"Gazimağusa Marka Yaratma Çalıştayı"
Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi ile Antik Mağusa Vakfı’nın ortaklaşa düzenlediği “Gazimağusa Marka Yaratma Çalıştayı” sonuç bildirgesi açıklandı.
Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi ile Antik Mağusa Vakfı’nın ortaklaşa düzenlediği “Gazimağusa Marka Yaratma Çalıştayı” sonuç bildirgesi açıklandı.
Dünyanın sayılı kale kentleri arasında yer alan, birçok medeniyetin tarihi ve kültürel izlerini bugüne taşıyan Gazimağusa’nın Avrupa ve dünyada hak ettiği yeri almasına yönelik olarak 4 Haziran’da gerçekleştirilen çalıştaya 23 kurum ve kuruluştan 42 katılım gerçekleşmişti.
Çalıştaydan çıkan sonuçlar ve öneriler dün DAÜ Tower Restoran’da DAÜ Turizm Fakültesi ve Antik Mağusa Vakfı temsilcilerinin katılımıyla basın toplantısında açıklandı.
Genel değerlendirme, mevcut ve potansiyel pazarlar, ürün analizi ve tanıtım çalışmaları başlıkları altında açıklanan bildirgede, Gazimağusa’nın tarihi ve kültürel miras açısından çok zengin potansiyele sahip olmasına karşın, bunu yeterince tanıtamadığı ve markalaşma sürecini gerçekleştirmediği tespiti yapıldı.
Kentin ender kale kentler arasında yer almasının ve çeşitli medeniyet ve kültürlerin izlerini taşımasının bir avantaj olduğu, bu zenginliğin ön plana çıkarılarak etkin uluslararası tanıtım yapılması gerektiğine işaret edildi.
Bildirgede, markalaşma sürecinde Gazimağusa’ya ilişkin bir slogan ve logonun da tanıtımda etkili olacağının altı çizildi.
Bildirgede, DAÜ’nün de kent turizmine büyük katkı sağladığının altı çizilerek, DAÜ’de öğrenim gören üniversite öğrencilerinin memnuniyetinin sağlanmasının önemine işaret edildi.
Bildirgede, uzun vadede İngiltere ve Almanya başta olmak üzere Avrupa ülkeleri ve Balkan ülkelerinde bilinirlik ve bu ülkelerden ziyaretçi hareketi sağlamasının gerektiği ifade edildi.
Gazimağusa’da özellikle Suriçi’nin canlandırılmasına ilişkin grüşlerin de yer aldığı bildiregede, çalıştayada ortaya çıkan sonuçların hayata geçirilmesine ilişkin “Gazimağusa Turizm İnisiyatifi” kurulması önerildi.(tak)