1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Erhürman: Dome Otel’de atılan adım ilk değil
Erhürman: Dome Otel’de atılan adım ilk değil

Erhürman: Dome Otel’de atılan adım ilk değil

Başbakan Erhürman, Dome Otel ile ilgili atılan adımın bir ilk olmadığını, kira sözleşmesinin uzatılma işlemi olduğunu aktardı.

A+A-

Ayşe GÜLER

Meclis Genel Kurulu’nda Dome Otel konuşuluyor.

62. madde tahtında söz alan YDP Milletvekili Erhan Arıklı, Dome Otel konusunda hükümet ortaklarının ‘sınıfta kaldığını’ savunarak, “Cemal Özyiğit mutlaka imzalanmasını gerektiğini söyledi. Kudret Hoca hiçbir şey söylemedi. Serdar bey, 2008’de otelin işgal altında olduğunu söylemişti. Şimdi aynı şirkete tekrar verilmelidir dedi.” şeklinde konuştu.

CTP’nin otel konusunda özelleştirmeye karşı çıktığını ifade eden Arıklı, Mehmetçik Belediyesi’nin plaj ve restoranın özelleştirilmesine karşı çıkmadığını öne sürdü.

 


 

Topal: Küçük’ün katkıları unutulmaz

Arıklı’nın ardından HP milletvekili Dr. Hasan Topal söz aldı.

Topal, Küçük’ün önemli bir siyaset insanı olduğunu söyledi, tarım sektörüne yaptığı katkıların unutulmayacağını kaydetti.

Topal, Küçük’ün ailesine de başsağlığı diledi.

 

Denktaş: Dome Otel’e destek vermeye devam edeceğim

Maliye Bakanı Serdar Denktaş da Küçük’ün ailesine başsağlığı diledi.

Vakıflar İdaresi’ne ait Dome Otel’in 11 yıl önce bu şekilde işletmesine karşı çıktığını hatırlatan Denktaş, bu süre içerisinde otelin nasıl çalıştırıldığını gördüğünü, 3 yıldan beridir de işletmeye destek verdiğini belirtti.

Denktaş, ihaleye çıkılıp, çıkılmamasına mahkemenin karar vereceğini de dile getirdi.

Şu anda oldukça iyi bir kira bedelinin alınacağını, içinde sadece KKTC vatandaşlarının çalıştığını söyleyen Denktaş, kuruma destek vermeye devam edeceğini aktardı.

Denktaş, “UBP-DP Hükümeti’nde de aynı konumdaydım. Özgürgün, bu konudaki düşüncemi bilir” şeklinde konuştu.

AKEL’den aday olan Kıbrıslı Türk Niyazi Kızılyürek’in Kıbrıs’ın kuzeyinde yaptığı ziyaretlere de değinen Denktaş, bu görüşmeleri ‘garipsediğini’ ifade etti.

Denktaş, “Oy toplamak için dolaşması kabul edebileceğim, anlayış göstereceğim bir şey değil” dedi.

Avrupa Parlamentosu seçimlerinde oy kullanacak olan kişilere de çağrıda bulunan Denktaş, “Gidip mülkleri üzerindeki hakları da talep etsinler. Bu konuda dava açsınlar. Biraz daha taktiksel düşünmenin zamanı geldi” dedi.


Erhürman: Dome Otel’de atılan adım ilk değil

Başbakan Tufan Erhürman, AP seçimlerinde Kıbrıs Türk halkı ile ilgili seçimin nasıl olması gerektiğine ilişkin düşüncelerini defalarca paylaştıklarını ifade etti.

Erhürman, Kızılyürek’in seçimi kazanması halinde Kıbrıs Türk halkını temsil etmeyeceğini kaydetti.

Dome Otel konusuna da değinen Erhürman, sözleşmede geçmiş 10 yıla ilişkin alacak-verecek iddialarının geride bırakılmamasına yönelik madde konulduğunu belirtti.

Sözleşmenin ihaleye çıkılmaması konusunun mahkemeye taşınması halinde, yargının bu konuda kararını vereceğini ifade eden Erhürman, bu kararın da herkes için bağlayıcı olacağını belirtti.

Erhürman, Dome Otel ile ilgili atılan adımın bir ilk olmadığını, kira sözleşmesinin uzatılma işlemi olduğunu aktardı.

YDP Milletvekili Erhan Arıklı’nın limanlar ve telekomünikasyon konusunda yaptığı eleştirilere de değinen Erhürman, bu noktada kamu-özel ortaklığının desteklendiğinin hükümet programında yer aldığını hatırlattı.

Erhürman, vekillerin sorularını da yanıtladı.

Sözleşmenin henüz imzalanmadığını ifade eden Erhürman, Dome Otel Yönetim Kurulu’nda Vakıflar İdaresi’nin atacağı 2 kişinin yer alacağını söyledi.

Yap-işlet-devret sözleşmelerinin bir süresi olduğunu da belirten Erhürman, bunun kira ve işletme sözleşmelerinden farklı olduğunu ifade etti.

Erhürman, “Vakıflar İdaresi’ne yüzde 40 kar payı getirildi. Bir kar payı konuldu. 2 Yönetim Kurulu atanacak. Vakıflar isterse dış bağımsız denetçi atayarak hem geçmiş, hem de bundan sonraki yapıyı denetleyecek” dedi.

