1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Emare sayısı 18’e yükseldi, dava tıkandı
Emare sayısı 18’e yükseldi, dava tıkandı

Emare sayısı 18’e yükseldi, dava tıkandı

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde yürütülen soruşturma kapsamında tutuklu yargılanan üniversitenin küçük hissedarı Serdal Gündüz ve asistanın yargılandığı dava Güzelyurt Kaza Mahkemesi’nde devam ediyor.

A+A-

Devrim DEMİR

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde yürütülen soruşturma kapsamında tutuklu yargılanan üniversitenin küçük hissedarı Serdal Gündüz ve asistanı Berke Özbek’in yargılandığı dava Güzelyurt Kaza Mahkemesi’nde devam ediyor.

Davanın sekizinci tanığı olan Polis Memuru Ortunç Özbaylı, sanık Serdal Gündüz’ün evinin tuvalet bölümünde ele geçirilen 10 bin Amerikan Dolar’ı ile ilgili Gelir ve Vergi Dairesine yatırılan paranın tahsilat makbuzunu, fiş ve Kıbrıs Vakıflar Bankası'na ait müşteri dekontunu mahkemeye emare olarak sundu.

Tanık Özbaylı’nın mahkemeye sunduğu emare sayısı bugün itibarıyla 18’e ulaştı. Duruşmanın hiçbir aşamasında itiraz etmeyen sanık avukatları Doğa Zeki ve Hasan Yücelen emarelerin sürekli aynı ifadeler üzerine kurulduğunu kaydederek havalenin yavaşladığını belirtti.  

Özbaylı, sanık Gündüz’e yasal ihtar altında işlemiş olduğu suçları bildirdiğinde, “Bunlar Berke’nin hesabı benimle ilgisi yok” dediği yönünde ifade verdiğini kaydetti.

 

Sanıklar toplam 98 davadan itham ediliyor

Yargıç Gülay Süleymanoğlu Uğur huzurunda görüşülen bugünkü duruşmada Başsavcılık adına Savcı Damla Güçlü ve sanık avukatları Doğa Zeki ile Hasan Yücelen hazır bulundu.

Serdal Gündüz aleyhinde, “sahtekârlıkla banka ödeme emri”, “suç geliri aklama”, “sahte belge düzenleme ve tedavüle sürme”, “dolandırıcılık” ve “sahtekarlıkla para temini”, Sanık Berke Özbek aleyhinde ise “sahte resmi evrak düzenleme”, “sahtekarlıkla para temini” ve “sahtekarlıkla banka evrakı düzenleme” suçlamaları bulunuyor. Sanıklar toplam 98 davadan itham ediliyor.

 

10 Bin Amerikan Doları Gelir ve Vergi Dairesine yatırıldı…

Savcılığın 8’inci tanığı ve soruşturmanın da tahkikat memuru olan Polis Memuru Ortunç Özbaylı bugün yeniden tanık kürsüsündeydi.

Özbaylı, ilk tahkikat duruşmasında dün verdiği ifadesinde sanık Serdal Gündüz’ün Karaoğlanoğlu’ndaki evinde bulunan 10 bin Dolar nakit parayı Gelir ve Vergi Dairesi’ne yatırdıklarını ifade ederek ilgili makbuz ve dekontları mahkemeye emare olarak sundu.

Yaklaşık 2 saat süren duruşmada mahkemeye sunulan emare sayısı 18'e ulaştı.

Avukatlar emarelerin sürekli aynı ifadeler üzerine kurulduğunu kaydederek havalenin yavaşladığını belirtti.

 

Sanıkların hesap bilgileri CD’lerle emare olarak sunuldu.. 

Tanık polis memuru Ortunç Özbaylı, Polis Genel Müdürlüğü’nün yazısı ile KKTC genelindeki tüm bankalara yazı gönderildiğini ve sanıklar Serdal Gündüz ile Berke Özbek’in hesap bilgilerinin talep edildiğini söyledi.

Özbaylı dün gerçekleşen duruşmada, gerekli yazışmaların ardından sanık Serdal Gündüz adına 6 bankada hesaplarının tespit edildiğini kaydederek bilgilerin CD şeklinde hazırlandığını ifade etti.

Sanık Berke Özbek’in de Ziraat Bankası ve Garanti Bankasında hesaplarının tespit edildiğini söyleyen Özbaylı, aynı işlemlerin Özbek için de yapıldığını kaydederek CD şeklinde hazırlanan iki sanığın hesap dökümlerini mahkemeye emare olarak sundu.

 

“Bunlar Berke’nin hesabı benimle ilgisi yok”

Sanık Serdal Gündüz’ün Çatalköy’de evinde mahkeme emri ile yapılan aramada bir adet bilgisayarı emare olarak aldığını ifade eden Polis Memuru Ortunç Özbaylı, sanık Gündüz’e yasal ihtar altında işlemiş olduğu suçları bildirdiğinde, “Bunlar Berke’nin hesabı benimle ilgisi yok” dediği yönünde ifade verdiğini kaydetti.

 

Duruşma yarın devam edecek..

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ne havalesi beklenen davanın duruşması bugün kaldığı yerden devam edecek.

Yargıç Gülay Süleymanoğlu Uğur, duruşmayı 21 Haziran saat 10.30’a ertelediğini ifade ederek oturumu kapattı.

Bu haber toplam 1941 defa okunmuştur