1. HABERLER

  2. ARŞİV

  3. Eroğlu UBP’de yeniden canlandı
Eroğlu UBP’de yeniden canlandı

Eroğlu UBP’de yeniden canlandı

Cumhurbaşkanı olsa bile UBP’nin üzerindeki elini çekmeyen Derviş Eroğlu, hafta sonu Başbakan İrsen Küçük’e iki ayrı noktada gözdağı verdiği. DP Kurultayı’na katılan Eroğlu adeta Küçük’e nispet yaparken, Cratos Otel’de de bazı

A+A-

 

 

 

Cumhurbaşkanı olsa bile UBP’nin üzerindeki elini çekmeyen Derviş Eroğlu, hafta sonu Başbakan İrsen Küçük’e iki ayrı noktada gözdağı verdiği. DP Kurultayı’na katılan Eroğlu adeta Küçük’e nispet yaparken, Cratos Otel’de de bazı gazeteciler ile yaptığı sohbette, yaptığı açıklamalar ile ağır darbe vurdu.

Bağ Restoran’ta yapılan yemek sonrası, Başbakan Küçük’ün bazı bakanlara çıkışması, Eroğlu’nun UBP’de yeniden canlanmasına neden oldu.

Dün bir gazetede Eroğlu’nun “genç bakanlarımı kimseye yedirtmeyeceğim” açıklamaları, Küçük’e yapılan açık açık bir tavırdı.

Özellikle Maliye Bakanı Ersin Tatar, Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst ve Ekonomi Bakanı Sunat Atun’u işaret eden Eroğlu, “Ben genç ve başarılı bakanları yalnız yedirmeyeceğimi söylemedim. Onların ‘öğütme makinelerinde’ öğütülmelerine de müsaade etmeyeceğim” diye de vurguladı.

Başbakan Küçük’e ‘saldırı bayrağı’nı açan Eroğlu, “Gözüm üzerinde, benim isteğim dışında bu partide bir şey yapamazsın” dedi adeta…

Şimdi UBP’de parti içi çekişme devam ediyor, birçok vekil Küçük’e karşı duruşta… Diğer yanda Küçük, Eroğlu’nun yandaşlarına karşı kin ve öfke dolu…

Bu yıl UBP Kurultayı var. Hesaplar, ihtiraslar devam ediyor ta ki UBP’de dananın kuyruğu kopuncaya dek…

 


 

UBP’de yeni başkan adayı kim?

 

Başbakan İrsen Küçük’e en muhalif isim UBP vekili Hasan Taçoy… Her platformda Küçük’e ağır eleştirilerde bulunan Taçoy, dün Ada TV’de  yaptığı açıklamalarda, UBP Kurultayı’nda başkanlığa aday olmayacağını söyledi. Ancak, Küçük’ün karşısında bir adayın çıkarılacağı sinyalini de verdi.

Görüşmeler, konuşmalar sürüyor. Aday belli, ancak henüz sonuca bağlanmış bir durum ortada yok.

Ancak görünen o ki UBP’de kurultay hesapları çok çetin başladı. Pazarlıklar sürerken, UBP gün yüzü görmez bugünlerde… Başbakan Küçük de bir rahat nefes almayacaktır

 

 


 

Erkek egemen DP!..

 

Demokrat Parti, Pazar günü 8’nci Olağan Kurultayı’nı yaptı. ‘Seçim’ yarışının olmadığı kurultayda, Genel Başkan yeniden Serdar Denktaş olurken, Parti Meclisi yeniden şekillendi.

Ancak Parti Meclisi’nin şekillenmesinde hiçbir kadının Meclis’te yer almaması dikkat çekti.

Lefkoşa, Mağusa, Girne, Güzelyurt ve İskele’nin oluşturduğu 50 kişilik Parti Meclisi’nin yanı sıra, 10 kişilik Yüksek Disiplin Kurulu ve 5 kişilik DP Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın Parti Meclisi kontenjanında da kadının ismine rastlanmadı.

DP Kadın Kolları dışındaki organlarda kadının olmayışı DP’nin adeta erkek egemenliğinin hüküm sürdüğü bir parti resmi çizmesine neden oldu.

 


 

"Şahlanış" değil, "stratejik-taktik" kurultay oldu

 

“DP son üç dört yılda;

Doğrusu “en büyük” denilebilecek partilerin bile zorlukla baş edebileceği “vartalar” atlattı.

UBP’nin oyununa geldi, çıkardığı milletvekillerinin yarısından fazlasını kaybetti ve Ankara’daki iktidarla – kim ne derse desin - belirgin bir soğukluk dönemi geçirdi.

Kolay değildi bu…

Bu yüzden DP’nin dünkü kurultayını değerlendirirken;

Hangi uçurumların dibinde çakılıp kalmadığını da göz önünde bulundurmak gerekir.

