1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. ERHÜRMAN: “İSTİFALARI DURDURMAYACAK”
ERHÜRMAN: “İSTİFALARI  DURDURMAYACAK”

ERHÜRMAN: “İSTİFALARI DURDURMAYACAK”

Erhürman’dan ‘Kamu hekimlerine artış’la ilgili, ‘aceleyle alınmaya çalışılan önlemler’ yorumu…

A+A-

Meltem SONAY

Mahkemenin Kamu hekimlerinin ikinci iş davasına ilişkin Mandamus emirnamesi ardından ciddi bir sıkıntı yaşandığını ifade eden CTP Genel Başkanı, Lefkoşa Milletvekili Tufan Erhürman, bu sıkıntının sistemin içerisinde yıllardır var olan bir sıkıntı olduğuna işaret etti.

Ağustos ayına kadar yapılması gerekenler olduğunu da belirten Erhürman, altı aylık sürenin dolmasının hemen ardından, Ağustos ayında bakanlığın hekimler açısından ikinci iş yasağını çok sert bir şekilde uygulamasının kaçınılmaz olduğunu da kaydetti.

Kamu hekimlerine yapılacağı açıklanan artışla ilgili, Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerin Düzenlenmesi Değişiklik Yasa Tasarısı’nın komitede  ivedilikle görüşülmesine ilişkin tezkereye ilişkin söz alan Erhürman, ivediliğe olumlu oy kullanacaklarını da açıkladı.

 ‘Göç Yasası’ olarak bilinen 47/2010 sayılı yasanın çok tartışıldığını anımsatan Erhürman, yasanın yürürlüğe girmesinin engellenemediğini ama bu yasanın kendi amacına da hiç ulaşamadığını belirtti.

“Bu yasadan sonra 100’ün üzerinde hekim kamuya başvurdu”

Yasanın ‘kamuda çalışma cazibesinin azaltılması’ amacıyla çıkartıldığını söylendiğini anımsatan Erhürman, hiçbir şekilde bu sonuca ulaşılamadığını belirtti.

‘Bu konuda teşhis yanlıştı’ diyen Erhürman, gençler için kamuda çalışmanın cazibesinin sadece maaşlarda değil, ondan daha da önemli olan ‘İş güvencesi ve çalışma koşulları’ olduğuna işaret etti.

Tufan Erhürman, bu yasadan sonra 100’ün üzerinde hekimin kamuya başvurduğunu ve istihdam edildiğini vurguladı.

Yasanın amacına ulaşmadığı gibi, sistem içinde de eşitsizlik yarattığını vurgulayan Erhürman, kamuda motivasyon ve verimliliğin de düştüğünü ifade etti.

Kamu hastanelerinin de bu yasayla ciddi sorunlarla karşı karşıya kaldığını vurgulayan Erhürman, yasanın ‘ellenmeye’ başlandığını, buna karşı çıkmanın da mümkün olmadığını belirtti.

“Bunu hekimler için yapacaksınız, öğretmenler için yapmayacaksınız… Bu defa hekimler ve kamu çalışanları arasında eşitsizlik yaratmak zorunda kalıyoruz” diyen Tufan Erhürman, bunun da üzerinde yeterince çalışılmadan yapılan yasaların ne kadar ciddi sorunlar yaratabileceğini gösterdiğine işaret etti.

“Aceleyle alınmaya çalışılan önlemler…”

Bu yapılmaya çalışılan şeyin hekimlerin istifalarını durdurmayacağı yönünde kendilerine de bilgiler geldiğini aktaran Erhürman, “burada bütünsel bir yaklaşım yoktur, aceleyle alınmaya çalışılan önlemler vardır” dedi.

Hekimlerin de kendilerine aktardığı üzere 3 aşamalı bir düzenlemenin gerekliliğine işaret eden Erhürman, ‘Tüm hekimlerin statülerinin eşitlenmesi’, ‘Eşitlemeden sonra maaşlara artış yapılması’ ve bu  ‘artışın da emekliliklerine yansıtılması’ taleplerini aktardı.

Bu taleplerin karşılanmadığına işaret eden Erhürman, soruna da çözüm bulunamayacaksa, bunun da kendi içinde yapılmış ama orada kalmış bir düzenleme olacaksa, getirecekleri başka bir düzenleme ve doğrudan sistemin düzeltilmesine ilişkin bir program olup olmadığını sordu.

Bu haber toplam 2368 defa okunmuştur
Etiketler : ,