1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Girne’deki Güzel Sanatlar Müzesi devir mi ediliyor?
Girne’deki Güzel Sanatlar Müzesi devir mi ediliyor?

Girne’deki Güzel Sanatlar Müzesi devir mi ediliyor?

Güzel Sanatlar Müzesi binasının (Villa Latomia)bir turizm şirketine devredildiği iddia edildi

A+A-

 


• Girne’de ‘yapısal sorunlar’ nedeniyle kapatılan Güzel Sanatlar Müzesi binasının (Villa Latomia)bir turizm şirketine devredildiği öne sürüldü, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürü Fuat Azimli ise, “Talep var, devir yok” dedi.

• “DEVİR KESİNLİKLE YOK”… YENİDÜZEN’e konuşan Azimli, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürü Fuat Azimli Güzel Sanatlar Müzesi’nin devredildiğine dair iddiaların doğru olmadığını, ancak bu konuda talep ve isteklerin bulunduğunu açıkladı.

• GÜNGÖRDÜ: “MÜZENİN 2 GÜN ÖNCE ÖZEL BİR ŞİRKETE DEVREDİLDİĞİNİ DUYDUK”… Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ise belediyenin kent müzesi yapabilmek için talepte bulunduğu ve uzun yıllardır atıl durumda olan Güzel Sanatlar Müzesi’nin 2 gün önce özel bir şirkete verileceğine dair duyum aldıklarını açıkladı.


Ayşe GÜLER

Girne’de 2012 yılından beridir faaliyette olmayan Güzel Sanatlar Müzesi binasının (Villa Latomia)bir turizm şirketine devredildiği iddia edildi, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürü Fuat Azimli ise, “Talep var, devir yok” dedi.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ise belediyenin kent müzesi yapabilmek için talepte bulunduğu ve uzun yıllardır atıl durumda olan Güzel Sanatlar Müzesi’nin 2 gün önce özel bir şirkete verileceğine dair duyum aldıklarını açıkladı.

Bakımsızlıktan dökülüyor!
Uzun yıllardır faaliyette olmaması nedeniyle Müze bakımsızlıktan dolayı neredeyse dökülüyor.

Müze, Kıbrıs’ta İngiliz Sömürge döneminin en seçkin sivil mimari örneği olma özelliğini de taşıyor.

Bölge halkı endişeli
Devir iddialarıyla ilgili bölge halkının da endişeli olduğu elde edilen bilgiler arasında yer alıyor.

Sosyal paylaşım sitesi Facebook aracılığıyla birçok vatandaş, ‘devir’ iddialarına tepki gösteriyor.

Daire görevlileri dün Müze’deydi…
Öte yandan Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’ne bağlı ekipler dün sabah saatlerinde uzun süredir hizmet vermeyen Güzel Sanatlar Müzesi’ne geldi.

Daire personelinin girişi engellemek amacıyla Müze’nin kapı ve pencerelerini kapattığı öğrenildi.

Kent Çalıştayı düzenlenmişti
Girne Belediyesi, kentteki tarihi zenginliklerin kent yaşamına ve turizme kazandırılması amacıyla “Geçmişten geleceğe yaşayan kent Girne” sloganıyla Haziran ayında Kent Müzesi Çalıştayı düzenlemişti.


------------------------------------------------


Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürü Fuat Azimli: “Talep ve istekler var”

Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürü Fuat Azimli ise Güzel Sanatlar Müzesi’nin devredildiğine dair iddiaların doğru olmadığını, ancak bu konuda talep ve isteklerin bulunduğunu açıkladı.

YENİDÜZEN’e konuşan Azimli, yapısal sorunlardan dolayı Güzel Sanatlar Müzesi’nin 2012-2013 yıllarında kapatıldığını hatırlattı. 

“Mutabık kalırsak, Girne Belediyesi ile işbirliği yapabiliriz”
Güzel Sanatlar Müzesi’nin yeniden faaliyete başlaması için kaynak arayışında olduklarını da ifade eden Azimli, söz konusu kaynağın bulunmasının ardından restorasyon çalışmalarının başlayacağını belirtti.

Azimli, geçmiş yıllarda Müze ile ilgili Girne Belediyesiyle görüştüklerini de aktararak, mutabık kalınması halinde işbirliği yapabileceklerini, esas hedeflerinin müzenin hizmet verebilmesi olduğunu da sözlerine ekledi.

--------------------------------------------


Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü: “Müze’nin özel bir şirkete verileceğini duyduk”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, belediyenin kent müzesi yapabilmek için talepte bulunduğu ve uzun yıllardır atıl durumda olan Güzel Sanatlar Müzesi’nin 2 gün önce özel bir şirkete verileceğine dair duyum aldıklarını açıkladı.

YENİDÜZEN’e bilgi veren Güngördü, özel sektöre bağlı kişilerin Müze binasını incelediklerine dair belediyeye bilgi verildiğini kaydederek, konuyla ilgili Turizm ve Çevre Bakanlığıyla temasa geçeceklerini dile getirdi. 

Müze’yi geçmiş dönemde Turizm Bakanlığı’ndan talep ettiklerini, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi ile de temasta bulunduklarını belirten Güngördü, müzenin dönemsel ve çok önemli bir mimari yapıya sahip olduğunu kaydetti.

Güngördü, müzenin restorasyonu için ciddi bir bütçeye ihtiyaç duyulduğunu, bu nedenle fon arayışında dahi bulunduklarını ifade etti.

 

 

FOTOĞRAF Oya KUTSAL

Bu haber toplam 8998 defa okunmuştur