımı için bir adım önde olmasını sağladı. Bunların yanında savunma anlamında sergilediği mücadele de eklenince alkışı hak eden bir oyun ortaya koydu.
Peki Lefke takımının altı gole karşılık kalesinde dört gol görmesinin nedeni neydi?
Top rakipte iken alan daralttı. Bu da rakibin pas yapmasını engelledi ancak bunu maçın geneline yayamadı. Takım oyunu kenarlara açtığı zaman iki kenardan da etkili geldi ancak orta alanda yapılan top kayıpları hücum etkinliğini azalttı, kalesinde pozisyon vermesine neden oldu.
Orta alanda hücumu destekleyecek, ileri top taşıyacak bir oyun kurucunun eksikliğini hissetti. Bu eksikliği geriye düşüp etkili pas atan Kasım kapatmaya çalıştı. Aziz’in bu noktada daha fazla sorumluluk alması gerekir.
Aykut defansif orta saha görevinde başarılı. Oyundan alınana kadar göbeği iyi kapattı. Oyundan alınmasıyla o bölgede sıkıntı yaşandı.
Lefke savunması hem duran toplarda hem de kenardan gelen toplarda sıkıntı yaşadı. Savunma bu toplardaki ilk müdahalelerde hata yaptı.
İkinci yarı iki farklı üstünlüğün getirdiği koruma içgüdüsüyle oyunu kendi yarı alanında kabul etti. Ayağa paslar yerine uzun toplar kullanılmaya başlandı. Bu da top kayıplarına neden oldu. İsabetsiz toplar atak olarak geri döndü. Doğan Türk Birliği pozisyon bulmaya başladı.
Maçın ilk yarısında tek bir duran top pozisyonu olan Doğan Türk Birliği ikinci yarı nasıl üç gol buldu?
Oyun kurucu eksikliği Doğan Türk Birliği’nde de görüldü. İkinci yarının başında Ahmet Saygı ve Özenç’in oyuna alınmasıyla orta alanda daha çok top tutmaya ve ileri top taşımaya başladı takım. Oyunu rakip ceza alanına götürmeye başladı. Bu toplarda da golü buldu.  Ancak geri dönüşlerde sıkıntı yaşadı. Farkı bire indirdikten sonra, önce ikinci sonra birinci bölgede hata yapan takım kalesinde golü görmekten kurtulamadı. Savunması duran toplarda oldukça başarısız.

Bu yazı toplam 1966 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar