1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Juju" tutuklandı
"Juju" tutuklandı

"Juju" tutuklandı

"Sahte diploma" soruşturması kapsamında aranan Fatoş Ünal, bu sabah yurtdışından geldi ve tutuklanarak beklenmedik şekilde erken saatlerde mahkemeye çıkarıldı.

A+A-

YENİDÜZEN-HABER MERKEZİ

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde devam eden "sahte diploma" soruşturması kapsamında aranan Fatoş Ünal “ani bir kararla” yurtdışından döndü, sabahın erken saatlerinde Güzelyurt’ta mahkemeye çıkarılarak teminatla serbest bırakıldı.

UBP Girne Kadın Kolları Başkanı olarak da görev yapan ve "Juju" isimli butiğin sahibi olan Fatoş Ünal’a, “sahte diploma soruşturması” kapsamında tutuklanan diğer isimlerinden daha farklı bir prosedür uygulanması dikkat çekti.

Anımsanacağı üzere soruşturma kapsamında tutuklanan zanlılar, ilk etapta “soruşturma” amacıyla poliste tutuklu kalıyordu…

Fatoş Ünal, mahkemeye çıkarılmasının hemen ardından teminatla serbest bırakıldı. 

Ünal, hakkında soruşturma başlatılmasından hemen önce yurtdışına kaçmıştı.

YENİDÜZEN’in elde ettiği bilgilere göre sabah saat 06.30’da Adana’dan Kıbrıs’ın kuzeyine gelen Ünal, hızlıca Güzelyurt'ta mahkemeye çıkarıldı, teminatla serbest bırakıldı.

Ünal’ın Ercan Havalimanı’ndan Güzelyurt Mahkemesi’ne kadar hangi koşullarda gittiği henüz bilinmiyor. Ancak iddialar, Ünal’ın, diğer zanlıların aksine “kelepçesiz” şekilde mahkemeye gittiği yönünde…

100 bin TL teminata bağlandı

Elde edilen bilgilere göre Ünal’ın, yurtdışını çıkış yasağı, haftada bir gün ispat-ı vücutta bulunması, 100 bin TL nakit teminat yatırması ve KKTC vatandaşı muteber 2 kefilin 1 milyon TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verildi.

Özersay: Bu kıyağı kim çekti?

Öte yandan konunun peşini bırakmayan Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, Ünal'ın neden erkenden mahkemeye çıkarıldığını sorguladı, "Kendisine bu kıyağı kim çekti? Bu kıyağı kimin talep ettiği malum ama kimin kabul ettiğini öğreneceğiz ve onları da deşifre edeceğiz" dedi. Özersay, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Ne güzel bir gün!

“Bu iş kapanmadı, kapanmasına izin vermeyeceğiz” demiştik değil mi! Sahte diploma olayında artık sıra en gıymatlılara geldi!

Çekirge bir sıçradı, iki sıçradı ama üçüncüde yakayı ele verdi, daha fazla kaçamadı…

Haftalardır sırf polis yakalayıp mahkeme önüne çıkarmasın diye ülkeden kaçan, adalet önünde sahte diploma nedeniyle hesap vermek istemeyen, hakkında polise şikâyet dilekçesi verdiğimiz ve sürekli olarak takibini yaptığımız, kamuoyuna da bilgi verdiğimiz ve peşini bırakmayacağız dediğimiz gıymatlı bir malum şahıs daha bu sabah Güzelyurt’ta mahkeme önüne çıkarıldı. Bu saatten sonra artık yurt dışına çıkışı da yasak ve yakında yargılanmaya başlayacak!

“Sahte diplomayı aldım ama kullanmadım” diyerek, haksız yere aldığınız o diplomayı saklayarak ya da yırtıp atarak veya yurt dışına kaçarak kurtulamayacaksınız, peşinizi bırakmayacağız demiştik!

Bu arada tüm diğer mahkeme önüne çıkarılan sahte diplomalılardan farklı olarak bu şahıs neden sabahın köründe mahkemeye çıkarıldı? Basın görmesin, kimse fotoğraf alamasın ve “incinmesin” diye değil mi? Kendisine bu kıyağı kim çekti? Bu kıyağı kimin talep ettiği malum ama kimin kabul ettiğini öğreneceğiz ve onları da deşifre edeceğiz.

Az sabır, sıradaki gelsin…

Bu haber toplam 5262 defa okunmuştur