Şu anda ilgili yasaya göre; kiralama ve kiraya verme işlemlerinin ihaleye tabi olduğunu belirten Erhürman, meselenin bir tek yer üzerinden konuşulmaması gerektiğinin altını çizdi.


Taçoy: “Bu çalışma Genel Kurul’dan komiteye geri gönderilmeli”

Komite Başkanı, CTP Milletvekili Fikri Toros,  Taşınmaz Mal Edinme ve Uzun Vadeli Kiralama (Yabancılar) Yasa Tasarı ile ilgili alınan kararı okudu.

UBP Milletvekili Hasan Taçoy, yasa çalışmasının bu şekliyle Meclis’te geçmemesi gerektiğini, içeriğine karşı olmadığını ancak yazım şekliyle maddelerin hiçbir şekilde anlam ifade etmediğini kaydetti.

Taçoy, bu çalışmanın Genel Kurul’dan komiteye geri gönderilmesini talep etti.

Amcaoğlu: “UBP’li vekillerin hakkı yenilmemeli”

UBP Milletvekili Olgun Amcaoğlu ise bir kez annesinin vefatı nedeniyle komite çalışmalarına katılmadığını, diğer günlerdeki tüm çalışmalarına katıldığını kaydetti.

Amcaoğlu, yasa çalışmasına katılamayan UBP’li vekillerin ‘hakkının yenmemesi’ gerektiğini savundu.

Hasipoğlu: “Kiralama ve satın alma işlemi yasa çalışmasında ‘iç içe’ girdi”

Öte yandan UBP Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu, yasa çalışmasının yabancıların taşınmaz malları kiralama koşullarını düzenlediğini belirtti.

Hasipoğlu, kiralama ve satın alma işleminin yasa çalışmasında ‘iç içe’ girdiğini savundu, bu konuda ayrı ayrı düzenleme yapılması gerektiğini ifade etti.


 

Toros: “UBP’li vekillere saygısızlık yapma amacım yok”

Komite Başkanı, CTP Milletvekili Fikri Toros, komite çalışmalarının bugün itibariyle muhalefet-iktidar milletvekilleri arasında uyumlu ve disiplinli çalışma sergilediğini kaydetti.

Toros, komite toplantılarının zamanında başlayarak, verimli şekilde olması konusunda ciddi özveri gösterdiğini dile getirdi.

27 Şubat’ta komite toplantısı yapılacağı gün, Devlet Planlama Örgütü’nün de düzenlediği toplantıya katıldığını ifade eden Toros, bu konuda gerekli bilgilendirmelerin milletvekillerine yapıldığını ifade etti.

Toros, bu konuda iletişim problemi yaşandığını düşündüğüne değinerek, UBP’li vekilleri bekletmek ya da onlara saygısızlık yapmak amacını taşımadığını aktardı.

UBP’li 3 vekilin de yasa tasarının geri çekilmesi talebi olduğunu söyleyen Toros, İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars’ın da bir konuşma yapacağını, muhalefet vekillerinin taleplerini de dikkate alacaklarını kaydetti.


 

Arıklı: “Tapu Dairesi’nde işlemler uzuyor”

YDP Milletvekili Erhan Arıklı, yabancıların taşınmaz mal satın alma konusunda ciddi sıkıntılar yaşadığını belirterek, bu konudaki bürokratik sorunların önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini aktardı.

Arıklı, ‘güvenlik soruşturmasının’ önemli olduğunu ancak bu işlemin uzun sürdüğünü kaydetti.

Tapu Dairesi’nde çalışan memurların ‘angarya iş’ yaptığına değinen Arıklı, bu sebepten dolayı da işlemlerin uzadığını belirtti.

Vatandaşa verilen tapu belgesi üzerindeki aksaklıklara değinen Arıklı, yurt dışında uygulanan tapu işlemlerine yönelik örnekler de verdi.

Arıklı, kısa süre içerisinde tapu işlemlerinin yapılmasını istedi.


Baybars: “Bugüne kadar 23 bin kişiye ‘yabancı taşınmaz mal alma izni’ verildi”

İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Ayşegül Baybars, tutanaklara bakıldığında, 3 UBP’li vekilin komite toplantısında mazeretli olduğunu gördüğünü kaydetti.

Baybars, komite mensubu vekiller tarafından yasa tasarısı ile ilgili tartışmaya ihtiyaç duyulduğunun beyan edildiğini ifade ederek, yorum farklılıklarının önüne geçilmesi için komiteye iade edilmesini teklif edeceğini aktardı.

Tapu Dairesi’nde ciddi iş yoğunluğu ve uzun yıllardır yapılan projelerin birbirini tamamlar nitelikte olmaması nedeniyle işlemlerin çağdaş seviyeye ulaşılamadığını aktaran Baybars,  otomasyon sistemiyle sıkıntıların çözülebileceğine değindi.

Baybars, bugüne kadar 23 bin kişiye ‘ taşınmaz mal alma izni verildiğini açıklayarak, bu konuda her hafta Bakanlar Kurulu’nda 40 ve üzerinde işlemlerin görüşüldüğünü belirtti.

Baybars’ın konuşmasının ardından yasa tasarısı, oybirliğiyle komiteye geri gönderildi.

Bu haber toplam 2138 defa okunmuştur
Etiketler : ,