Stratejik-taktik” kurultay derken ise;

Partisini seçime motive eden Genel Başkan Serdar Denktaş’ın, DP’nin önemli hasarları yeni yeni atlatmaya başladığı bu aşamada;

Var olduğu düşünülen veya potansiyel cepheleri kapatıp, sadece iktidar partisiyle uğraşmayı hedef gösterecek mesajların verildiği bir kurultaydan söz ediyorum.”

 

ALİ TEKMAN

 


Değiştirmek

 

“İsim değişirdi değişmezdi bilemem.  Değişirse de şaşırmam. Zaten biz ‘değiştirmelere’ de alışkınız. Değişirse bunu yadırgayacak birileri çıkar mı aramızda ?

Kıbrıs Cumhuriyeti’ydik, Kıbrıs Türk Yönetimi oluverdik....

Kıbrıs Türk Yönetimi’ydik, Otonom Kıbrıs Türk Yönetimi oluverdik...

Otonom Kıbrıs Türk Yönetimi’ydik, Kıbrıs Türk Federe Devleti oluverdik...

Kıbrıs Türk Federe Devleti’ydik, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti oluverdik...

Oluverdik de ne oldu ?

Şimdi bir de Kuzey Kıbrıs Türk Devleti veya Kıbrıs Türk Devleti oluruz...

 Ne olmuş yani ? Devlete zorluk mu var ?

İsim değiştirmekle sorunlar ortadan kalksaydı,

Al Capone ismini değiştirir geri kalan ömrünü Vincenze olarak geçirirdi...

Hitler ismini değiştirir, Hans olur, mesele kökten hallolurdu...

Yorgacis adını değiştirir, Ahmet olur, belki de öldürülmezdi...

Samson da adını değiştirir Hasan koyardı...

Grivas adını Andrew yapar, belki de Kıbrıs tarihinin akışını değiştirirdi...

Hatta Makarios da adını değiştirir, Aziz olurdu...

Keşke mümkün olsa da ‘isim değiştirerek’ herşeye sil baştan yapabilsek...”

 

ERDİNÇ GÜNDÜZ

 

 


Partizanlık mı?

 

“Partizanlığı sadece siyaset kurumu yapmıyor dedik ya, düşününüz ki komşumuzun çocuğunu işe almak için bir başkasını işten çıkardıkları zaman veya tam tersi başkasını işe almak için bir yakınımızı işinden ettikleri zaman hangimiz ses çıkardık. Desteklediğimiz siyasi parti iktidar olunca, bir önceki iktidarın yaptıklarını yapması için baskı yapan kimler?
İstihdamdan, Terfilere, atamalara kadar siyasetin elinde koza dönüşen yarışmayı, adaleti, hak etmeyi, kazanmayı ve güveni erozyona uğratan “Partizanlık” illeti artık bu ülkede ciddi anlamda tartışılmalı.”

ERÇİN ŞAHMARAN

 


 
“Çözüm olana kadar Kıbrıs sorununda son olmayacak. Çünkü Kıbrıs sorununun özelliği, sorun yaratmadan Keşmirle yarışarak var olmasıdır

*** 

Hasan Hastürer’in profilinden

Elimi başkalarının cebine sokanlardan olmaktansa, kendi cebine sokanlardan olmayı tercih ederim ve bununla gurur duyarım...”

Kudret Özersay’ın profilinden


 

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, “Ben genç ve başarılı bakanları yalnız yedirmeyeceğimi söylemedim. Onların ‘öğütme makinelerinde’ öğütülmelerine de müsaade etmeyeceğim” açıklamalarını yaptı, bakanları ile pozunu verdi(!)

 


 

“KKTC’de devletin gelirleri bütçesinde yer alan harçlar, ruhsatlar ve resimler, 1 Ocak’tan geçerli olmak üzere yüzde 10-12 oranlarında artışlı uygulanmaya başlandı. Tüm artışlar Devlet Planlama Örgütü’nün (DPÖ) açıkladığı 2011 hayat pahalılığı oranına uygun olarak yüzde 10 ile 12 arasında değişen oranlarda yapıldı.”

 

Maliye Bakanlığı


 

“Ülkenin yasaları, kurumları varsa, meclis siyasal iradeyi temsil ediyorsa dikkate alınmalıdır. Dikkate alınmadığı sürece bizim tavrımız açıktır. UBP, Kıbrıs Türk halkının siyasal iradesinin gailesini bile taşımıyor. Önüne konduğu gibi Kıta Sahanlığı Sınırlandırma Anlaşması’nı imzaladı.”

 

Özkan Yorgancıoğlu (CTP Başkanı)

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 1751 defa okunmuştur