'İKİ YÜZLÜLÜK… İHANET'
Önce Polis Yasası'nı meclise getiren ve “45 yaşında emeklilik” müjdesi veren ve ardından da yasanın görüşüleceği gün meclise gelmeyen hükümete tepki büyüyor
POLİS LOGOLU PROTESTO… Yıllardır yasanın geçmesi bekleyen yüzlerce polis memuru, sosyal medya hesapları üzerinden profil resimlerini ‘polis logosu’ olarak değiştirerek, protesto başlattı.
Emekli Polisler Derneği ise yasanın seçim arifesinde gündeme getirilmesini ve yaşanan gelişmeleri “hoş” karşılamadı.
YENİDÜZEN’e konuşan Emekli Polisler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Kaynak Karafel, “seçim yasağına girdiğimiz bir dönem içerisinde, yasanın olmayacağını veya geri döneceğini bildiğimiz halde gündeme gelmesi pek hoş değildir. Seçim malzemesi yapılmaması gerekir” dedi
Emekli Başmüfettiş Gülay Deryagil ise Meclis’te nisap sorunu yaşanmasını “iki yüzlülük” ve “ihanet” olarak yorumladı, “Sandığa gidilecek ve bu siyasiler de göz önünde bulundurulacak” dedi.
Didem MENTEŞ
“Polise 45 yaşında emeklilik hakkı” tanıyacak Polis Örgütü (Kuruluş, Görev ve Yetkileri) Değişiklik Yasa Önerisi, Meclis’te komiteden geçmesine rağmen, Meclis Genel Kurulu’nda ‘NİSAP’ sorununa takılması, polislerin tepkisine neden oldu.
Yıllardır yasanın geçmesi bekleyen yüzlerce polis memuru, sosyal medya hesapları üzerinden profil resimlerini ‘polis logosu’ olarak değiştirerek, protesto başlattı.
Sosyal medyada protesto başladı
Erken seçim öncesi Demokrat Parti kanadının gündeme taşıdığı Polis Yasası’nın, Meclis’te görüşüleceği gün DP’nin Meclis Genel Kurulu Birleşimi’ne katılmaması, Ulusal Birlik Partisi’nin de nisabı sağlayamaması nedeniyle görüşülememesi, polis mensuplarını hayal kırıklığına uğrattı.
Polis Teşkilatı üyeleri, “polis arkadaşlar bir günlük profil yap” logosuyla tepkisini ortaya koyarken, Emekli Polisler Derneği ise yasanın seçim arifesinde gündeme getirilmesini ve yaşanan gelişmeleri “hoş” karşılamadı.
Emekli polisler de tepkili
Emekli Polisler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Kaynak Karafel, “seçim yasağına girdiğimiz bir dönem içerisinde, yasanın olmayacağını veya geri döneceğini bildiğimiz halde gündeme gelmesi pek hoş değildir” diyerek, konunun seçim malzemesi yapılmaması gerektiğine dikkat çekti.
Emekli Polisler Derneği Yönetim Kurulu üyesi, emekli Başmüfettiş Gülay Deryagil, yaşananları “iki yüzlülük” ve “ihanet” olarak yorumlayarak, bu durumun sandıkta göz önünde bulundurulacağını dile getirdi.
Emekli Polisler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Karafel:
“Seçim malzemesi yapılmaması gerekir”
“Her şeyden önce 44 kişilik bir yönetim kurulumuz var. Bu konuyu gündeme getirebilmek için bu yönetim kuruluyla müştereken bir karar almamız gerekir. Emekli Polisler Derneği olarak bizler çalışan ve emekli olan polislerin hak ve menfaatlerini korumak, ulusal davamıza da sahip çıkmak için kurulan bir derneğiz. Bu konularda çalışan polislerle ilgili zaman zaman birçok defalar üst makamlar ve partilerle devamlı istişarelerimiz olmuştur. Bu konuları da gündeme getirdik. Ama ne var ki şuanda seçim arifesinde seçim yasağına girdiğimiz bir dönem içerisinde, olmayacağını veya geri döneceğini bildiğimiz halde böyle bir olayın çıkması pek hoş değildir. Bu konuları bunca zaman hükümet eden kişiler, partiler değerlendirip de bir karara vardırmaları en doğalıydı. Şuanda seçim yasağına girdik, zaten Cumhurbaşkanı’ndan geri dönme ihtimali olabilir, Başsavcının görüşü açık ve nettir. Şuanda bu seçim malzemesi yapılmaması gerekir kanaatindeyim. Tarafsız, hiçbir partiye üye olmayarak da benim şahsi görüşüm; polis veya emekli polisleri seçim arifesinde malzeme yapmamak en iyisidir. Seçim öncesi geçen aylar ve yıllar içerisinde, yaptığımız bütün görüşmelere hak ve menfaatlerine yönelik ne gerekliyse ilgili mercilere ilettik ama bir netice alamadık. Şimdi bu ortamda daha fazla yorum yapmak istemiyorum. Seçimlerden sonra yine ilk etapta aktif faaliyetlerimizi devam ettirmeyi düşünüyoruz”
Emekli Başmüfettiş Deryagil:
“İhanet gibi görüyoruz… Sandıkta göz önünde bulunduracağız”
“Emekli polisler olarak Meclis’te nisap sağlanmamasını iki yüzlülük olarak görüyoruz ki görevde olan polislerde bizimle aynı düşünce olacaklardır. Baştan itibaren bu söylenmiş olsaydı belki başka şeyler tartışılacaktı. Ama bütün partiler hem fikir olarak, özellikle bunu gündeme getiren Hükümet partileri olmasına rağmen ondan sonra nisap sağlanamaması biraz düşündürücüdür. Yani ihanet gibi görüyoruz… Kaldı ki daha önce geçici memurlarla ilgili yasanın Anayasa Mahkemesi’nden dönme olasılığı daha fazladır. Aynı konu Polis Yasasıyla ilgili de geçerlidir. Geçiciler ile ilgili düşüncelerini söylemeyen siyasiler, iş polisle ilgili yasa olduğunda neden Anayasa’yı söylüyor. Kaldı ki polisler ile ilgili yasada Anayasaya aykırılık olmayabilir de. Çünkü GKK astsubaylarla ilgili daha önce belirli yasalar geçirmiştir ki polis örgütü de GKK’ya bağlı bir örgüttür. Biz örgütlerimizle yarın (bugün) sabah itibariyle görüşeceğiz, bu konuyu değerlendireceğiz. Sandığa gitmeme konusunu ise kesinlikle kabul etmiyoruz. Sandığa gidilecek ve bu siyasiler de göz önünde bulundurulacak. Bu bizim hakkımızdır ve bunu kullanacağız. Emekliler de çalışanlar da sandığa gitmeyi teşvik edeceğiz ama ne yapacağız? Özellikle bu partileri göz önünde bulunduracağız.