Kudret Özersay
1973 yılında Larnaka’ya bağlı Alaminyo köyünde doğdu.İlk, orta ve lise öğreniminin ardından , 1995 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (Mülkiye) Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünde 1998 yılında Türk Boğazlarından geçiş hakkı konusunda yüksek lisansını; 2002 yılında da 1959-1960 Kıbrıs Antlaşmaları konusunda doktorasını tamamladı.
Yüksek lisans ve doktora çalışmaları sırasında aldığı burslarla İngiltere’de Londra Üniversitesi Hukuki Çalışmalar Enstitüsü’nde araştırmalar,2008 yılında İngiltere’de Oxford Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde misafir öğretim üyesi olarak bir dönem görev yaptı. 1996-2002 yılları arasında Ankara Üniversitesi’nde akademisyen olarak çalıştı. 2003 yılında Doğu Akdeniz Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde öğretim üyesi-akademisyen olarak çalışmaya başladı ve bir dönem bu bölümün başkanlığını da yürüttü.
2002 yılında Kıbrıs’a döndü ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve ardından ikinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın müzakere heyetinde yer aldı. 2002-2003 ve 2003-2004 dönemlerinde, Birleşmiş Milletler Antlaşmalar Komitesi üyeliği yaparak, Annan Planı müzakerelerinde Kıbrıs Türk tarafının müzakere heyetinde yer aldı. 2010 yılında üçüncü Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu’nun döneminde Cumhurbaşkanı Özel Temsilcisi görevini 8 Haziran 2012 tarihine kadar sürdürdü. 2014 yılı içerisinde yeniden başlayan müzakerelerde Şubat 2014’te Kıbrıs Türk tarafının müzakerecisi olarak atandı.
12 yıllık müzakere görevi sırasında tüm KKTC Cumhurbaşkanları, dört farklı Kıbrıslı Rum lider ve iki farklı Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri ile aynı müzakere masasında bulundu. 2016’da Halkın Partisi’nin kuruluşuna öncülük etti ve partinin kurucu genel başkanı oldu.
2018 Erken genel seçimlerinde Halkın Partisi Lefkoşa milletvekili seçildi.2018-2020 yıllarında KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı olarak görev yapmış, bu süreçte Washington’da ABD Dışişleri Bakanlığı ve Beyaz Saray Yetkilileriyle, New York’ta Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Yardımcıları ve çok sayıda ülkenin büyükelçileriyle diplomatik görüşmeler yapmıştır. Ekonomik İşbirliği Teşkilatı ve İİT gibi uluslararası örgütlerin Bangladeş, Kırgızistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye, S. Arabistan ve Amerika’da düzenlenen toplantılarında Kıbrıs Türk halkını temsil etti. Washington, Londra, Cenevre ve Cambridge’de çok sayıda düşünce kuruluşunda konferanslar vermiştir. Kıbrıs Türk halkının Doğu Akdeniz’deki doğal kaynaklar üzerindeki haklarını savunmak için Uluslararası doğal gaz ve petrol şirketleriyle görüşmeler yapmıştır.