1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. İki Kollu (Biplan) anjiyo cihazı Kıbrıs’ta ilk ve tek
İki Kollu (Biplan) anjiyo cihazı Kıbrıs’ta ilk ve tek

İki Kollu (Biplan) anjiyo cihazı Kıbrıs’ta ilk ve tek

Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi için alınan Biplan çift tüp ve çift dedektörlü dijital anjiyografi cihazının kurulumu tamamlandı.

A+A-

15 Kasım 2016’da açılışı gerçekleştirilmesi planlanan, modern tıbbın gerektirdiği tüm özellikleri karşılayacak şekilde donatılmış, KKTC’nin ilk ve tek düşük doz radyasyonla çalışan hastanesi olma özelliğini taşıyacak Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi için alınan Biplan çift tüp ve çift dedektörlü dijital anjiyografi cihazının kurulumu tamamlandı.

Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nail Bulakbaşı yaptığı açıklamada, toplum sağlığını korumaya yönelik cihazlarla donatılma çalışmaları sürdürülen, her türlü tanısal ve girişimsel işlemin yapılabileceği bir cihaz parkuruna sahip olma özelliği taşıyacak hastanenin, sadece KKTC’deki değil, bölgedeki en teknolojik ve aynı zamanda en güvenli hastane olarak halkımıza hizmet vereceğini vurguladı.

Biplan anjiyografi cihazı en üst seviyede hasta güvenliği sağlıyor

Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nail Bulakbaşı, hastane cihaz donanımlarının kurulumu ile ilgili yaptığı açıklamada, dünyanın sayılı merkezlerinde kullanılan 3 Tesla Manyetik Rezonans Görüntüleme (MRG) cihazının ardından, çift tüp ve çift dedektörlü dijital anjiyografi cihazının da kurulumunun tamamlandığını açıkladı.

Biplan çift tüp ve çift dedektörlü dijital anjiografi cihazı ile düşük dozda radyolojik ve kardiyolojik çekim sağlayabilmenin yanı sıra, özellikle inme ve anevrizma tedavisi gibi nörovasküler girişimsel işlemler için ideal bir ortam yaratılmasına zemin hazırlandığını ifade eden Prof. Dr. Nail Bulakbaşı, hastanın bu uygulamalar sırasında çok az X ışını ve ilaç verilerek değerlendirilebildiğini belirtti.  Cihazın sahip olduğu üstün teknolojik özellik sayesinde, en ince damarlara ait detayların bile görünür hale geldiğini söyleyen Prof. Dr. Nail Bulakbaşı, elde edilen 3 boyutlu görüntülerin hastalığın tanı ve tedavisinin planlanmasında yol gösterici olduğunu belirtti.

İlklerin hastanesi Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi

Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nail Bulakbaşı sözlerine son verirken, hepsi düşük çekim yapabilen cihazlarla donatılan Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi’nin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde tamamen düşük dozla çalışan ilklerin hastanesi olacağını söyledi.

Bu haber toplam 4540 defa okunmuştur