Kaymakan Günay Kibrit
Kıbrıs’ın kuzeyinde, engelli yurttaşların fırsat eşitliği ve yaşam kalitesinin artırılması için siyasette elini taşın altına koyan Günay Kibrit, Lefkoşa Kaymakamı oluyor.
Kıbrıs’ın kuzeyinde, engelli yurttaşların fırsat eşitliği ve yaşam kalitesinin artırılması için siyasette elini taşın altına koyan Günay Kibrit, Lefkoşa Kaymakamı oluyor.
Kibrit’in Kaymakam olarak isminin netleşmesi, heyecanla karşılandı.
Günay Kibrit, Lefkoşa’da ‘zihinlerdeki engelleri yıkarak’ örnek olabilir.
Bakalım GÜNAY KİBRİT, Kaymakam olarak nasıl birfark yaratacak. En önemlisi de, Kaymakamlık dahil, başşehir ne kadar engellilere uyumlu, daha iyi anlama fırsatı bulacağız.
---------------------
Bu sözlerin takipçisi olunuz
* İçişleri Bakanı Uluçay: "Ülkesel fiziki planı 2014’te tamamlamayı hedefliyoruz"
* Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Gülle: “1 Ocak 2015 yılı itibarıyla yeni sağlık sistemini hayata geçirmek istiyoruz”
----------------------
Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Mehmet Reis Fizik Tedavi Rehabilitasyon Merkezi önündeki özürlü rampası önüne araba park eden araç!.. Yorum sizin… (Fotoğraflar: Hakkı Şahlan).
----------------------
Bunu biliyor muydunuz?
Zorunlu Askerlik nerelerde kaldı?
28 üyeli Avrupa Birliği’nde şu anda sadece 6 ülkede zorunlu askerlik hizmeti var. Bu ülkeler Avusturya, Güney Kıbrıs, Danimarka, Estonya, Finlandiya ve Yunanistan.
Yine 28 üyesi bulunan NATO’da ise Türkiye,Yunanistan, Estonya, Danimarka ve Norveç’te yani 5 ülkede askerlik zorunlu.
----------------------
Günün Başarı Öyküsü
Kıbrıs'ın güneyinde üretilen "Tziverti" marka bal, Ukrayna'da düzenlenen 43. Uluslararası Arıcılık Konferansında, Dünyanın En İyi Balı ödülünü aldı. Her iki yılda bir düzenlenen konferans, binlerce arıcıya ev sahipliği yapıyor ve arıcılık dünyasının en önemli etkinliklerinden biri olarak anılıyor.
Dünya Arıcılık Ödülü için 25 ülkeden 112 bal markası, kalite, tat ve aroma konusunda yarıştı. LemonCY.eu
---------------------
Doğuş Derya’da ‘kadın’ çıkışı
“Sayın Arınç TBMM’de yaptığı konuşmada kadınları kıyafetleri üzerinden ayırmamalıyız, dedi. Sonuna kadar katılıyorum. Başörtülü kadınlar yıllarca kıyafetlerinden dolayı ayrımcılığa maruz kaldılar. Oysa bir kadın başörtüsü takmayı seçiyorsa, bu seçimi o kadının en temel özgürlüklerinden biri olarak kabul etmek insan haklarının gereğidir. Ancak şunu da hatırlatmakta fayda vardır: Kadınların ne giyeceğine, nasıl yaşayacağına, kiminle beraber olacağına, kaç çocuk sahibi olacağına karışmamalıdır. (Doğuş DERYA)