1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. “Kayıp” Güney’de duygusal anlar yaşattı
“Kayıp” Güney’de duygusal anlar yaşattı

“Kayıp” Güney’de duygusal anlar yaşattı

Peo – Sıdıkek – Bes’’in ortak organizasyonuyla gerçekleşen “Kayıp” Oyununu Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türkler Birlikte İzledi.

A+A-

Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun “Kayıp” oyunu Güney Kıbrıs’ta Satirigo Tiyatrosu’ndan sonra bu kez de Peo-Sıdıkek-Bes’in ortak organizasyonuyla Peo Amfi Salonu’nda Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk tiyatroseverlerle buluştu. Aliye Ummanel’in yazıp yönettiği “Kayıp” oyunu dün (23 Mart Pazartesi) gece Lefkoşa’daki Peo Salonu’nda İngilizce ve Rumca üstyazıyla sahnelenirken salonda duygusal anlar yaşandı. Kayıplar meselesi üzerine yazılan evrensel oyunu izleyen bazı Kıbrıslı Rumlar duygusal anlar yaşarken oyun sonrasında yönetmen ve oyuncular ayakta alkışlandı.

Eski Kıbrıs Rum lideri Dimitris Hristofyas, Lefkoşa Rum Belediye Başkanı Kostantinos Yorgacis, PEO genel sekreteri Pambis Kyritsis, Kıbrıs Barış Temsilcisi Slyva Teggeridou, Sıdıkek Başkanı Antonis Neofytou, BES Başkanı Ulus Arpalıklı, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Kıymet Karabiber, Lefkoşa Türk Belediyesi Kültür Saanat Koordinatörü Yaşar Ersoy, LTB meclis üyeleri Murat Kanatlı ve Ahmet Bağzıbağlı ile Kuzey ve Güney’den PIK televizyonu, Haravgi Gazetesi ve Radyo Astra’nın da bulunduğu oyun tiyatroseverler tarafından beğeni kazandı.

Peo Genel Sekteteri Pambis Kyritsis, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’na emeği ve barışı simgeleyen bir tablo hediye etti. Ayrıca bütün oyunculara çiçek ve gecenin anısına hediyeler takdim ettiler.

Aliye Ummanel: “Kayıp” oyununu çok kez oynadık ama her yeni mekan ve seyirci oyuna yeni anlamlar yüklüyor. Bu gece de bunu hissederek farklı bir heyecan duydum. Ortak bir acıyı hatırlamak ve bu konuda birbirimizi anlamak amacıyla kaleme alınan bu oyunun geçmişte ortak bir emek mücadelesi verilen bu eski sendikanın salonunda oynaması bizler için çok anlamlı. Bugün BES ve Sıdıkek - Peo sendikalarının işbirliği ve dayanışmasına saygı duyuyor ve barışa katkı sağlamasını umduğum bu organizasyonun parçası olmaktan çok mutluyum.

Pambis Kyritsis: 1950 yılında Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk işçiler tarafından yapılan bu bina, yıllar sonra böyle bir oyunun bu salonda sahnelenmiş olmasını görselerdi ne kadar mutlu olduklarını tahmin edebiliyorum. Böylesine güzel ve anlamlı bir oyunu bizlerle birlikte paylaştıkları için Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’na çok teşekkür eder, iki toplumlu işbirliğimizin devamını dilerim.

Yaşar Ersoy: Lefkoşa Belediye Tiyatrosu, 1986-1987 sezonundan başlayarak kapılar kapalıyken de duvarı zorlayarak iki toplumun yakınlaşması birbirlerini anlaması ve empati yapabilmesi ve barış kültürünü oluşturması için Güney’de Satirigo Tiyatrosu’yla işbirliği yaparak ortak etkinlikler ve oyunlar sahnelemiştir. “Kayıp” oyunu da bu gece yapılan bir mücadelenin halkasıdır. Bu açıdan bu organizasyonu düzenleyen Peo-Sıdıkek ve Bes sendikalarına teşekkür ederiz.

Bu haber toplam 1645 defa okunmuştur