1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. Güney, kabloyla elektrik projesi için karar bekliyor
Güney, kabloyla elektrik projesi için karar bekliyor

Güney, kabloyla elektrik projesi için karar bekliyor

Yunanistan, Kıbrıs ve İsrail arasında elektrik aktarım kablosu döşenmesi projesi olan Great Sea Interconnector projesinde, Kıbrıs Cumhuriyeti ve Yunanistan hükümetleri arasında Pazartesi günü varılan anlaşma sonrasında herhangi bir gelişme yaşanmadı.

A+A-

Yunanistan, Kıbrıs ve İsrail arasında deniz altından elektrik aktarım kablosu döşenmesi projesi olan Great Sea Interconnector projesinde, Kıbrıs Cumhuriyeti ve Yunanistan hükümetleri arasında Pazartesi günü varılan anlaşma sonrasında herhangi bir gelişme yaşanmadığı bildirildi.

Politis ve diğer gazeteler, Kıbrıslı Rum lider Nikos Hristodulidis’in Çarşamba günü Başkanlık Sarayı’nda, Başsavcı ve yardımcısının da aralarında bulunduğu birçok yetkiliyle ardı ardına toplantı gerçekleştirdiğini, toplantılar sebebiyle Bakanlar Kurulu’nun konuyu ele almaya dahi fırsat bulamadığını ve Bakanlar Kurulu’nun yeniden toplanarak konuyu ele alacaklarını yazdı.

Politis, “Bir Engelden Diğerine ve Ertelemeden Ertelemeye” başlığı altında manşet ve iç sayfalarından geniş yer verdiği haberinde, projenin akıbeti ve Yunan hükümetiyle imzalanan, projenin finansmanına ilişkin kararların bakanlar kurulu toplantısında alınmasının beklendiğini yazdı.

Proje için taahhüt edilen 125 milyon Euro’luk ek ödeneğin nasıl sağlanacağı konusunun çözüme ulaştırılmaya çalışıldığını belirten gazete, ödeneğin sağlanması için tüketicilerin faturalarına kullanım vergisi yansıtılması ve bu verginin daha sonra vatandaşa, teşvik adı altında iade edilmesi gibi seçeneklerin de gündemde olduğunu da aktardı.

Diğer gazeteler ise konuya ilişkin haberlerini şu başlıklarla yansıttı:

Fileleftheros: “Yunanistan’la Elektrik Bağı Konusunda Hükümete Farklı Düşünceler – Anlaştı Ama Tereddüt Ediyor”.

Alithia: “Kabloda Kara Delik – Enerji Uzmanları Projenin Maliyeti Konusunda Uyarıyor”

Haravgi: “Charles Elinas: ‘Projenin Atık Fonu’ndan Finanse Edilmesi Riske Değer”

Bu haber toplam 709 defa okunmuştur
Etiketler : ,