1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Kıbrıs Türk halkının ne olup bittiği ile ilgili bilgi sahibi olması gerekir”
“Kıbrıs Türk halkının ne olup bittiği ile ilgili bilgi sahibi olması gerekir”

“Kıbrıs Türk halkının ne olup bittiği ile ilgili bilgi sahibi olması gerekir”

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri ve Milletvekili Asım Akansoy, Ulusal birlik Partisi (UBP) kurultayına yönelik yapılan müdahaleyi yorumladı.

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri ve Milletvekili Asım Akansoy, Ulusal birlik Partisi (UBP) kurultayına yönelik yapılan müdahaleyi yorumladı, Olgun Amcaoğlu, Kutlu Evren ve TC Lefkoşa Büyükelçisi’nin açıklama yapması gerektiğini vurguladı. Akansoy, “Kıbrıs Türk halkının ne olup bittiği ile ilgili bilgi sahibi olması gerekir” dedi.

Kanal Sim’de Meyil Adakul’un sorularını yanıtlayan Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri ve Milletvekili Asım Akansoy, 2020 yılında UBP kurultayında yaşananları hatırlattı,“Bir önceki dönem kurultaya yapılan ağır müdahalenin etkilerini toplum olarak yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Akansoy, “Toplum şu anda hak etmediği, seçmediği bir hükümetin etkisi altında” dedi.

“Hükümetin başarısızlığının, beceriksizliğinin bir kaynağı da sorumsuzluğudur” diyen Akansoy, eğer bir yapının dayandığı temel halkı olmazsa o yapı çürür. Şu anda UBP’nin hali budur” ifadelerini kullandı.

 

“Kıbrıs Türk halkının ne olup bittiği ile ilgili bilgi sahibi olması gerekir”

UBP’ye yapılan darbelerle ilgili olarak Olgun Amcaoğlu, Kutlu Evren ve TC Lefkoşa Büyükelçisi’nin açıklama yapması gerektiğini vurgulayan Akansoy, “Kıbrıs Türk halkının ne olup bittiği ile ilgili bilgi sahibi olması gerekir” dedi.

Eğer bir müdahale olmuş ise bunun kabul edilemez olduğunun altını çizen Akansoy, “Müdahale, darbe dediğimiz kavramın başı ve sonu yoktur. Herhangi bir müdahale toplumun geneline yayılır. Müdahale bir kangren haline dönüştü ve bunun çözülmesi lazım” ifadelerine yer verdi.

 

“Böyle bir şeyin olması utanç kaynağıdır”

YENİDÜZEN’in “Kurultaya yine darbe” başlıklı manşetini yorumlayan Akansoy, “AKSA ve KIBRIS gazetesinin sahibi Kazancı Holding’in baskısıyla büyükelçi kalkıyorsa ve bir siyasi partinin 2 adayını kurultaydan çektirme girişiminde bulunuyor bu ülkemiz açısından asla kabul edilebilir değildir. Böyle bir şeyin olması utanç kaynağıdır” dedi.

Yapılanların Kıbrıs Türk insanının kendi kendini yönetmesine dair bir müdahale olduğunu vurgulayan Akansoy, “Bu genel anlamda bir demokrasi yarasıdır. Bu yarayı temizlemek sadece UBP’lilere değil, hepimize düşmektedir” dedi.

Bu haber toplam 1092 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,