'Kaos değil icraat istiyoruz'
Ülkenin ‘ekonomik’ çevreleri, iş örgütleri ve sendikaları, olası ‘Hükümet Krizi’nden rahatsız.
Meltem SONAY
Ülkenin ‘ekonomik’ çevreleri, iş örgütleri ve sendikaları, olası ‘Hükümet Krizi’nden rahatsız.
Örgütler, Ekonomik sıkıntıların etkisini gösterdiği yaşanan süreçte, Hükümet’in ‘kaos değil’, ‘sıkıntıları aşmak’ adına çaba sarf etmesi görüşünü belirtti.
Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı: “Hükümet kur, hükümet boz… İstikrar lazım!”
“Bu ülke artık bu krizleri kaldıramaz. Yıllardır hükümet kur, hükümet boz… Geçtiğimiz dönem hükümeti zaten hiçbir adım atmadı, Meclis’i çalıştıramadı. Şimdi bir Hükümet krizi ekonomiyi çok daha kötü etkiler. Yapılacak çok iş, çıkarılması gereken çok yasa var ama maalesef bizim partilerimiz hükümet kurup bozuyor.
Esnaf ve Zanaatkârlar Odası Başkanı Hürrem Tulga: “İş odaklı olsalardı kriz de yaşanmazdı… Talebimiz iş başı yapmaları!”
“Tüm bu gelişmeler bizi üzüyor. Yaşadığımız krizin içinde olmamızın nedeni, koyduğumuz hedefleri gerçekleştirme konusunda adım atamamamız, yapılması gerekenler noktasında irade ortaya koyamamamızdır.
Neredeyse 2009 yılından bu yana kriz yaşanıyor ve bu kriz artarak devam ediyor. Koalisyon ortakları iş odaklı, program odaklı olsalardı, yapılması gerekenler konusunda girişimci olsalardı bu kadar kriz yaşanmayacaktı.
Genç İşadamları Derneği (GİAD) Başkanı Arsen Angı: “Hükümet’in geleceğine umutla bakmak, hayalcilik olur”
“CTP-BG - DP-UG Hükümeti, kurulduğu günden buyana bir istikrar yakalayamadı. Bugüne kadar uyumsuz bir tablo çizdi. Yapılan açıklamalardan tutun da, alınan kararlara Kadar hiçbir şekilde ülkeye ve piyasalara güven verici mesajlar aktarılamadı.
KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan: “Ülkenin kaosa değil, sorunları çözecek bir anlayışa ihtiyacı var”
“Öncelikle ülkenin UBP döneminden kalma ve devam eden birçok sıkıntısı var. Ne verilmişti ki şimdi ne umalım, ne murat edelim. Maalesef, Hükümet‘in de birçok noktada bugüne kadar çözüm üretememesi ve halkın şikayetlerinin artması, çalışanların halen ayakta olması, pusuda bekleyen UBP’yi ve çözüm karşıtlarını güçlendirmiş ve heveslendirmiştir.
DEV-İŞ Genel Başkanı Mehmet Seyis: “İlke, ülke düşüncesi yok…”
“Siyaset bu ülkede uzun yıllardır ayaklar altında… İlke ve ülke düşüncesi ne yazık ki yok. Her giden, gelen hükümetlerde de aynı ilkesizliği yaşamaya devam ediyoruz.